Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křidýlka pikantně na bylinkách

Každé křidélko je grilováno k dokonalosti, získávajíc křupavou kůrku a neodolatelnou pikantní chuť. Tento pokrm je ideální pro všechny milovníky výrazných chutí a grilovaných specialit.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení masa

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie90 kJ /
22 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky0,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 403 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme marinádu. Bylinky rozmělníme v hmoždíři, nebo drobně pokrájíme. Přidáme česnek, hořčici, kari a pepř. Pomeranč omyjeme, nastrouháme kůru a šťávu vylisujeme. Zakápneme asi 1 lžící oleje. Pečlivě prošleháme, případně dochutíme solí. Krok 2: Vložíme křidélka do marinády a necháme odležet ideálně přes noc. Krok 3: Gril rozpálíme na nejvyšší stupeň, vložíme grilovací misku, potřeme lehounce olejem a vložíme na ni křidélka. Krok 4: Potíráme marinádou, grilujeme do zčervenání asi 40 minut. Občas křídla otáčíme.

TIP: Jaké koření použít na grilované kuře - rady a tipy

Zveřejněno 21. 8. 2013

Poznámka autorky spagetka

Složení Moravské vinné hořčice: Zweigelltrebe 2008, hořč. semínko, voda, vinný ocet, cukr, byliny a koření

Já toto i jiné výrobky z vína kupuju v Domě vína, ale je to dostupné ve většině specializovaných prodejnách s vínem, i na trzích. Je možné ji nahradit lepší hrubozrnnou hořčicí s přimícháním pár kapek vína.

Pařížský pepř (mám od Lubana) je směs drcených pepřů, koriandru, chilli, papriky a cibule. Lze nahradit i běžným nebo čtyřbarevným pepřem. Používám kompaktní gril, peklo se na stupeň 4. Počet křidélek připravíme podle počtu strávníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křidýlka pikantně na bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RXLL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křidýlka pikantně na bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RXLL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

aisha: Marti:-K:-K, bylo to moc dobré

Vypadaji velice chutne..:yes::yes:;-):-p

mysulka:Děkuju :-K:-K ;-);-)

:-p:yes::-K

senky: nejsi sama, taky vycucávám, to by měl ze mě estét pan Špaček "radost" teda :-8:-8:-8:-p:-p:-D:-D:-D

U takto grilovaných nebo pečených křidélek mám nejraději to olizování prstů:yes::yes:

Děkuji:-K:-K, opravdu bylo to výborné
Jiřinko, určitě můžeš i v troubě, nebo i na pánvi, v mikrovlnce na crispu. Ta marináda je velmi lahodná :-p:yes:

Křidélka miluji, tahle by mi taky moc chutnala:-p:yes:

Dala bych si :-p:-p:-p,ale mám gril jenom ve sporáku a to není ono...máš to pěkné :yes::yes::yes::-D

Moc bych si pochutnala Ladi:-p;-):yes:

Ladi,marináda nemá chybu a já bych si rozhodně dala do čumáčku,mňam:-p:yes::-K

Vypadá to skvěle, sice půlku surovin neznám:-8, ale líbí se mi:yes::-p:yes: +3

Pochutnala bych si.:yes:

Tématické fráze:
křidýlka na na gril, mňamky recepty-pikantní křídýlka, křidélka na bylinkach, křidýlka z kapra, kuřecí křidélka na bylinkách, karbenátky na crispu, kuřecí křidýlka na bylinkách, recept na grilovaná kridelka bylinky, cesnecka a hmozdir

Suroviny:
křídla kuřecí, česnek, hořčice vinná, pomeranče, pepř, koření kari, sůl, bazalka čerstvá, libeček, saturejka, meduňka, pažitka, olej

Přidat fotografie receptu