Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékané romanesco

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 352 kJ /
1 040 kcal
Bílkoviny82,82 g
Tuky71,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 2,34 g
Sůl5,54 g
Sacharidy16,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Romanesco rozdelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Palacinky upečieme klasicky bez cukru. Krok 2: Zapekaciu misku trošku vymastíme olejom. Na polovičku palacinky poukladáme uvarené a na polovicu prekrojene ružičky romanesca, preložíme palacinku na polovicu a dáme do zapekacej misky. Takto naplníme všetky palacinky. Krok 3: Povrch posypeme na kocôčky narezanou šunkou alebo šunkovou salámou a posypeme strúhaným syrom. Polejeme po povrchu vajíčkami rošľahanými so smotanou. Krok 4: Dáme asi na 15 minút zapiecť do rúry. Podávame s kečupom, tatarkou alebo so zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 18. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané romanesco

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERwv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané romanesco

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERwv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Ahoj všem, já jsem Romanesco viděla včera v Lidlu. Recept se mi moc líbí a určitě ho brzy vyzkouším. Přeji krásný den.:-)

Já ho viděla prodávat (Kaufland, Lidl) pod názvem římský květák, ale ještě jsem ho nejedla. Zkusím ;-)

Taky na to romanesco koukám jako z jara:-O:-O,ale určitě to vyzkouším,jen co to někde objevím:-*:-p:-D

Dievčatá, fotku romanesca dávam do diskusie:yes::-D:-D

No, koukla jsem na tu fotku, ale v životě jsem to neviděla:-(

Jani, mrkni na cs.wikipedia.org/wiki/Romanesko a pak na tu stránku co má vybusna - tam je ta fotka lepší.

Tak ten výraz taky slyším poprvé-romanesco:-O

vybusna - taky hezká fotka. Mrkni na Wikipedii, tam máš i perfektní popis ;-)

Tak to slyším poprvé, a zase jsem se přiučila něčemu dobrému, díky:yes:

Jo, našla jsem to i na webu - podobá se malinko brokolici a je úžasně zdravý. Já ho taky nedělala, ale už mažu do Kaufu ;-):-p:yes:

Terezko, je Romanesco druh brukve zelené? Já mám dojem, že jsem to viděla v Kaufu ;-)

ja neviem co je to romanesco:-8

Tématické fráze:
květák romanesco recepty, květák romanesco, květák romanesco recept, romanesko, zapečené romanesco, romanesko recepty, romanesko recept, zelenina romanesco, romanesco-zelenina, romanesco zelenina, romanesco květák, smažené romanesco, římský květák, zelený květák romanesco recept, pekorino, recepty kvetak romanesco, květák romanesco zapečený, brukev recepty, zelený květák romanesco, zapecene romanesko

Suroviny:
romanesko, šunka, sýr, vejce, smetana, těsto palačinkové

Přidat fotografie receptu