Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí s voňavou rýží po arabsku

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 5 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 863 kJ /
4 030 kcal
Bílkoviny274,40 g
Tuky76,36 g
Vláknina34,70 g
Cholesterol 598 mg
Sodík 835 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy547,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškerou zeleninu nakrájíme na drobno, rajčata nejprve zbavíme slupky. Rozehřejeme máslo, přidáme maso a ze všech stran jej orestujeme dozlatova. Poté maso vyjmeme. Krok 2: Přilijeme lžíci oleje, přisypeme cibuli a chvilku restujeme. Přidáme pórek, pokrájený česnek a necháme rozvonět. Pak vmícháme pokrájenou papriku, všechno koření a několikrát promícháme. Nakonec přidáme rajčata a opečené maso. Krok 3: Zalijeme vývarem, případně přisolíme a pod pokličkou dusíme do měkka zhruba 2-2,5 hodiny. Po uplynutí doby maso vyjmeme a přikryté udržujeme v teple. Krok 4: Rýži několikrát propláchneme, necháme okapat a na trošce olivového oleje asi 2 minuty restujeme. Poté rýži nasypeme do masové omáčky a vaříme do měkka. Podle potřeby přisolíme nebo lehce podlijeme vodou (já přidala cca 1 dcl). Krok 5: Maso nakrájíme na plátky a servírujeme na rýži bohatě sypané praženými piniovými oříšky a mandlemi.

Zveřejněno 31. 7. 2013

Poznámka autorky aisha

Ryze varena v omacce je dobre ochucena a stavnata.

Vyborne take s jehnecim masem, nejlepe kolenem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s voňavou rýží po arabsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PGmW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s voňavou rýží po arabsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PGmW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Arabská kuchyně je údajně ta nejzdravější na světě. Mám několik oblíbených jídel severoafrického a blízkovýchodního původu.

:-O:-O ani nedýchám, jenom polykám:-8:-p;-):yes::yes::yes:

Krásný recept jako vždy :yes::yes::-K:-:-p

:yes::yes::yes:tak to bude úžasná dobrota...:yes::yes:

senky: Na dnesek uz nic nezbylo, k veceri byla rajska omacka s hovezim masem a testoviny, takze ceska kuchyne..musim to v ramci multikulti stridat..:-D:-D

Anicko, Jani a Ivi, moc diky..:-K:-K:-K

Jedním slovem"nádhera":-p:yes::-K

Kdyby to jenom trošku šlo, byla bych u Vás na večeři ještě dnes:yes::yes: tak mně to láká:-D:-D:-K

:-p:-p:yes:

To je moc povedené Aishi;-):-p:-p:yes:

Jsem rada, ze vas recept zaujal..:-K:-K.

rozmarynaH: Ryze byla vazne moc dobra a krasne vonela vsim tim korenim..;-). Komu nevadi absence omacky na taliri, doporucuji vyzkouset.

Chuť té rýže musí být báječná:-*, recept se mi velmi líbí:yes::yes:

Recept jako z reklamy, posílám 6. bodík :-p:yes::-K

Martinko, jedním slovem krásný recept i fotka:-K Jsi nesmírně šikovná:yes: Dávám 4.bod:yes:

Souhlasím s Maris, je to nádhera

Marti - krásný recept i fotky:-p:yes:+1, ukládám si;-):-)

Tématické fráze:
kureci prsa po arabsku, maso po arabsku, mail ryzi.cz loc:cz, hovezi s ryzi, recept hovězí s ryzi, hovezi maso po arabsku, voňavá rýže, recept hovězí rýže, ryze po arabsku, ryze po arabsku na na rajčatech, mrkev po arabsku, hovezi z ryzi, psat na ryzi, recepty omacky k ryzi, hovezi maso s ryzi, hovezi ryze, hovezi ryze recept, vepřové maso po arabsku, recepty na omacky s ryzi, omacka rajcata po arabsku

Suroviny:
plec hovězí, rajče, pórek, paprika čerstvá zelená, cibule, česnek, kardamom, koření hřebíček, skořice, šafrán, paprika sušená uzená, kurkuma, máslo, olej olivový, vývar masový, sůl, pepř drcený, rýže, ořechy piniové, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu