Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojitý guláš z hovězích líček a vepřové plece

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 106 kJ /
1 220 kcal
Bílkoviny177,72 g
Tuky24,46 g
Vláknina25,87 g
Cholesterol 448 mg
Sodík 430 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy65,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Obojí maso nakrájíme na kostky zvlášť, cibuli nadrobno, česnek nastrouháme. Krok 2: Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli, přidáme česnek, hovězí líčka a když se maso pořádně opeče, dáme veškeré koření. Krok 3: Osolíme, promícháme, zalijeme pivem a dusíme. Krok 4: Asi po 30-40 minutách, kdy se nám pivo vyvaří, přidáme vepřovou plec, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme dál, dokud maso není měkké jak máme rádi. Krok 5: Přidáme na zahuštění chleba, nebo solamyl rozpuštěný v trošce vody, převaříme, doladíme kořením a solí.

Zveřejněno 20. 8. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Pro 4 lidi se mi zdálo hovězího líčka málo a jiné jsem neměla, tak jsem guláš nastavila vepřovým a ještě jsem ho vylepšila-teda nám to chuťově vyhovovalo ještě víc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojitý guláš z hovězích líček a vepřové plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xy1J

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojitý guláš z hovězích líček a vepřové plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xy1J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Iveta Čadková 1. 10. 2015 09:18
Vepřová líčka jsem nikdy nejedla a ani nevařila,ale kdyby nebylo paní prodavačky,která mě je nabídla tak ani nevím že i to se prodává. Je to báječná bašta.Zkoušela jsem dělat tento recept,ale bez piva,nějak mě to tam nesedlo,ale už vím že jsem udělala chybu.To pivo tam opravdu musí být.Omáčka,maso supérrrrrrrr a mňamka.:yes:

Bibinko,nádhera:-p:yes::-KA ten knedlík,ten teda vypadá také moc dobře:-*

Super:yes::yes:

Bibinka::-D Jani, je samozřejmě možné, že jejich dvanáctka je sladší. Ale třeba naše Plzeň je opravdu echt hořká;-)

1974andrea:Andrejko, to moje pivo jsem si dovezla z Maroka a můžu ti říct, že kdybych tam zůstala stane se ze mě závislák na tom jejich 12st. pivu, bylo strašně dobrý, vždy vychlazený a vůbec nebylo hořký-moc na tu chuť vzpomínám....:-Dproto píšu ne hořké:-!

Taky ráda používám víc druhů masa na guláš, bude moc dobrej:-p:yes: Akorát pivo bych dala jiné, dvanda je na to fakt dost hořká;-)

nádherná barva gulášku:yes::-D mix guláše jsou opravdu velmi dobré;-)

Líčka už jsem jedla i vařila také díky TOPKÁM jsou vynikající, musím se po nich zase podívat. Jani gulášek jak malovaný:-p:-p:yes::yes:+11

Olinka5555: Olinko, divím se, že bys je v Praze nesehnala:-O Nevím, zda tam máte "RABIT", tam je mají stále i když mražené, ale jsou neméně dobré, jinak se ptát u řezníků a třeba objednat....;-)

čéče bibul, já taky páchala guláš ze dvou různých dobytků:-)) enem to nebyl kravský xicht přední, ale líce poněkud zadní, ty vod chvostu. jinak kus čuňasa k tomu a bylo to mňam:-p :yes:

Jani, taky jsem dělala líčka jako guláš, sice mi vytýkali doma, že to je škoda na guláš, ale byl výborný, Ty ho máš už podle fotek moc lákavý a určitě moc dobrý.:-p;-)

Parádní:-)+1:yes::yes::yes:
Hovězí líčka jsem v obchodě neviděla a ani jsem z nich nevařila, ale ptám se po nich a tak je snad někdy seženu a vyzkouším některou z dobrot, které vádám tady na Topkách.

;-) Líčka na jsou na guláš výborná , už jsem taky vyzkoušela :yes:

sunny.sofi:Sofi, já jsem je začala používat nedávno, když je tady děvčata chválila, do té doby jsem je vůbec neznala;-) Jsou trochu dražší, ale zato vynikající:-p:yes:

rebeka:Rebí, já bych je na guláš asi nikdy nepoužila, ale už v letadle, když jsme letěli domů, jsme měli chuť na guláš a doma žádné jiné maso nebylo a tím to vzniklo-chuť guláše mě pozitivně překvapila.

:-))Mňamka;-):yes::yes:

vypadá to nádherně:yes::yes:, ale líčka jsou taková vzácnost ( aspoň tady u nás ), že bych ty guláše udělala dva, každý zvlášť:-8:-D:-D

Ahoj bibinko, hovězí líčka jsem nedávno objevila a zamilovala si je:-p:-p:-p, určitě zkusím i tuhle kombinaci:yes::-)):yes: +3

Zapomněla jsem na bodíka, tak napravuji;-)

Guláš má krásnou barvu, :yes::yes:;-):-K, posílám prvního bodíka Jani :yes:

Gulášek vypadá móc dobře,:-p:-p:-p hovězí líčka jsem ještě nevařila a ani nejedla.;-)

Tématické fráze:
vepřový guláš z plecka, hovezi gulas, guláš z hovězího a vepřového masa, guláš z vepřového a hovězího masa, guláš z vepřových líček, guláš z vepřového plecka, hovezi licka gulas, vepřová líčka, hovězí guláš z plecka, guláš z plecka, veprovy gulas, hovezí lícka, veprova licka gulas, recepty z masa hovězí líčka, vepřová líčka recept, recepty vepřový guláš z plecka, vepřová plec recepty, vepřová gulas, guláš s plecka, gulaš z hoveziho a veproveho

Suroviny:
líčka hovězí, plec vepřová, cibule, česnek, paprika sušená sladká, kmín celý, pepř, chilli, zázvor, sádlo, solamyl, sůl

Přidat fotografie receptu