Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 734 kJ / 4 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,66 g |
Tuky | 255,87 g |
Vláknina | 29,12 g |
Cholesterol | 667 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,07 g |
Sacharidy | 415,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky a necháme vzejít kvásek. Vykynutý kvásek přidáme k prosáté mouce, přidáme rozehřátý tuk, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30-40 minut vykynout.
Krok 2: Škvarky drobně posekáme nebo umeleme společně s cibulí a česnekem, přidáme hořčici, kečup, pepř a sůl a dobře promícháme.
Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na moukou posypaném vále a na celý rozetřeme škvarkovou hmotu. Nejlépe to jde tak, že si po celé ploše rozmístíme menší hromádky hmoty a ty pak lehce rozetřeme.
Krok 4: Plát těsta přehneme jako obálku a znovu rozválíme. Pak znovu přehneme a rozválíme a ještě to zopakujeme.
Krok 5: Rozvalujeme celkem 3x. Z rozváleného těsta vysokého asi 2 cm vysokého pak vykrajujeme kolečkem pagáče.
Krok 6: Potřeme je rozšlehaným žloutkem, necháme asi 15 min znovu kynout a pak pečeme v dobře vyhřáté troubě při 180°C dozlatova.
Zveřejněno 15. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J18o
Moje poznámka
Pikantní škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J18o
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 4 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 5 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 5 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 7 hodinami
Tématické fráze:
pikantni škvarky,
škvarkové pagáče,
pagace,
škvarkové pagáče recept,
pagáčky bez kvasnic,
škvarkové pagáčky,
kvarkov page,
recept na pikantní škvarky,
škvarkove pagačiky,
pagáče bez škvarků,
pagace s cesnekem,
pagáče bez kvasnic,
skvark.pagace recept,
pagáče recept,
pagáče se škvarky,
recept ze škvarky,
škvarkové recepty,
recept na škvarkové pagáče,
#kvarkov_ pagáče,
pikantní škvarkové placky
Suroviny:
mouka hladká,
tuk,
škvarky,
vejce,
kvasnice,
cukr,
mléko,
cibule,
česnek,
hořčice,
kečup sladký,
sůl,
pepř,
žloutek
Komentáře (9)