Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky plněné tvarohem a povidly kynuté za studena (v lednici)

Těsto, které kyne za studena v ledničce. To je základem pro tyto nadýchané rohlíčky. Plnit je můžeme tvarohovou nebo povidlovou náplní, ale také můžeme zkombinovat obě dohromady. Po upečení je obalíme v cukru a můžeme si pochutnávat.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mattahaj

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 672 kJ /
2 073 kcal
Bílkoviny79,78 g
Tuky23,24 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 689 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy376,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku, Heru, rozdrobené droždí, vejce, vanilkový cukr, špetku soli a mléko. Uhněteme těsto a dáme na 1 hodinu kynout do lednice. Krok 2: Mezi tím připravíme tvarohovou náplň, kterou umícháme z uvedených surovin. Krok 3: Připravíme si hladkou mouku na podsypávání a vyndáme těsto z lednice. Vytvarujeme z něj váleček, poté ho nožem rozdělíme na 6 stejných dílů. Vrátíme těsto zpátky do lednice a vždy si vyndáme jen jeden díl a s ním pracujeme. Krok 4: Každý díl vyválíme na placku a každou placku rozkrájíme na 8 dílů (velké rohlíčky) nebo na 12 dílů (malé rohlíčky). Každý trojúhelník plníme tvarohovou náplní, povidly anebo oběma náplněmi dohromady. Krok 5: Rohlíčky pak zatočíme od širšího okraje k úzkému okraji, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na horkovzduch při 180 °C, můžeme péct dva plechy najednou. Rohlíčky pečeme dozlatova cca 15-20 minut. Krok 6: Vyndáme z trouby a ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

TIP: Nejlepší náplně nejen do svatomartinských rohlíčků

Zveřejněno 12. 8. 2013

Poznámka autorky mattahaj

Rohlíčky můžete plnit i makovou a ořechovou náplní, fantazii se meze nekladou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky plněné tvarohem a povidly kynuté za studena (v lednici)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BvNJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky plněné tvarohem a povidly kynuté za studena (v lednici)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BvNJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

vyzkoušela jsem a je to super, má to u nás velký úspěch, nestačím péct <3:yes:

Vynikající, recept posílám dál. :-):-):-):no:

ZEyWBJjrHX 19. 10. 2013 03:14
Adam: Rozinky jsou prece dobry! :))Peggy: na polivky veosnitu parak nepotrebujes, staci maly hrnec za par kacek .) Pri nejhorsim by sly mozna i na panvicce :D

Martinko, máš je výstavní, rohlíčky zkroucené:-8:-D;-):-p:yes::yes:

Vyzkouším,co nejdříve a doufám,že se mně povedou.:-)):yes:

ukládám do oblíbených, díky za tip:yes::yes:

Cocoska: Ja som chuťový rozdiel nezbadala medzi týmto pečivom kysnutým v chladničke a mimo nej. Účelom pobytu v chladničke je spomalenie kysnutia. Snáď sa autorka neurazí, že odpovedám...

Recept poznám, nedávam cesto ani do chladničky, okamžite spracujem a tvarujem rohlíčky, náplne rôzne, aj na slano. Veľmi vďačná rýchlovka.

Krása:yes: docela by mě zajímalo, proč to těsto kyne v lednici, jaký to má ve výsledku efekt?

Moc zajímavé, ukládám:yes:

Tak to je bomba,kdysi jsem toto těsto dělal a recept jsem ztratil.
Dělal jsem vázaný koláče a byli také dobré ale rohlíčky super Díky.
:yes: ;-) +1

:-p:-p:yes:

:yes:vypadají hezky:-*:-*

Zajímavý recept,pro každý případ jsem si ho uložil;-)

Tématické fráze:
plněné rohlíčky z kynutého těsta, kynute plnene rohlicky, plněné kynuté rohlíčky, kynute rohlicky plnene, tvarohové rohlíčky z kynutého těsta, rohlíky plněné tvarohem, kynuté těsto za studena, rohlíčky z kynutého těsta, rohlíky s tvarohem, mrkvove rohlicky s povidly, rohlíčky s tvarohovou náplní, plnene rohlicky, tvarohové rohlíčky, těsto kynuté za studena, kynuté rohlíky plněné, kynuté rohlíčky bez kynutí, plněné tvarohové rohlíčky, kynuté těsto na plněné rohlíčky, plnene tvarohove rohliky, tvarohové rohlíčky s povidly

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, droždí, vejce, cukr vanilkový, mléko, sůl, mouka hladká, tvaroh měkký, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, mléko, rozinky, povidla švestková, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu