Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na zelenině a víně

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba tepelné úpravy: 80 min

80 min (80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 704 kJ /
1 602 kcal
Bílkoviny6,29 g
Tuky150,46 g
Vláknina7,55 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,69 g
Sůl4,20 g
Sacharidy21,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králika naporcujeme, posypeme na malé kocôčky narezanou mrkvou a petržlenom a prelejeme olejom. Zakryté necháme v chladničke stáť aspoň 12 hod. Krok 2: Králičie mäso dáme aj s olejom a zeleninou do pekáča, pridáme bobkový list, čierne korenie, šalviu, posypeme na kocky narezanou slaninou a osolíme. Podlejeme vínom a zakryté dusíme v rúre pri 180°C asi 50 minút. Krok 3: Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút. Mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šalviu a bobkový list odstránime. Krok 4: Na omáčku orestujeme narezanú cibuľu, pridáme celý výpek aj so zeleninou z králika a paradajkové pyré a 10 min povaríme. Podľa potreby dosolíme. Krok 5: Podávame so zemiakmi v akejkoľvek forme.

Zveřejněno 5. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na zelenině a víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kg55

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na zelenině a víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kg55

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Králík na zelenině je velmi chutný:-p, mám tady také svůj recept http://www.toprecepty.cz/recept/33354-kralik-na-ze... Ten tvůj se mi také líbí:yes:

joj to bych si pochutnala:yes::-D

Mňam, dobrý králíček;-);-):yes::yes::yes: se zeleninou dělám i já různé pokusy, ať už s kořenovou a nebo s teď sezonní tj. paprikama, rajskými a cuketami;-);-)naposledy jsem dělala tak, že jsem ušáka posolila, posypala oregánem polila trošku olejem a podlila vodou a dusila, pak jsem přidala pokrájené papriky, cibuli a polila hodně, ostrým kečupem, dopekla a bylo to dobré s chlebíkem a druhý den s brambůrkem, může se podávat i s rýži, těstovinami - prostě králík na hodně způsobů a stále je dobrý - vynikající. Posílám Ti bodíka;-);-);-)

Tématické fráze:
králík na zelenině, králík na víně, králík dušený na zelenině, králík recepty, lahodný králík na zelenině, recepty králík na zelenině, králík s kečupem, kralik na vin, králík na zelenině recept, králík na zelenin ě recept, králík s kečupem recepty, recept na králíka na zelenině, kralik na zelenine vydeorecept, králík s kečupem top recepty, dušený králík na zelenině, králík na zelenině s testovinami, králík na víně se zeleninou, recept králík na zelenině, králík na červeném víně s kořenovou zeleninou, králík na kořenové zelenině a bílém vinu

Suroviny:
králík, mrkev, petržel, slanina uzená, olej, šalvěj, bobkový list, sůl, pepř, víno bílé suché, cibule, olej, pyré rajčatové

Přidat fotografie receptu