Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí plněné burgery

Domácí burgery už zná a dělá snad každý. Klasika v podobě housky, placky mletého, zelenina a omáčka. Tyto jsou však netradiční tím, že mezi dvě tenké masové placky vložíme plátek čedaru a slaniny a tím tak naplníme burger. Tak překvapte strávníky u stolu.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 731 kJ /
4 955 kcal
Bílkoviny287,63 g
Tuky101,14 g
Vláknina37,19 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 5,89 g
Sůl14,38 g
Sacharidy706,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dopředu připravíme bulky. Prvně smícháme mléko, vodu, cukr, sůl, droždí (v případě použití čerstvého droždí, toto nejprve rozdrolit, smíchat s cukrem a třít vidličkou do tekutého skupenství) a vejce. Pak přisypeme mouku a přilijeme rozpuštěné máslo. Krok 2: Těsto hněteme ručně nebo v robotu a postupně přidáváme mouku tak, aby nelepilo. Hotové dáme do mísy, zakryjeme a můžeme jej dát kynout na teplé místo na cca 1-1,5 hodiny. Krok 3: Po vykynutí přemístíme těsto na pracovní plochu, prohněteme a vyválíme váleček, který rozdělíme na 8 kousků a ještě je prohněteme každý zvlášť a vytvarujeme z nich bochánky. Takto připravené bochánky dáme přikryté ještě asi na 1 hodinu kynout. Krok 4: Mezitím rozpálíme troubu na 200 °C. Po vykynutí potřeme každý bochánek rozšlehaným vejcem a dáme péct asi na 15-20 minut. Po vytažení z trouby přikryjeme utěrkou. Krok 5: Burgery: Maso osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, majoránkou, kmínem a prolisovaným česnekem. Přidáme hořčici a vejce a pořádně promícháme. Krok 6: Z trochy směsi vytvoříme tenkou kulatou placku, na ni dáme plátek čedaru (nebo strouhaný) a plátek slaniny. To zakryjeme další vrstvou masa a uplácáme z toho placku, která se spojí, aby sýr při smažení nevytékal. Takto připravené burgery dáme smažit na rozpálenou pánev s trochou oleje, z každé strany. Krok 7: Na kompletaci stačí rozříznout bulky a nechat každého, ať si je naplní čím má rád. Salát, zelenina, studené omáčky a hlavně maso.

Zveřejněno 16. 8. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí plněné burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omjK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí plněné burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omjK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

i bych posnídala, máš je parádní, hambáče:-p;-):yes::yes:

pěkné hambáčky,jedna radost...a pan donald ať jde se svým bufetem made in emerika do paďous;-):yes:

Hezké, domácí burgery i housky dělávám, někdy zkusím podle tvého receptu.Změna je život:yes:, velmi povedené.

lákavé +1, ukládám:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
domácí burgery, domácí burgery recept, domácí housky na burgery, burgery recept, recept na burgery, domaci burger, domaci burger recept, recept na domácí burgery, burgery, hovezi burgery recept, domácí housky na burger, recepty burgery, recept na domácí burger, recepty na burgery, housky na burgery, housky na burgery recept, burgery recepty, burgery v troubě, vepřové burgery, domácí burgery recepty

Suroviny:
mléko, voda, droždí instantní, cukr, sůl, vejce, mouka celozrnná, mouka hladká, máslo, vejce, maso vepřové mleté, vejce, česnek, hořčice kremžská, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín drcený, paprika sušená sladká, sýr chedar, slanina

Přidat fotografie receptu