Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované okurky - sladkokyselé

V každé rodině se traduje ten jediný a správný recept na sladkokyselé okurky. Dejte šanci složení surovin, osvědčenému v rodině autorky. Možná se tento postup stane nejoblíbenějším i u vámi zavařovaných okurek.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

13 sklenic 0,75 l

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 468 kJ /
1 307 kcal
Bílkoviny0,70 g
Tuky0,71 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64,04 g
Sůl160,00 g
Sacharidy324,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurky řádně očistíme. Na dno sklenic vložíme všechny náležející suroviny. Pak skládáme okurky. Krok 2: Svaříme suroviny na nálev. Ještě teplým nálevem okurky zaléváme. Krok 3: Zavíčkujeme a vaříme (v zavařovacím hrnci s teploměrem) 20 minut při 86 °C.

Zveřejněno 14. 8. 2013

Poznámka autora clupmi

Cukerín neboli sacharin - 1 tabletka odpovídá 1 kostka cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované okurky - sladkokyselé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0M8X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované okurky - sladkokyselé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0M8X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

emanca@seznam.cz: Recept máme od tchyně, která už nežije. Co si pamatuji, tak mi ty její okurky strašně chutnaly od dob, co jsem si její dceru namlouval.:-8
A umělé sladidlo mi vyhovuje, právě ze zmíněných důvodů, i když pít lák nemám ve zvyku. :-K

Moj nalev.3 litre vody,100 g soli,350 g cukru,1 liter octu.

emanca@seznam.cz 15. 8. 2013 04:02
Tento recept byl před lety uveřejněn v zemědělských novinách. Já si ho vystřihla a předávala v práci kolegyním. emanca@seznam.cz

Tento recept byl před lety uveřejněn v Zemědělských novinách a já si ho vystřihla a pak ho předávala v práci kolegyním. Byl nazván Znojemské okurky.

Tak se ptám... proč umělé sladidlo? Proč ne na tohle množství vody 700-750 g cukru místo chemie? Znojmia to tam dává léta letoucí jako alibi pro cukrovkáře... Ale proč doma pro osobní spotřebu? Nějak si asi sedím na káblíku :-(

Clupmi, právě jsem je zavařila a protože dělám téměř totožně, jen dávám ještě bobek, nové koření a sacharinu 2O ks, cukr nedávám, ale tobě dávám 5.boda:yes:

Zdravím, já si myslím, že se dává buď cukr, nebo tablety sacharinu. Já dělám ten samý nálev, jen s tím množstvím cukru bez sacharinu a jsou dobré. Myslím, že oboje je moc přeslazené. :-?

Dělám prakticky stejně, jen nedávám hřebíček, místo něj dávám nové koření a bobkový list a na stejné množství tekutin dávám pouze 25 sacharinů.

Obdivuji tu tvou pracovitost. Takovou várku bych asi nezvlád. Jako poctu přijmi ode mne uznání a +bodík 4

Také mám stejný recept a okurky jsou opravdu výborné :-p:-p:yes:

Ano, toto je i můj nejlepší recept na sladkokyselé, sterilované okurky.:-)) Jsou výborné.:-)) A samozřejmě bod.:-)) Dělám ůplně stejně.:-)):-))

Tématické fráze:
sterilované okurky, sladkokyselý nálev na okurky, sladkokyselé okurky, doba sterilování okurek, sterilovani okurek, sterilované okurky recept, recepty nejlepší nakládané okurky, recept na sterilované okurky, nalev na sladkokysele okurky, nejlepší sterilované okurky, nejlepší recept na okurky, sladkokyselé okurky,nálev, recept na zelí sterilované sladkokyselé, nakládané okurky, recept na sladkokysele okurky, okurky sterilované, sladkokyselé okurky recept, nálev na okurky bez sacharinu, sladkokyselý lák na okurky, recept na sterilované okurky bez nálevu

Suroviny:
mrkev, křen, kopr, koření hřebíček, pepř celý, cibule, semínka hořčičná, voda, ocet, sůl, cukr, cukerin

Přidat fotografie receptu