Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávová roláda s banánem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 450 kJ /
2 020 kcal
Bílkoviny83,16 g
Tuky45,64 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 841 mg
Sodík 567 mg
Sůl1,23 g
Sacharidy281,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Žloutky vyšleháme s cukrem, mouku smícháme s kakaem, kávou, kypřicím práškem a přimícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do hmoty, těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby 200°C na 5-6 minut. Piškot ještě teplý srolujeme a necháme vychladnout. Krok 2: Krém: Uvaříme si puding do kterého ještě za tepla vmícháme tvaroh, ochutíme cukrem, za občasného promíchávání necháme vychladit. Krok 3: Rum smícháme s uvařenou kávou, mašlovačkou potřeme touto směsí celý piškot, necháme chvíli vsaknout a pak už jen potřeme připraveným krémem, na krém poukládáme banány, buď to v celku nebo je můžeme nakrájet, to už záleží na vás a srolujeme. Krok 4: Povrch rolády můžeme potřit krémem a posypat kokosem a nebo ji jen přelít čokoládou polevou. Roládu nechte přes noc uležet v lednici a pak už jen stači nakrájet a pochutnat si.

Zveřejněno 14. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová roláda s banánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v20X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová roláda s banánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v20X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Sebena,k sviatkom som si vybrala túto roládu,akurát že cesto som urobila dvojfarebné hnedo-biele:-)Výbornéééé:-p:yes:

Děkuji vám moc :-K :-)

Použila jsem tvaroh z vaničky, ale myslím, že je to úplně jedno který se použije;-) tak at se povede;-):-K

zuzinecka: nejsem autorem, ale myslím, že píše-li měkký, myslí ten v alobalu;-) ale pokud dáš tučný z vaničky, nemůžeš nic pokazit:yes:

Chtěla bych se jen zeptat, ten tvaroh je myšlený ten tučný ve vaničce, nebo měkký v obalu?? Zítra se do této mňamky chystám pustit :-):-)

Děkuji za odpověď:-K

Merylas: nemusíš mít obavy, krém když se vychladí je docela dobré konzistence, tak jako když uvaříš pudink a necháš ho vychladit. Dobře se s ním pracovalo.

Ivono, chtěla bych se zeptat, jakou konzistenci má ten krém z pudinku a tvarohu. Tato roláda je ze samých dobrých ingrediencí, ale z toho krému mám trochu obavy, že bude řídký a bude se s ním špatně pracovat :-8 Děkuji:-K

gorgina, držím palce ať to dobře dopadne a doufám že se pochlubíte fotečkama:-)

nikdy jsem nic sladkyho nedelala toto bude muj prvni pokus drzte mi palce mnam

Ten postup je trochu podobný, jako na sloní slzy. Jenže tam jde ořechová hmota, už dlouho jsem to nedělala:yes:

Vypadá božsky :yes:

Tématické fráze:
piškotová roláda sloní slza, roláda s banánem, rolada sloni slza, rolada sloní slzy, kakaová roláda s banánem, kávová roláda, sloní slzy s banánem, kakaová roláda s banány, ořechová roláda s banánem, banáno čokoládová roláda, moučníky s banánem, sloni slza / recepty, banano tvarohová buchta, iprima prostřeno-ořechová roláda, iprima/prostřeno sloní slza s kávou, piškot s banánem, moučníky roláda s banánem, kakaová roláda s tvarohem a banány, banano, rolada sloni slzy postup

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kakao, káva rozpustná, vejce, kypřící prášek, pečící papír, pudink vanilkový, mléko, tvaroh měkký, cukr, cukr vanilkový, banán, rum, káva rozpustná

Přidat fotografie receptu