Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové palce (panenka) s pivní sladkokyselou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 894 kJ /
931 kcal
Bílkoviny115,11 g
Tuky20,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy62,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a odblaníme, osolíme a opepříme. Krok 2: Na rozpálené pánvi s olejem jej opečeme zprudka ze všech stran, přendáme do pekáčku nebo alobalu. Vložíme na 10 minut do trouby rozpálené na 200 C. Krok 3: V pánvi s výpečkem rozpustíme med, přilijeme ocet a necháme trochu odpařit. Poté přilijeme pivo a vývar a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme prohřát cibulky a kousek chladného másla na zjemnění.

Zveřejněno 19. 8. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové palce (panenka) s pivní sladkokyselou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZ50

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové palce (panenka) s pivní sladkokyselou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZ50

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

:-8 Dobrůtka ... k dnešnímu nedělnímu obědu a s kuřecím prsem. Byli jsme všichni překvapení dobrou chutí omáčky. Jako přílohu jsem zvolila vařené kroupy (po uvaření přimíchám smaženou cibulku) ... Vynikající, určitě vyzkoušejte ... a nemusí to být jen palce ... ;-)

martiline: Určitě lze udělat i k jinému minutkovému masu ;-) Díky za zprávu, jsem ráda, že vám chutnalo :-K

Katastrophe:Kačko, to jsi mě potěšila. Díky za zprávu;-):-K

Po dlouhé době jsme koupili panenku, tak jsem vybrala tenhle recept... a udělala jsem dobře! Výborná úprava :yes: Neměla jsem tedy černé pivo, ale Postřižinského polotmavého Něžného Barbara, ale to vůbec neškodilo :-8 :-D

A měla jsem opuštěné kuřecí prso, tak jsem ho udělala s panenkou a také to nebylo vůbec špatné :-)

Marie:Jsem ráda, že chutnalo, díky za zprávu;-)

Vyzkoušela jsem, nemá to prostě chybu!!!!! Díky! :-D

Andri,to se nedá ani komentovat:-pNapíšu jen MŇAM:-p:yes::-K

aisha::-D To nemusíš, zkus s kuřecím nebo pořádným steakem;-)

Holka, diky Tvym receptum se snad dam znovu na veprove..:-D:-D..parada..:yes::yes:

Všem ještě jednou moc děkuju za milé komentáře:-K. Snad recept někoho inspiruje;-)

Jak je to s masem, je to jistě dobrý :-))

Ta šťávička nebude mít chybu:yes::yes:

Krásné, to bych si dala a jak;-):-K:yes:

:-p:yes: krása, jako vždy :yes::-K

Palce máme rádi, je to krásný recept :yes::yes::-K:-p

Palec je výborná věc a s pivní omáčkou....... prostě pohádka.:-p:yes:

1974andrea:Krásný recept, ty cibulky ve šťávě jsou moc dobré :-p:yes::-K

suslajda:Díky Haničko:-K

To musí být dobrota:-p:yes:

rebeka:Dokup děvče, dokup, toho není nikdy dost:-D A díky:-K

nooo, tohle brzy odzkouším, jenom musím dokoupit balzamiko, dnes jsem ho všechen spotřebovala na pečená rajčata;-)
super, Pilsnerko :-D:-K:yes::yes:

Ta omáčka vypadá hóódně lákavě...:-p:yes:

Všem vám moc děkuju za pročtení a okomentování receptu:-K. Omáčku můžete připravit k jakémukoliv minutkovému masu, ať již vepřovému, kuřecímu nebo i hovězímu. Určitě bude dobrá ke všem druhům masa;-)

1974andrea: Andrejko, já bych si dala třeba jen "malíčky":-D a stačily by mi ke spokojenosti;-):-p Dávám ti 8.bod:yes:

Ty cibulky nemají chybu:-p:-p:-p Tedy - o to ostatní se mi líbí:-8:-D:yes:

další mana nebezská :yes::-D

Krásné fotky;-):yes:

A jejej,to abych skákla pro panenku...:-S:-D:-D:yes::-p:-p

A to ráno nevieš, kde skôr skočiť...:-O

Colombo65:Proč myslíš, že to je z kýty? Je to mnou odkrojené z panenky;-)

To bych si dala hned, vepřového masa mám dost, panenku ale žádnou, musím holt počkat až doplním zásoby.:yes::yes::yes:

... krásné palce z kýty;-);-);-)

Jana Remkova:No nevím, co tvoje maso ví:-D, ale já to peču na pánvi z každé strany tak 2 minuty a pak do trouby a stačí to. Dneska jsem to i s tím dopečením malinko přehnala:-8

Není těch 10 minut málo v té troubě? Já mám někdy pocit, že po 10 minutách to nic neví, to maso:-). Jinak opět super:yes::yes:

To vypadá moc hezky a bude to dobrota:yes:

Tématické fráze:
vepřové palce recepty, vepřovy palec, veprove palce, vepřové palce z panenek recept, veprove palce recept, recept vepřové palce, palce z vepřové panenky-recept, vepřová panenka palec, vepřové palce z panenek, vepřový palec z panenky, palce z panenek, top recepty vepřové palce, palec z panenky, jak upravit vepřové palce, palec z vepřové panenky, vepřové palce z panenek-recepty, recept na vepřové palce, vepřový palec recepty, veprovy palec recept, vepřové palce ve sladkokyselé omáčce

Suroviny:
palec vepřový, med, balsamico, pivo černé, cibulky sterilované, bujón gelový, máslo, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu