Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařené pěry

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ZHalickova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 280 kJ /
5 803 kcal
Bílkoviny153,65 g
Tuky109,00 g
Vláknina63,00 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy1 020,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vřelého mléka přidáme ještě za vaření hrubou mouku a vytvoříme tuhou hmotu. Pro lepší vychladnutí dáme na vál a zde necháme vychladnout. Krok 2: Po vychladnutí vypracujeme těsto a válem rozválíme na plát. Ten poté nakrájíme na čtverečky a přidáme na každý čtvereček povidla. Krok 3: Každý čtvereček složíme do trojúhelníčku a pevně prstama konce přimačkáme. Krok 4: Do vroucí ody dáme připravené taštičky a čekáme než začnou plavat nahoru, tak poznáme, že jsou hotovy. Posypeme mákem a rozehřátým máslem.

Zveřejněno 5. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařené pěry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoj2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařené pěry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoj2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jarča D. 6. 8. 2013 12:15
ZHalickova:

Mám dotaz, do toho těsta nepřijde žádné vejce a sůl? Děkuji za odpověď!

Souhlasím se Zuzkou,u nás jsou to taky Pěry.Já je plním kuřincama(to jsou povidla smíchaná s tvarohem).Je to velká dobrota:-p;-):yes:

V jižních Čechách jsou to povidlové tašky ;-)

Ne,ne u nás jsou pěry z pařeného těsta tohle. Na slovensku jsou pěry zase něco jiného, v jiném kraji možná zase jinak. Tak jak české koláčky jsou u nás vdolečky a pro někoho zas moravské buchtičky.

Možná to jsou ve vašem kraji pěry, ale recept, který jste uvedla, jsou spařované koláčky a většinou se dělají se švestkami a sypou se následně mákem. Ale pěry u nás - jižní morava - jsou pěry knedlíky z kynutého těsta, plněné sezonním ovocem, vařené jako knedlíky nebo pařené. Sypat se mohou mákem, tvarohem, opraženou strouhankou a samozřejmě máslo.:-p

Tématické fráze:
povidlové pěry, pařené buchty, pařené buchtičky, koláčky z pařeného těsta, pařené buchty s mákem, slovenské pěry, pěry recept, pařené vdolky, plnene pěry, parene vdolecky, recept na pařené buchty, moravské pěry, povidlové taštičky z pařeného těsta, pařené pěry, pařené buchtičky s mákem, pěry, pěry z pařeného těsta, spařované buchtičky, spařované buchtičky s mákem, pěry vařené

Suroviny:
mouka hrubá, mléko polotučné, povidla švestková, mák, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu