Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna na černém pivu

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie749 kJ /
179 kcal
Bílkoviny2,71 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a po všech stranách potřeme Knorr marinádou, kterou připravíme podle návodu na obalu. Krok 2: Maso necháme 30 minut ležet. Krok 3: Nahrubo nakrájenou cibulí vyložíme pekáček, který předem vymažeme Ramou Culinesse. Krok 4: Na vrstvu cibule narovnáme marinovaná kuřecí stehna. Pokud nám marináda zbude, přidáme ji do pekáčku. Krok 5: Maso podlijeme černým pivem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Krok 6: Pečeme za častého polévání výpekem asi 45 - 50 minut při teplotě 200°C. Krok 7: Po dopečení maso vyjmeme a výpek zahustíme podle potřeby jíškou. Pak maso opět vložíme do pekáčku a prohřejeme.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Vhodnou přílohou jsou například americké brambory nebo bramborová kaše.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y59

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y59

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Velmi dobré. :-K

magdalenka:
To vymysleli Česi!
A my musíme držať hubu... a jesť halušky!

Vlasta Námeská 29. 7. 2014 14:28
Otázka:
Je nutné zahusťovat?
Proč?

:yes::yes:

...ale mäso, knedle a kapusta, to je najúžasnejšia kombinácia akú kto kedy vymyslel...(ja som si dnes dala dobrú prerastenú oravskú, zlyhávam...ospravedlňujem sa za diskusiu, čo nepatrí po recept.)

magdalenka...no ... nezlyhala..ale....cervenu kapustu som chutnala...je to zelenina a ja si cervenu kapustu udusim ako prilohu aj pocas diety....jedno kuracie stehno som si usetrila a budem ho mat dnes na obed(bielkovinovy den), ako prilohu budem mat brokolociu a podusim si ho na tom vypeku...takze ja nebudem ukratena...ta dieta je bozia...
ale ;-(...pozri si trosku neskor, co idem napisat do diskusie k 90ke;-(

Vybušná a nezlyhala si? Ak nie, si hrdina v mojich očiach! Obrovský!

tak ma predsa len prehovoril na zemiakove knedle a kapustu:-*

marinadu som nasla doma medovu..co mi celkom bodlo, pretoze som nemala cierne pivo, ale svetlu plzen na kt. ma upozornili dobre duse, ze je celkom horka, takze sa mi to tak pekne spojilo. tu jisku som absolutne nemusela davat...stavicka sa mi urobila husta a skvela. povodne som chcela urobit cervene zeli so zemiakovymi knedlami, ale pojdem asi po tej zemiakovej kasi....ta stava je fakt svkela a na kasu ako stvorena...a na zaver...toho piva som az tak vela nedavala...normalne som nim len podlievala....povedzme tak ako vodou pri peceni.

Tématické fráze:
recepty kuřecí maso stehna, marináda na kuřecí maso, recepty z kurecich stehen, kuře na divoko recept babica, kuřecí stehna-recepty, babica kuře v jogurtu, maso na černém pivu recepty, pečený morák, vuřty pečené v černém pivu, recepty na pivu, pečené kuřecí stehna s medem, vaření a recepty kuřecí stehna s kostí, kureci stehna pecena na pivu, pečená kuřecí spodní stehna, krutí stehna ala bažant, kuřecí stehenní maso, marináda s pivem, uzená kuřecí stehna, marinada z černého piva, babicovy recepty z kuřecího masa

Suroviny:
stehno kuřecí, cibule, pivo černé, rama culinesse, marináda pepř & hořčice, olej olivový, jíška tmavá hotová

Přidat fotografie receptu