Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku, kterou také orestujeme, vložíme kuřecí maso, koření, sůl a dusíme do měkka. Po změknutí maso vyjmeme.
Krok 2: V mléce cca 0,5l rozšleháme 5 lžic hladké mouky, které vmícháme do šťávy z masa. Za stálého míchání přivedeme k varu.
Krok 3: Přidáme smetanu na zjemnění a podle potřeby doředíme mlékem. Omáčku dochutíme už jen solí dle potřeby a přecedíme.
Krok 4: Do hotové omáčky můžeme dát naporcované maso. Paprikáč podáváme s noky, knedlíky nebo těstovinami.
Zveřejněno 16. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravý kuřecí paprikáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx12
Moje poznámka
Pravý kuřecí paprikáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx12
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 58 minutami
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Tématické fráze:
paprikáč,
paprikáč kuřecí,
kuřecí paprikáč,
paprikáč recept,
recept na paprikáč,
recept paprikáč,
paprikáč omáčka,
recepty paprikáč,
paprykáč,
slepičí paprikáš,
omáčka paprikáč,
jednoduchý paprikáč,
jak uvařit paprikáč,
paprikáč z kuřete,
jak se vaři paprikáč,
slepičí paprikáč,
paprikáč ze slepice,
maďarský paprikáš,
kureci paprikas,
paprikáč z kuřecího masa
Suroviny:
olej,
cibule,
koření paprika maďarská,
maso kuřecí,
koření divoké,
pepř celý,
sůl,
masox slepičí,
mléko,
smetana
Komentáře (12)
Když už tam musí být masox, tak jedině slepičí. Jo, mňamka