Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 906 kJ /
456 kcal
Bílkoviny23,34 g
Tuky10,09 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 214 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy63,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první jsem si zapnula troubu na 200°C. Půlku dýně jsem vydlabala, nakrájela na cca 1 cm hrubé měsíčky, poskládala na plech, osolila, opepřila, zaprášila paprikou a posypala rozmarýnem, zakápla olejem. Krok 2: Pak je promíchala. Možná by bylo lepší dát je do nějakého pytlíku se zbytkem ingrediencí, protřepat a pak vyskládat na plech. To pak šlo do trouby asi na 15 minut, pak jsem měsíčky otočila a dala zase péct. Krok 3: Na náplň jsem si na oleji osmahla nakrájenou cibuli s paprikou. Pak jsem přidala mrkev. Nakonec přišly na řadu fazole. Trochu jsem to ochutila solí a pepřem a přimíchala česnek. To jsem dala bokem a udržovala to v teple. Krok 4: Vejce jsem si rozkvedlala. Cuketu jsem si překrojila napůl (nemyslím podélně, ale prostě uprostřed), nakrájela na hrubší plátky (cca 1/2 cm) a dala marinovat. Krok 5: Nebo je lze jen osolit a opepřit, či dochutit jiným kořením či bylinkami dle libosti. Je dobré si dopředu rozvrhnout, co bude dělat podloží, aby to bylo tak ze dvou kusů, a čím se pak náplň přikryje, tam už na tom moc nesejde. Krok 6: Prvně jsem si z obou stran lehce osmahla vrchní kousky. Pak jsem dala na pánev ty spodní a když jsem je obrátila, hned jsem do spáry mezi nimi nalila trochu vajíčka (asi tak půlku z toho 1), aby se spojily. Krok 7: Pro jistotu, protože ta cuketa je poměrně těžká a vajíčko u ní nedrží třeba až tak dobře, jako u brambor či knedlíku, jsem na vrch dala plátek sýra. Krok 8: Na něj jsem pak dala část fazolové směsi, překryla to plátky cukety. Na ně přišly měsíčky nektarinky a celé to zasypat strouhaným parmezánem. Krok 9: Aby se nektarinky prohřály a sýr trochu roztekl, přiklopila jsem pánev pokličkou. Smažíme už jen mírně, aby cuketa nebyla zespodu připálená. Krok 10: Někdy během toho všeho jsem si do rendlíku dala rozpustit máslo, do něj prolisovala česnek a nechala jej mírně zezlátnout. To jsem zalila mlékem. Krok 11: Mouku jsem si smíchala s vodou. Není nutné tu moučnou vodu do toho nalít všechnu, stačí lehce na zkoušku, jak moc bude omáčka houstnout. Krok 12: Neboť mouku je dobré provařit, postupně jsem omáčku ředila vodou, protože se tekutina průběžně vyvařovala a omáčka pak moc houstla. A samozřejmě jsem ji ještě trochu dochutila. Krok 13: Nakonec jsem to už jen naservírovala, hranolky pokapala omáčkou, nejvíc ji nalila kolem cukety a trochu i na ni.

Zveřejněno 19. 8. 2013

Poznámka autorky Kaczik

Pro jakousi steakovou autentičnost jsem si cuketu namarinovala ve směsi ze z lžíce vinného octa, olivového oleje, lžičky kremžské hořčice, soli, pepře, bylinek (bazalka a petrželová nať), sladké papriky a trochy sušeného česneku.

Ve výsledku to pak na talíři vypadá jako flák něčeho. Nektarinka sice vypadá klišovitě (znáte to - klasika broskev na kuřecím), ale její ovocná mírně nakyslá chuť se dobře doplňovala s cuketou a s fazolovou směsí =).

A vypadá to složitě, ale není. Já jen neumím psát věci jednoduše :D.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/08/cuketovy...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RX1L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RX1L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

cukety i hokaido rostou,určitě vyzkouším:-K

Hokaido dýni mám moc ráda, takhle ji neznám a určitě zkusím:yes::-p

Tématické fráze:
cuketové hranolky, hokaido hranolky, hranolky z dýně hokaido, recepty z cukety hokaido, hranolky z cukety, recepty cuketa hokaido, cuketa hokaido recepty, hranolky z hokaido, hokaido recepty, hranolky z dýně, recept cuketa hokaido, dýně hokaido hranolky, cuketa hokaido recept, cuketa a hokaido, hokajdo hranolky, dýněhokaido, hranolky hokaido, hokkaido recepty, smažený hokaido, recept cuketa a hokaido

Suroviny:
cuketa, vejce, cibule, paprika čerstvá zelená, fazole červené v rajčatovém nálevu, mrkev, česnek, sýr, nektarinky, parmazán, sůl, pepř, paprika sušená sladká, dýně hokkaido, olej, sůl, pepř, česnek sušený, rozmarýn, česnek, máslo, mléko, mouka, voda, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu