Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslová líčka s mangoldem a tymiánovou bramborovou kaší

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 277 kJ /
1 978 kcal
Bílkoviny137,78 g
Tuky154,72 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 665 mg
Sodík 293 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy8,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěná líčka osolíme, opepříme, vložíme do PH, podlijeme vývarem a poklademe 100 g másla. Pomalila jsem na High cca 4 hodiny. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme 50 g másla s olejem, vložíme stroužky česneku, orestujeme je, vyjmeme a do ochuceného másla dáme jemně nakrájené mangoldové listy. Krok 3: Osolíme je a necháme zavadnout, nebo podle potřeby velmi krátce podusíme. Krok 4: Kaši připravíme obvyklým způsobem s tím rozdílem,že v mléce povaříme snitky tymiánu, které vyjmeme a ochucené mléko použijeme na přípravu kaše. Krok 5: Kaši rozdělíme na talíře, položíme na ni plátky líček, posypeme čerstvými lístky tymiánu a doplníme mangoldem.

Zveřejněno 20. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslová líčka s mangoldem a tymiánovou bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxrJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslová líčka s mangoldem a tymiánovou bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxrJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Majka: PH - je zkratka pro Pomalý hrnec a High - znamená stupeň vaření. Zadej si ve vyhledavači Pomalý hrnec a najdeš spoustu odkazů.;-):-)

Mám dotaz. Co je to PH a nerozumím větě "Pomalila jsem na high ...:-)

Toto mi nějak uniklo :-O Máš to krásné Maruško :yes::-K

Jedním slovem krásné...:yes::-K:-p

Maruško,to píše:yes::-K:-p:-p

Moc pekne, to by mi moc chutnalo..;-):yes::-p

To bude dobrota:yes::yes::-K ale problém, v mrazáku nic - už dávno jsem na líčka nenatrefila:-(;-(

Tady to jsou pořád nějaká líčka. V životě (a že už je dost dlouhý) jsem se s líčky nesetkala. Asi budu muset sehnat nějakého klasického řezníka.

Moc vám všem děkuju:-K

Olinka5555: myslím, že loupaná plec je dobrá volba, má krátké jemné maso, taky ji moc ráda používám:-)

nemůžu to - ale je to úžasnéééééé:yes::-D

Jen mi ukápla slina Maruško nádhera na talíři:-p:-p:yes::yes:+10

rozkošný kravský xichtík:-p krásně růžolící:-* to bylo ale líco jako hrom, z nějakého extra vola, ne?:-D zatím je moje sprostá huba okusila jen jednou, ale pomlaskávala jsem ještě týden:-p tohle vypadá prudce magneticky...až z toho mám hubu na skle:-D krása;-):yes:

Moc pěkně uvařené a nafocené, jen se zakousnout. Poslední dobou skoro každý používá líčka, kam na ně chodíte?????
Skvělý recept, zkusím to upomalit z loupané plece.+1:yes::yes::yes:

Úchvatné, co dodat víc :yes::-p

Už jsem měla možnost líčka jíst v restauraci a byla to dokonalá mana,, ty tvoje, Maruško, vypadají taky strašně dobře:-p:-K:-!

Tématické fráze:
tymianova kase, hovězí líčka na prirodno, veprva licka s bramborovou kaší, hovězí líčka s bramborovou kaší, veprova licka na prirodno, líčko líco, líčka s kaši, líčka s bramborovou kaší, bramborová kaše s, vepřové líčka s bramborovou kaší

Suroviny:
líčka hovězí, máslo, mangold, vývar hovězí, tymián čerstvý, česnek, olej, sůl, pepř čtyř barev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu