Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 365 kJ /
326 kcal
Bílkoviny9,60 g
Tuky16,86 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy32,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme péci v alobalu neloupanou palici česneku, kterou zakápneme troškou oleje. Trvá to při teplotě 220°C asi 40 minut. Nejlépe je upéci česnek do zásoby, pokud něco pečeme v troubě, vymačkat poté ze slupek a zamrazit. Krok 2: Steaky musí mít pokojovou teplotu. Můžeme je zpevnit po obvodu provázkem, aby nám hezky držely tvar a rovnoměrně se upekly. Těsně před pečením je posypeme hrubozrnnou solí a pepřem z mlýnku.
Pánev se silným dnem dobře rozpálíme (já peču na sucho, můžete ale steaky lehce potřít olejem) a steaky pečeme z jedné strany cca 4 minuty a jakmile se nahoře objeví krůpěje krve, otočíme. Druhou stranu pečeme již o trochu kratší dobu. Pokud chceme připravit steak medium, mělo by maso při stlačení klást odpor jako dlaň pod palcem. Krok 3: Steaky vyjmeme na připravený alobal, potřeme je z obou stran lehce máslem a zabalíme do alobalu, aby se všechny chuti prolnuly. Krok 4: Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, vymačkáme do něj upečený česnek ze slupek, přihodíme pár lístků šalvěje, rozmícháme a přilijeme trochu vody nebo vývaru ( cca 2 lžíce). Poté vlijeme smetanu a vsypeme zelený pepř. Provaříme do požadované konzistence a dochutíme solí.

Zveřejněno 2. 8. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Čas pečení musíte vždy přizpůsobit výšce masa.

Pro ty, kteří začínají se steaky, je ve fotopostupu i jak vypadá vysoký roštěnec a steak z něho. (nechci samozřejmě poučovat zkušené kuchaře a kuchařky, ale třeba se to bude někomu hodit :-))

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dxkq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dxkq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Max Max:Já se ráda do steaku zaříznu:-)), proto mám ráda vysoké, tak jsem si jej zpevnila provázkem, aby mi hezky držel tvar;-) Jinak díky:-K

:-)Proc byl tento steak tvarovany spagatkem? Rib eye take zvany Hungry eye (hladove oko) ma tvar rostenky a ve prostred je to lojove oko bez toho oka je to jenom hovezi steak. Jinak priprava je spravna. Mnoho stesti pri dalsich kucharskych pokusech.

chocolate::-D Vidíš, a to se říká do třetice ...;-)

1974andrea:Druhý, ale konečně to bylo "vončo":-D.
Abych byla přesná tak druhý, který se za to dal považovat.

chocolate:Lucy, to byl snad tvůj první steak doma připraven?;-) Jsem ráda, že to trochu přispělo k rodinné pohodě a díky za foto;-):-K

Děkuji za super podrobný návod díky kterému jsem zvládla přípravu steaku i já.Omáčku jsem nakonec nedělala, pečený česnek jsem použila do šťouchaných brambor, ale to hlavní, steak, bylo přesně dle tebe a povedlo se.
Foto přikládám, klidně vymažu;-)

brutálně jedlé foto:-O:-O:yes::yes: to se ti ale hoodně povedlo:yes::yes: já mám k steakům respekt:-/ a taky chu´t.. to je fakticky luxus:yes::yes::-K smekám... umíš, děvče:-K;-):yes:

Moc krásný recept a děkuji za fotopostup - byť jsem letitá kuchařka, od školní jídelny jsem nikdy moc nejedla hovězí, teď se ho pomalu učím dělat a jíst. Ještě jednou:yes::yes::yes:

:-D:-DTak se tady holky nakonec nerozbrečte a piště si radši SZ. Zas budou řeči, že komenty nejsou k receptu. Díky za reakce k receptu, tohle už je opravdu zbytečné, i když to není nic ve zlém, že;-)

chocolate: Děkuju moc, vždyť tušíš, že jsem z toho smutná...

Eliza:Myslím, že jsem ta Lucie..A nelíbí se mi tu ten útočný režim, že někdo přidá foto a bude peskován.
A nic nemyslím zle:-K.

chocolate: Aha...tak ještě ale upřesni, co myslíš tím "notováním" a povzdechem "co psát"... Pokud jsi ta Lucie, kterou jsem znala, tak určitě nevěříš tomu, že já něco myslím zle...:-)

Eliza:To jsou ty zprávy, které vyznívají zle a blbe.
Jééé omluva..:-K

chocolate: Nic takového si nemyslím, ani jsem to nenapsala.:-K

Eliza:Mám i jiné zájmy a věř, že opravdu nežiji TOPkami.
Andy recept nemá chybu:-K.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
rib eye steak recept, rib eye steak, ribeye steak, rib eye steak recepty, ryb eye steak, příprava rib eye steaku, omáčka z pečeného česneku, příprava rib eye steak, hovězí steak medium, rib eye steak priprava, hovězí rib eye steak, maso medium, ryb eye, peceni steaku, jak nejlépe připravit steak, rib steak, rib eye, recept na rib eye steak, recepty rib eye steak, pomalu pečený vysoký roštěnec

Suroviny:
roštěnec hovězí vysoký, česnek, šalvěj, pepř zelený sterilovaný, máslo, smetana na vaření, sůl hrubozrnná, pepř mletý

Přidat fotografie receptu