Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 174 kJ /
1 476 kcal
Bílkoviny207,83 g
Tuky36,27 g
Vláknina21,50 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 903 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy38,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud budou mít v masně hezkou kližku, koupíme větší množství vcelku, než je uvedeno v surovinách. Doma si z ní vyřízneme krásný kus svalu, který použijeme na tento recept. Ze zbývající části můžeme udělat, guláš, nebo podusit na různé zelenině, slanině a podobně(viz recepty z hovězího masa). Krok 2: Z celého kusu kližky si nařežeme silnější plátky. Ostrým nožem ukrojíme silnější plátek, nedořízneme až do prkýnka a druhým, stejně silným řezem dořízneme. Krok 3: Takto připravené plátky masa jen zlehka paličkou naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při další úpravě maso nekroutilo. Maso opepříme a necháme chvilku, než si přichystáme zeleninu odpočinout na talířku. Krok 4: Rajčata nařízneme ostrým nožem do kříže, spaříme vařící vodou a po minutce ochladíme. Sloupneme a nakrájíme na větší části. Krok 5: Čisté řapíky nakrájíme na drobné půlněsíčky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do papiňáku(tlakového hrnce) na rozehřátý olej orestovat do zlaté barvy. Krok 6: Přidáme opepřené plátky masa a necháme je zprudka z obou stran zatáhnout. Mírně osolíme, přidáme nakrájené řapíky a rajčata a promícháme. Podlijeme bílým vínem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Krok 7: Od doby varu pozvolna dusíme na slabém plameni přibližně 45 minut. Krok 8: Poté měkké maso z hrnce vyndáme a uchováme v teple. Šťávu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a dle potřeby naředíme na námi vyhovující hustotu. Podle vlastní chuti můžeme dochutit solí a pepřem. Krok 9: Horký krém servírujeme na talíř, poklademe plátky masa a ozdobíme osmaženou slaninou a lístky řapíkatého celeru. Přílohu si zvolíme podle vlastního uvážení. Hodí se rýže, ale i různé těstoviny, např. rýžové nudle, nebo špagety.

Zveřejněno 8. 8. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

V tomto počasí se mi nechce vymýšlet nic složitého. Z řapíků a rajčat dělávám dobrou krémovou polévku, tak jsem zaexperimentovala s kližkou na hlavní chod a bylo to moc príma:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J1q2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J1q2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

:yes::yes::yes::-p

Porada:Za milý komentář velice děkuji:-*:-K
Rebuško i Tobě:-K:-K

Porada: řekl jste to za mě, milý p.P.:-K:-K krása, Drahuško:yes::yes:

Máte čím dál hezčí fotky,o jídle nemluvě.:yes::yes::-p:-8

aisha:Dana61:Děvčata,děkuji:-K:-K

to musí být dobrota:yes::-D

Z mala surovin velka dobrota..:yes::yes:..pochutnala bych si, jsi sikulka..;-)

Všem velice děkuji za moc milé komentíky i hodnocení;-):-K:-K


yanull:Janinko,kdyby jsi věděla,jak se mi nechce:-SAle,co mám dělat,když mám doma pracujícího masožravce;-)Navíc nemá v práci kam chodit na obědy,tak to i v tom vedru musím nějak udýchat:-D

To musí být dobrota:yes:

Aničko, já Tě obdivuji, každý den u plotny, v tomto horku navíc, kližka patří k mým oblíbeným, spolu s líčky, posílám za tuto úpravu 5. bodík :-p:-K:yes:

:yes::-O..obdivuju Tvoji fantazii a hlavně akčnost v tomto počasí:-K:-K:-K
máš to velice krásně upraveno- jako vždy

Já se připojuji, bezva nápad:-!:-p:-p:yes:

Obdivuji tvojí nápaditost o chuti nepochybuji;-)je mi ctí dát první bodík:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí kližka recepty, hovezi kližka, hovězí klizka recept, rajčatový krém, rapikovo rajčatová polévka, hovezi klizka na celeru, recepty z kližky, úprava kližky, co udělat z hovězí klížky, jak dlouho dusit hovězí kližku, recept na hovězí v kuse, kližka v celku, pecena kližka v celku, hovězí klizka v celku, část masa kližka, bramborák s hovězí kliškou, recepty z hovězí kližky

Suroviny:
kližka hovězí, celer řapíkatý, rajče, víno bílé, cibule, olej, sůl, pepř mletý, slanina,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu