Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s vepřovým masem na asijský způsob

Lilek s vepřovým masem na asijský způsob je pokrm plný exotických chutí a vůní, který vás přenese přímo do srdce Asie. Kombinace sladkokyselých a pikantních tónů vytváří dokonalou chuť, kterou si oblíbí všichni milovníci této kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 032 kJ /
486 kcal
Bílkoviny58,13 g
Tuky9,52 g
Vláknina15,28 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 565 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy37,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky očistíme, nakrájíme na plátky (cca 1 cm silné), plátky na kostičky, vložíme do síta, osolíme a necháme 1/2 hodiny vypotit, opláchneme a dobře osušíme. Maso nakrájíme na jemné nudličky a promícháme s kořením. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme kostky lilku a opečeme dozlatova. Vyndáme je z pánve, je-li třeba přilijeme olej a zprudka opečeme maso. Přidáme nakrájené papriky, bílé části cibulek a společně s masem opékáme (maso doměkka a zelenina musí zůstat křehká). Na závěr přidáme opečený lilek. Krok 3: V trošce vody rozmícháme solamyl, zalijeme směs v pánvi, dochutíme sójovou omáčkou a necháme velice krátce povařit. Vše posypeme jemně nakrájenou cibulovou natí. Podáváme s rýží.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 31. 7. 2013

Poznámka autorky maris

Maso můžeme úplně vynechat a koření použít přímo na lilek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s vepřovým masem na asijský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZpn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s vepřovým masem na asijský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZpn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Tak jsem ho vyzkoušel a to jsem si teda pošmáknul:-p sojovou omáčku jsem použil s houbovou příchutí a no problém:-)

krásné :yes::yes::-p:-K

Jana Remkova: je to škoda, cibulka je tam dobrá, ale jsem moc ráda, že Ti chutnalo i bez ní:-)

maris: Dík patří tobě. Co já bych pořád vymýšlela:-D. Zbytek rodiny měl švestkové knedlíky. Došla mi barva v tiskárně a tak jsem jen tak popaměti vařila a na tu cibulku úplně zapoměla. Ještě, že jsem si ji ráno koupila!:-D

:yes::yes::-p:-p:-K

Moc vám všem děkuju:-K
Jan -Ty jsi rychlík,;-) udělala jsi mi radost a díky za krásnou fotku:-):yes:

Maruško, nějak jsem úplně zapoměla na tu cibulku:-O, ale i tak to bylo skvěléééé! Přidávám foto;-)

Souhlasím s Maris, maso bych úplně vynechala, ani rýži bych k tomu nejedla, protože ta chuť zeleniny je naprosto dokonalá. Možná bych k tomu udělala opečený bílý chleba, který bych pak zakápla olivovým olejem. Maris, paráda:yes::yes::yes::yes:

Teda ta druha fotka je uzasna..:yes::yes:. Recept se mi moc libi, vyzkousela bych variantu bez masa. Urcite by to bylo dobre i studene jako salat..;-)

Maruško,máš to moc krásně přichystané:-K:-p:yes:

To se mi moc líbí a ta prezentace :yes::yes::yes:

Jitkas: děkuju:-)
ivulinka - dnes už není:-(, ale příště Ti dám vědět;-):-))

Porci pro mne bych neodmítla:yes:

Jitkas::-D:-D no, to jsem dopadla! Taky bych si někdy s chutí dala bůček;-)

Mas to jednoduse krasne! A byla jsem si jista, ze Jana Remkova zareaguje a oceni, mooooc se ti zadarilo.

Moc vám děkuju:-K:-)
Jani, koření můžeš použít jiné a maso, jak píšu v poznámce, klidně vynechat, tady jde hlavně o ten lilek ;-):-)

Maruško, já nemůžu nereagovat, když jde o lilek!!:-) Nádherná práce, určitě bych mohla použít i kuřecí maso, že?? A to koření 5 vůní taky nemám:-S, ale nějak bych si poradila;-). Díky za inspiraci:-p

Maris, pěkné, lákavé, určitě chutné a ještě k tomu hezky naaranžováno, podle fota už vím, že je to Tvůj recept, ale ta druhá fotka- tak tam polykám:-p:-p, máš to pěkné, líbí se mi, že je do jednoduché a wow:-K;-);-);-):-p:-p:yes::yes:

Maruško, je to moc pěkné, lákavé, určitě chutné a ještě k tomu hezky naaranžováno, podle fota už vím, že je to Tvůj recept, ale ta druhá fotka- tak tam polykám:-p:-p, máš to pěkné, líbí se mi, že je to jednoduché, zkrátka, je to krásná lilková čína;-):-p:-K:yes:

To by som mohla a je to aj pekné...:yes:

maris:Jasně, já to myslela ve smyslu lilku a masa s asijskou chutí;-)

1974andrea: já jsem hledala lilek a vepřové, proto jsem to nenašla, ale myslím, že chuťově to bude úplně jíné, Ty tam máš víc ingredienci;-):-)

cathleen: Ivo děkuju:-K, my ho máme taky rádi, ale musí se s ním opatrně, je hodně výrazné, ale to Ty určitě víš;-):-)

Dělám s kuřecím masem skoro stejně, s vepřovým jsem ještě nedělala
http://www.toprecepty.cz/recept/32970-lilek-s-kure...

.....a v úžasném aranžmá!:-K Koření pěti vůní jsem kdysi používala na recept se sojovými boby - i tam chutnalo.:yes:

Tématické fráze:
lilek s vepřovým masem, cina s lilkem, čína z lilku, veprove maso s lilkem, lilek recepty, lilek čína, lilek s vepřového masa, čína na asijský způsob, veprove na lilku, cina lilek, lilek jako čína, čína z vepřoveho masa s lilkem, asijské recepty, lilek na čínu, čína s vepřovým masem, lilek do ciny, lilek veprove maso recept, lilek s vepřovým masem recepty, vepřová čína s lilkem, vepřové maso na lilku

Suroviny:
lilek, kýta vepřová, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, koření pěti vůní, omáčka sojová, solamyl, olej, sůl

Přidat fotografie receptu