Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto III.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie292 kJ /
70 kcal
Bílkoviny2,57 g
Tuky1,22 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži si uvařím den dopředu - dobře se s ní pracuje a zůstane sypká, ale nemusíme. Krok 2: Na pánev dám trochu oleje, na něj anglickou slaninu a pokrájenou cibuli, česnekem, červenou paprikou a chvíli orestuji. Krok 3: Ostatní ingredience si nakrájím, přidám k cibuli a zasypu kořením, dusím a přileju nějakou decku kuřecího vývaru, nebo vody. Krok 4: Nakonec si nakrájím Surimi na plátky, přidám a už jen tak chvilku prohřeju. Nakonec zamíchám s rýží a ještě jednou prohřeju. Ochutnám, dochutím, servíruji a dám strouhaný sýr a petrželku.

Zveřejněno 16. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Zeleninka se může obměňovat podle sezony, nebo podle chuti a houby můžeme použít jakékoliv, kdo je nemá rád tak je vynechá. Můžeme klidně improvizovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk1E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk1E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jani,výborné rizoto:-pSíce som namiesto krabích tyčiniek dala kuracie mäso a pridala ešte cuketu,ale moc sme si pochutili:yes:Surimi s ryžou mi nejak nejdú dokopy (to ale neznamená,že to nemôže byť dobré)a zostal mi kúsok kuraťa z nedele,tak som improvizovala:-8.ďakujem za tip a posielam bod:yes:A pozerám,že prvý:-?

Tejajo, jasně, konzistence a chuť je stejná, jen jinak upravená, ale jo, dávám za pravdu, možná stačí, když se to už jen tak prohřeje. Možná jsem těch 10 min. trochu přepískla, ale :-)já to upravím.;-)

Bibinka, to je to isté, len je to inak lisované. Buď do tyčiniek alebo do väčších kúskov, ja ich tiež kupujem v METRE. Fakt ich stačí ohriať, ale keď ich podusíš, tak sa skutočne nič nestane :-D

Františku(a),to nejsou tyčinky Surimi,to jsou takové kusy masa s krabovou příchutí, které se musí ještě do rizeta nakrájet. Prodává se v půlkilovém balení(u nás třeba v Kaufl.)i v jiných marketech. Tak to chce té doby trochu víc, aby se to produsilo.;-):-))

František 16. 1. 2009 23:55
Proč tyčinky Surimi dusíte 10 minut? Podle mě je stačí jenom dobře ohřát.Z uvedených tyčinek se dělají vynikající saláty.(krabí tyčinky se jenom nastrouhají, nakrájí a ochutí). Tak proč je vařit?

joo mám rada rizeto:-p

:-p:yes: hezounké:yes:

Teď jsem ho dodělala na zítřek, tak je zvěčněný 3x;-)

špagetko,ráno jsem si uvařila rýži a teď jdu na něj, bude zítra k obědu. To je jasný, když hlíva u Vás není v kurzu, tak dej jiné houby s žampionama je to taky dobrý i když to má trošíčku jinou chuť, ale to neva......

Je to výborný receptík :yes:, jen u nás by neprošla hlíva, takže buď žampiony nebo lesní houby, ;-):-p

Tématické fráze:
rizeto, rizoto, rizeto recept, rizoto recept, vynikající rizoto, cervene rizoto, kuřecí rizeto, rizoto recepty, příprava rizeta, rizeta, recept na rizeto, recepty rizeto, červené rizeto, kucharka rizoto, výborné rizoto, recepty-rizeto, rizoto v parním hrnci, houbové rizeto, dobre rizoto, houby v parním hrnci

Suroviny:
rýže, cibule, česnek, kapie červená, brokolice, slanina anglická, filet rybí, olej olivový, vývar kuřecí, sýr strouhaný, hlíva ústřičná, sůl, paprika čerstvá červená, bazalka čerstvá, zázvor, petrželka

Přidat fotografie receptu