Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánský lonac

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 020 kJ /
722 kcal
Bílkoviny94,80 g
Tuky15,40 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy40,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku dáme maso, nakrájené na kostky, osolíme očesnekujeme, pak dáme vrstvu pokrájených rajčat na čtvrtky, nakrájený lilek na proužky, rozlámané fazolové lusky, a pokrájené papriky. Vše ještě dochutíme solí a česnekem. Krok 2: Pekáček si ovážeme navlhčeným pergamenovým papírem, na 3 místech propíchneme špejlí, aby mohla unikat pára a dáme péct do středně vyhřáté trouby a péčeme doměkka asi 1 hodinu.

Zveřejněno 14. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Lonak nepodléváme a pečeme zvolna, zelenina nám udělá výbornou šťávu.

Zdroj: recept mám z Chorvatska

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánský lonac

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR15

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánský lonac

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR15

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vypadá to moooc dobře,dnes jsem se rozhodla že to zkusím:-):yes:

Lonac vypadá moc hezky jenže nám moc nejel, byl mdlé chuti :-(

Moc se mi to líbí.:yes:.Posílám bodíka

Recept znám - klasické výborné balkánské jídlo z jednoho hrnce :-):yes: mňamka pro milovníky jak masa, tak zeleninky. Jen bych měla připomínku - sice se píše lonac , ale nečte se lonak - čte se tak, jak se píše LONAC ( což v překladu znamená hrnec - takže balkánský hrnec ) Jinak originál je lonac BOSANSKI - tak je to uvedeno ve všech kuchařkách ;-)

Jani R.,to někdy udělej, nedá to žádnou práci:-!všechno pokrájíš, dáš do pekáčku, zabalíš mokrým papírem a už se to jen peče. Je to opravdu dobrý, to co je na fotkách, jsme zežrali(pardon,jinak se to nedá říct)ve dvou:-!:-!:-!:-p;-)

Bibi, vypadá to nádherně, já jsem si na to netroufla a dívala jsem se na to:-//:yes::yes:

tohle znám, jen nedávám fazolové lusky, tedy se to i jmenuje jinak,:-D, takže vyzkouším. Jinak já nejraději dělám z plecka nebo krkovičky.;-)

maris,jako třeba z krku ap., nemusí být zrovna to nejkvalitnější a nejdražší;-)tak je to myšleno, ale udělat to můžeš z jakéholiv masa z prasátka.:-)

Bibinko, co tím myslíš - přední vepřové ?:-O

Tématické fráze:
balkánská kuchyně recepty, balkánské jídlo, balkánské recepty, recepty balkánské kuchyně, veprovy krk, balkánský hrnec, balkánské maso, balkanske rezy, fazolove lusky s veprovym masem, fazolové lusky s masem, vepřové přední, balkánská kuchyně, chorvatska kucharka, balkánské jídla, vepřové po balkánsku, vepřové přední recepty, balkánské řezy recept, balkánské fazole, veprovy lonac, vyborne veprove maso

Suroviny:
maso vepřové, rajče, lusky fazolové, paprika čerstvá červená, lilek, česnek, olej, sůl

Přidat fotografie receptu