Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený květák v orientálním stylu

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 408 kJ /
575 kcal
Bílkoviny5,61 g
Tuky43,76 g
Vláknina16,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák omyjte a rozeberte na větší růžičky. Krok 2: V misce smíchejte olivový olej a všechno sypké koření. Krok 3: Na plech vyložený pečícím papírem dejte květákové růžičky, na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek. Zakapejte připravenou marinádou. Krok 4: Předehřejte troubu na 200-220 ˚C a vložte do ní plech. Pečte 15 minut, pak obsah na plechu opatrně promíchejte a pečte dalších 10 minut.
Servírujte horké, pokapané citronovou šťávou.

Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.

Zveřejněno 9. 8. 2013

Poznámka autorky hosta

zdroj: blog Kláry Michalové

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený květák v orientálním stylu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6MRn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený květák v orientálním stylu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6MRn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Výborné, uvedená doba pečení zcela stačila. Květák jsem před pečením v marinádě v misce promíchala.

Takhle pečený květák miluju, občas si ho udělám k obědu, stačí mi k němu jen dip z jogurtu nebo zakysané smetany, podle toho, co mám zrovna v ledničce :-) a zeleninový salát. Jo, většinou ani tu cibuli nepřidávám :-8. Jestli můžu, přidám sem fotečku ;-)

Angel 666: Díky:-K

Tak konečně jsem vyzkoušela. Vynechala jsem jen cibuli... a výsledek mě celkem zklamal. Dojím a podruhé už dělat nebudu.

Michaela: no - sto lidí, sto chutí:-), možná je škoda, že jsi tu cibuli vynechala;-)

tak to by mi opravdu, ale opravdu chutnalo, a moc:yes::yes::yes:

:yes::yes::-p:-K

Anna: iprima nepochybně čerpala ze stejného blogu Kláry Michalové jako já:-))

za mě ANO :yes::yes::yes::yes:

Poznám tento recept. Prvýkrát som ho piekla takto a boli sme nadšení. http://www.akochutimasala.blogspot.sk/2011/03/pece...

To vypadá moc dobře, květák můžu.+1:yes::yes::yes:

snazilka: složení jsem zkopírovala: "Směs koření známá u nás také jako Ras al Hanút. Jedná se o směs bez které se neobjedou jídla ze severní Afriky.
Skvěle se hodí na jehněčí maso, do kuskusu nebo tahinu. Nicméně doporučujeme experimentovat. Rozhodně se to vyplatí.
Složení koření od Antonína: římský kmín, mletý zázvor, kurkuma, skořice, černý pepř, koriandr, kayenské papričky, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, okvětní plátky růže,
no a složení podle Expectu - paprika, sůl, koriandr, kajenský pepř, česnek, kmín, kmín, pepř, pískavice řecké seno, zázvor, fenykl"
Jinak mrkni na btrhy, tam to nejsopíš najdeš, v marketech asi né

Já a květák, to nejde dohromady:-(( Ale buďto to s ním ještě jednou zkusím nebo ho vyměním za jinou zeleninu (brokolici, cuketu?). Sice jsem ještě nikdy neslyšela o koření Ras el hanout a pochybuji, že ho někde tady v okolí potkám, ale tenhle recept vypadá úplně fantasticky a budu ho chtít vyzkoušet...:-K:yes:

Už jen na tom pečícím papíře to vypadá moc dobře;-)Já bych si rozhodně pochutnala:-p:yes::-K

vypadá to moc dobře
:-p

Líbí se mi to, jen nevím, od jisté doby mi květák nedělá dobře. Škoda:-/:yes:

Tématické fráze:
pečený květak, recept na pečeny květak, květák po orientálsku, květák recepty, květák pečený, recepty z květaku, recepty chuť a styl, pečený květak recept, recepty eta pečenka, květák na orientální způsob, pečený květák po orientálsku, recept pečený květák, rás al hanút, zapečený květák po orientálsku, za pečený kvetak, styl a chuť, pečenka eta recepty, eta pečenka recepty, fresh.iprima.cz recepty, pečený květák recepty

Suroviny:
květák, cibule, česnek, olej olivový, sůl, římský kmín mletý, kurkuma, paprika sušená uzená, koření, citron

Přidat fotografie receptu