Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčata v těstíčku smažená

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gmptop gmptop

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 037 kJ /
487 kcal
Bílkoviny26,65 g
Tuky29,68 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 301 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy26,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata spařím, zbavím je slupky a pokrájím na silnější plátky. Lehce osolím a obalím v posekané nati. Krok 2: Z vajec si oddělím bílky, udělám sníh. Krok 3: Utřu žloutky se solí a olejem. Přehodím metly ze šlehače na hnětací a pomalu přidávám mouku a mléko. Krok 4: Přejdu na vařečku a delikátně zapracuji sníh. Krok 5: Smažím placičky na lívanečníku – jen po jedné straně. Krok 6: Na placku položím plátek rajčete, překryju druhou placičkou, nepečenou stranou. Přimáčknu a na pánvi s trochou tuku ještě dosmahnu. Postrouhám balkánským sýrem a lehce šarenou solí.

Zveřejněno 25. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčata v těstíčku smažená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1MYo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčata v těstíčku smažená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1MYo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

BlankaZ: "Zkoušela jsem a moc mě to nezaujalo..."
Jj, máte kytičku s hvězdičkou :-D
***
Netvrdím, že jsem asi nejedl nic horšího; když ale paní casinová viděla k čemu se hotovím, tak zezelenala a odebrala se do svých komnat;-)
No, BlankaZ: to výše napsala velmi velmi kulantně...8-(

Zkoušela jsem a moc mě to nezaujalo...

Ten balkán navrchu přidává na chuti:-p:-p:-p:yes:

spagetka: eště ho mám skovaný :-O

gmptop: Nebo obyyčejnej bodlák, tedy ostropestřec mariánský - pro játra naprosto neocenitelný ;-);-)

magdalenka: Jo čim horší plevel, tim větší léčivka, vem si pýr.

:-p to bude dobrota:yes::yes:

gmptop: Preštuduj si, aký je to zdravý plevel...vyradíš polovicu liekov, ak ho začneš konzumovať.:-D

Jitkas:ja ani kapary nenakladám...lebo mi v záhrade, na rozdiel od šruchy, nerastú...:-D ani šruchové listy by sa mi nechcelo nakladať, predpokladám, že ich treba oberať bez stonky, to je práca pre otrokov. Až taká obetavá kuchárka nie som. Možno p. Miloš, ten je schopný a ochotný...:-D
A čo croissanty, vydarili sa dnes?

spagetka: to je nerozum, nesmíš věřit všemu co si gúgl vymyslí. Čubrica - bulharská saturejka je základem pro šarenou sůl ve které je krom toho ještě sladká paprika, kukuřičná mouka, pískavice. Nebo Trapezna čubrica, která se od předchozího liší praženou kukuřičnou moukou. Eventuelně čubrica po šopsku, kde je kuchyňská sůl, čubrica, paprika sladká a pálivá mletá, pražená kukuřičná mouka, máta peprná, koriandr mletý.

magdalenka: Původně to měli být lívance pro chlapíčky, ale ještě mepřijeli, tak sem trochu zaexperimentoval

Jitkas: Jen víc a větší kapky, ani sem nevěděl, že to bejlí je jedlé, je s tim zamořená skalka. Nebejt Majdalenky ani by som nevedel. :-D

magdalenka: ty kapary se delaji z listu ( musi byt hezky masite), ne z kvetu. Timto se omlouvam Milosi Peroutkovi za psani pod jeho receptem o pouziti sruchy, nezlob se, prosim, asi to sem nepatri.

spagetka:šrucha má tak mrňavé kvety, že ja osobne by som ich nechcela zbierať a nakladať ani ako kapary ani ako nič iné...pozerala som tie linky, hlavne ten preklad je zaujímavý. Viem si predstaviť tú šruchu v bielej omáčke, niečo ako šalátový prívarok. Pekne googlíš, dík.

Jitkas: není to tenhle recept na kapary aláá šrucha? Mrkni, vypadá to dobře. Tady využívaj květy jako kapary, mrkni:
http://www.prostezdravi.cz/antioxidanty-omega-3-vi...
Magdi jsou tam i další způsoby, jak šruchu využít, jukni:
http://www.vegetable-gardens.biz/cs/stem/purslane-...

magdalenka: ono v tom livanecniku to jde lepe, prubni. Jen tak v testicku to opadava.Jo a sruchu jsem videla na internetu nalozenou jako kapary. Ted nemohu najit, dala bych si facku.

Jitkas:na základe filmu sme potom smažili s dcérami paradajky v trjobale, ale akosi nás neuchvátili. Žeby som skúsila vysmažiť šruchu??? Aspoň v lívanečkoch???:-D

Ten film mi tez napadl a je pravda, ze je lepe pouzit ne prilis cerve rajce, trochu tvrdsi. Rajce by se melo nejprve posolit, aby pustilo vegetacni vodu. Lepe to pak drzi.

Miloši, já si vyguglila výraz "šarena sol" a vylítlo na mě, že je to toltéž co čubrica, ale ty v Surovinách píšeš jedno NEBO druhé. je mezi tím tedy rozdíl, jaký? Jinak červenou čubricu mám. A složení se mi zdá stejné.
Jinak dobrý nápad;-):-p:yes:

Spomenula som si na môj obľúbený film - Vysmážané zelené paradajky.
Tvoj recept je dosť prácny, ale asi výsledok stojí za to. Musíš mať rád zeleninu, že jo?

to musí být senzační;-):-p:yes::yes:

No, to se mi fakt líbí! Hodně zajímavé!!

:yes:..výborný nápad..mám nádherná bifteková rajčata:-*:-K:-K:-K

Tématické fráze:
smažená rajčata, rajčata v těstíčku, smažené rajčatové placky, recept na smažená rajčata, smazene rajcata, bifteková rajčata, sarena sol, smažená rajčata recept, rajčatové smažené placičky, rajčata s mátou, smažená rajčata s mátou, smažená rajčata v těstišku, smažené rajčatové, jak spařím rajčata, rajce v testicku, recept na rajčatový placicky, smazene placicky z rajcat, smažená rajčaa, smažená rajcata se syrem, sty z list.testa

Suroviny:
rajče, kopr, petržel, mouka, mléko, vejce, olej, sůl, sýr balkánský, sůl, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu