Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková polévka s květákem a vločkami

Tuto chutnou zeleninovou polévku připravíme z ředkviček a květáku. Polévku nezahušťujeme moukou, ale zvolíme zdravější variantu - ovesné vločky. Na závěr do ní přidáme rozšlehaná vejce a podáváme ji ozdobenou petrželkou.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 773 kJ /
1 141 kcal
Bílkoviny36,69 g
Tuky82,36 g
Vláknina7,95 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 187 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy59,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky očistíme (neloupeme) a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Květák bez košťálu rozebereme na malé kousky, nebo nasekáme. Krok 2: Na rozpuštěném másle opečeme ovesné vločky a přidáme ředkvičku i květák. Vše zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Krok 3: Polévku dochutíme solí, vlijeme rozšlehaná vejce a necháme přejít varem. Na závěr polévku doplníme petrželkou a odstavíme.

TIP: Další recepty z ředkviček

Zveřejněno 1. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková polévka s květákem a vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpZK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková polévka s květákem a vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpZK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
polévka z ovesných vloček a květákem, babicovy dobroty řekvičkova polevka

Suroviny:
ředkvičky, květák, vločky ovesné, máslo, sůl, petrželka sušená, vývar masový, vejce

Přidat fotografie receptu