Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ohnivé Mexické bramboráky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 396 kJ /
1 290 kcal
Bílkoviny59,19 g
Tuky25,08 g
Vláknina40,40 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 398 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy186,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme velmi nahrubo (na nudličky), přidáme vejce, hladkou mouku a sůl. Potom je opečeme na oleji, jak jsme zvyklí. Nakrájíme žampióny na plátky, pórek na kolečka a papriku na kratší proužky. Na oleji podusíme asi 5 minut papriku, přidáme žampióny a pórek a dusíme doměkka. Zalejeme chilli omáčkou, osolíme a přidáme lístky z čerstvého tymiánu. Nemáme-li, přidáme sušený. Tuto náplň rozetřeme na bramboráky.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivé Mexické bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQ9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivé Mexické bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Drobek:
To, ze Španělé nikdy neviděli Španělský ptáček sa veľmi mýlite.
Nielen, že v Španielsku to je bežné jedlo, ale existuje vo viacerých podobách, ktoré sa líšia použitým mäsom a použitou plnkou (Niños envueltos, Rollitos de carne rellena, atď.)
To, že sa v Španielsku nenazýva Španielsky vtáčik je podobne ako vo svete známa Španielska omeleta, ktorá sa volá Tortilla de patatas. Takisto Maďarský guláš sa v Maďarsku nazýva Pörkölt, ale bez slova maďarský.
Bolo by trochu divné vo vlastnej zemi nazývať jedlo aj menom krajiny.
V Rakúsku a v Bavorsku sú viaceré jedlá s názvom böhmische a pritom v Čechách ten názov nepoužívate. Nakoniec načo, keď je to domáci produkt.

:-) Určitě bych tam nedal tabasco, je v tom spousta octa. Zkuste jen rozmíchat vodu s cayanským pepřem, pod tím názvem ho prodává Kotányi. Nebo rovnou nějaké pálivé papričky, třeba jalapeňo, jsou-li doma k mání.;-)
Jinak ale skvostný recept na jídlo které v Mexiku vůbec neznají. No a co? V Maďarsku zas neznají náš Maďarský guláš a Španělé taky nikdy neviděli Španělský ptáček.:-))

Dělám v sobotu vynechám papriku a místo ní dám kuřecí. Krásná inspirace je tam +

Manžel jej chtěl o vikendu uvařit.:-!:yes:

Jani, a tvoje fotky taky!:yes:;-)

Zase jeden recept, který je tady dost dlouho a je nepovšimnutý. Takže, jsem vyzkoušela a je to super jídlo. Použila jsem zelenou papriku, protože jsem doma červenou neměla a čili, místo tabaska. Tymiám sušený. Recept si zaslouží bod;-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bramboráky, bramboraky recept, mexické recepty, náplň do bramboráku, mexické jídlo, mexicka jidla recepty, ohnive maso s bramborakem, ostrá jídla recepty, bramborak, bramborak recept, bramboráky s náplní, mexické jídlo recept, recept na bramboraky, recepty na ostra jidla, recepty ostra jidla, bramboráky s ohnivým masem, náplně do bramboráku, ohnivé maso, ostrá jídla, ostrá jídla recept

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, sůl, žampióny, pórek, paprika čerstvá červená, olej olivový, omáčka chilli, tabasco, sůl, tymián čerstvý

Přidat fotografie receptu