Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky plněné tvarohem a povidly kynuté za studena (v lednici)

Těsto, které kyne za studena v ledničce. To je základem pro tyto nadýchané rohlíčky. Plnit je můžeme tvarohovou nebo povidlovou náplní, ale také můžeme zkombinovat obě dohromady. Po upečení je obalíme v cukru a můžeme si pochutnávat.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mattahaj

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 672 kJ /
2 073 kcal
Bílkoviny79,78 g
Tuky23,24 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 689 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy376,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku, Heru, rozdrobené droždí, vejce, vanilkový cukr, špetku soli a mléko. Uhněteme těsto a dáme na 1 hodinu kynout do lednice. Krok 2: Mezi tím připravíme tvarohovou náplň, kterou umícháme z uvedených surovin. Krok 3: Připravíme si hladkou mouku na podsypávání a vyndáme těsto z lednice. Vytvarujeme z něj váleček, poté ho nožem rozdělíme na 6 stejných dílů. Vrátíme těsto zpátky do lednice a vždy si vyndáme jen jeden díl a s ním pracujeme. Krok 4: Každý díl vyválíme na placku a každou placku rozkrájíme na 8 dílů (velké rohlíčky) nebo na 12 dílů (malé rohlíčky). Každý trojúhelník plníme tvarohovou náplní, povidly anebo oběma náplněmi dohromady. Krok 5: Rohlíčky pak zatočíme od širšího okraje k úzkému okraji, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na horkovzduch při 180 °C, můžeme péct dva plechy najednou. Rohlíčky pečeme dozlatova cca 15-20 minut. Krok 6: Vyndáme z trouby a ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

TIP: Nejlepší náplně nejen do svatomartinských rohlíčků

Zveřejněno 12. 8. 2013

Poznámka autorky mattahaj

Rohlíčky můžete plnit i makovou a ořechovou náplní, fantazii se meze nekladou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky plněné tvarohem a povidly kynuté za studena (v lednici)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BvNJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky plněné tvarohem a povidly kynuté za studena (v lednici)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BvNJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

vyzkoušela jsem a je to super, má to u nás velký úspěch, nestačím péct <3:yes:

Vynikající, recept posílám dál. :-):-):-):no:

ZEyWBJjrHX 19. 10. 2013 02:14
Adam: Rozinky jsou prece dobry! :))Peggy: na polivky veosnitu parak nepotrebujes, staci maly hrnec za par kacek .) Pri nejhorsim by sly mozna i na panvicce :D

Martinko, máš je výstavní, rohlíčky zkroucené:-8:-D;-):-p:yes::yes:

Vyzkouším,co nejdříve a doufám,že se mně povedou.:-)):yes:

ukládám do oblíbených, díky za tip:yes::yes:

Cocoska: Ja som chuťový rozdiel nezbadala medzi týmto pečivom kysnutým v chladničke a mimo nej. Účelom pobytu v chladničke je spomalenie kysnutia. Snáď sa autorka neurazí, že odpovedám...

Recept poznám, nedávam cesto ani do chladničky, okamžite spracujem a tvarujem rohlíčky, náplne rôzne, aj na slano. Veľmi vďačná rýchlovka.

Krása:yes: docela by mě zajímalo, proč to těsto kyne v lednici, jaký to má ve výsledku efekt?

Moc zajímavé, ukládám:yes:

Tak to je bomba,kdysi jsem toto těsto dělal a recept jsem ztratil.
Dělal jsem vázaný koláče a byli také dobré ale rohlíčky super Díky.
:yes: ;-) +1

:-p:-p:yes:

:yes:vypadají hezky:-*:-*

Zajímavý recept,pro každý případ jsem si ho uložil;-)

Tématické fráze:
plněné rohlíčky z kynutého těsta, kynute plnene rohlicky, plněné kynuté rohlíčky, kynute rohlicky plnene, tvarohové rohlíčky z kynutého těsta, rohlíky plněné tvarohem, kynuté těsto za studena, rohlíčky z kynutého těsta, rohlíky s tvarohem, mrkvove rohlicky s povidly, rohlíčky s tvarohovou náplní, plnene rohlicky, tvarohové rohlíčky, těsto kynuté za studena, kynuté rohlíky plněné, kynuté rohlíčky bez kynutí, plněné tvarohové rohlíčky, kynuté těsto na plněné rohlíčky, plnene tvarohove rohliky, tvarohové rohlíčky s povidly

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, droždí, vejce, cukr vanilkový, mléko, sůl, mouka hladká, tvaroh měkký, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, mléko, rozinky, povidla švestková, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu