Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ptáčci z vepřového masa

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ZHalickova

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 885 kJ /
2 602 kcal
Bílkoviny283,74 g
Tuky131,43 g
Vláknina5,75 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 2,90 g
Sůl6,68 g
Sacharidy68,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nařežeme na velké plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Na maso pokládáme nakrájený párek, okurky a rozmíchaná vejce. Krok 2: Maso se směsí zabalíme do roličky a svážeme provázkem, případně propíchneme špejlí. Hotové závitky obalíme v mleté paprice a vyskládáme na pekáč. Pečeme cca hodinu na 200°C podlité vodou. Krok 3: Z upečených ptáčků slijeme šťávu do hrnce, přidáme vodu a masox a přivedeme k varu. Do vroucí omáčky přidáme smetanu rozšlehanou s moukou a znovu přivedeme k varu. Jako přílohu podáváme knedlík.

Zveřejněno 5. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáčci z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vwgm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáčci z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vwgm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

tak ptáčky znám, ale se smetanovou omáčkou jsem ještě nedělala;-) tak asi vyzkouším, ať je nějaká změna:-)

A ten knedlík je aspoň týden starý vyschly

pěkně mrtvolná omáčka..:no:

aple:to jsi přehnal...neuvařil a komentuješ:-// já určitě vyzkouším a pak budu psát...zaregistruj se a ukaž co umíš;-)

Jiří:I když dělám hodně z ryb…. Taky španělské ptáčky s kapra tak jsem zvědavej, když tam dám to mích. vajíčko:-D:-D

Tak jsem zrovna udělal...a překvapilo mě jak je to pěkné v řezu :-)):-)) www.2i.cz/uploaded/07ce1c36e5.jpg.......http://www.2i.cz/25ec3e14c7 .......a musím říci, že už jinak než s mícháním :-p vajíčkem ptáčky dělat nebudu. Můj názor :-) míchaní vaj. je tam o hodně lepší než vařené.

aple: A vy ste už chutnali dobytčí nápoj ??? :-D:-O:-O

...já dělám ptáčky trošku jinak, ale určitě ráda vyzkouším...:-)
aple, ty jsi už stihl uvařit a ochutnat????:-((

docela dobré jídlo ale totálně zmaštěno tou syrovou moukou(amerikou) omáčka slizovitá chutí jak dobytčí nápoj a těžko stravitelná:-((:-((:-((:-((

Tématické fráze:
ptacci z vepřového masa, recept ptáčci z vepřového masa, veprove ptacci, ptáčci recept vepřového masa, recept na vepřové ptáčky, vepřové maso na ptáčky, ptáček z vepřového masa, ptáčky z vepřového masa, příloha ke španělským ptáčkům, vepřové ptáček, zavařené ptáčky, recept ptáček z vepřového masa, vepřovy ptačci, ptacek s vepřoveho masa, ptáčci z vepřového, dobytčí nápoj, vepřové maso ptacci, recepty veprove zavitek ptacek, vepřové ptáček, maso na ptáčky

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, párky, okurky sterilované, smetana na vaření, mouka hrubá, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu