Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí tajine (tagine) s cibulí a rozinkami

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fazolka2009 fazolka2009

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 482 kJ /
354 kcal
Bílkoviny4,12 g
Tuky22,98 g
Vláknina17,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do tajine (keramická nádoba Tajine, která je vyrobená z glazované hlíny, se špičatým tvarem víka jež zajišťuje optimální cirkulaci páry) dáme nasekaný česnek. Na něj poklademe na měsíčky nakrájenou jednu cibuli. toposypeme postupne kořením, pak dáme díly, v mém případě kuřecí čtvtky. Krok 2: Hrst rozinek propláchneme v hrnku vodou a scedíme, posypeme na kuře a cele posypeme zbylou na měsíčky (plátky) nakrájenou cibulí (tj. dvě cibule)a pokapeme olejem. Krok 3: Polejeme pul hrnkem vody (cca 1 dcl)a dáme pokličku a pomalu vaříme, po cca 20-30 minutách polejeme sosem a otočíme maso, přiklopíme a děláme dokud není měkoučké. Podáváme s kuskusem, bulgurem, rýží.

Zveřejněno 26. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí tajine (tagine) s cibulí a rozinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xyon

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí tajine (tagine) s cibulí a rozinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xyon

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Konky: To jsem rad. Par surovin, koreni a maso z tajinu je uzasna dobrota, s podlitim se to nesmi prehnat, taky to nekdy prezenu a pak redukuju. Zkuste nekdy i jehneci tajine s merunkami mandlemi, svestkami je to dobrota, nebo jen zeleninovy.

Ježíšek mi naježil Tajine, tak jsem ho “musel”vyzkoušet????
Maso bylo úžasný
Omáčku jsem zredukoval a byla prostě skvělá
Bulgur se mi nepovedl, tak příště rýže jistota????

Poznámka k nádobě tajine: Tam, kde žijí Maročané, a to je v Západní Evropě všude, se dá tajine koupit celkem levně, opravdu do 60 €, někde i levněji. Přede 2 lety byly tajine ke koupi i v Lidlu v rámci týdne arabských specialit- nevím, zda i u nás, koupil jsem ho v Berlíně v přepočtu za 900 Kč.

Pajaja: mozna az moc stavicky, ale opravdu uzasna chut a vune. Deti rikaji, ze to maji oblibene stejne jako rajskou na zebricku jidel :-D

. . . a toto má tedy "šťávu". . . a zajímavé ingredience ;-):yes: +

Veronika K.: Vídím to uplně stejně. Jak někdo děla tajine v hrnci nebo tajinu z nerezu ci něčeho obdobného nechápu. Toto je lety prověřeno a opravdu se s tím pracuje skvěle a jídlo z toho je báječné.
P.S.: Stejný i neglazovaný je levnější dokonce než Henry Emile, rozhodně nestojí 200eur (leda by měl někdo velkou přirážku). Tento mám od araba co žije v Německu a dováží více věcí. Tento co mám i s nákladama na dopravu DHL stal 60 eur :-D

Veronika K. 30. 8. 2013 14:50
Konečne som objavila v receptoch z Čiech alebo zo Slovenska, že autorka tohoto receptu doporučuje Tajine nádobu na varenie (cena cca 200,- EUR) pre recepty z Maroka a Tunisu. Výsledný efekt sa nedá nahradiť ani rímskym hrncom (v mnohých receptoch doporučovaný ako perfektný pre takúto prípravu) ani žiadnym iným.
BRAVO!!!
:yes::yes::yes:

:yes::yes::-p:-K může to být moc dobré +2 :yes::yes:

Tenhle recept jsem nedávno četla v nějakém časopise, než jsem si ho vystřihla, časopis zmizel :-D:-D:-D, takže jsem ráda, že tu je, určitě vyzkouším, zaujal mě :-p:-p:yes::yes:

fazolka2009:na nové a zajímavě recepty s těším;-)

Děkuji, určitě bude. Doufám, že obohatím o nové a zajímavé reepty.
No original v Maroku bude uzasny, ale i toto dělám často, je to jednoduché a strašně moc dobré, koření a příprava v tajine dělá své...

Fazolko, vítám tě v naší Topkové rodině jako novou členku a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-):-K
K receptu: tohle jídlo jsem nedávno jedla v Maroku na dovolené a bylo výborné;-) Dávám ti 1.bod:yes:

Tématické fráze:
tajine hrnec recepty, recept na marocký tajine, vaření v tajinu, recept na marocké tajine, marocký tajine, tajin hrnec, vaření v tajine, vaření v hrnci tajine, marocké tajine, hrnec tajine recepty, hovězí tajine, vaření v tadžinu, hrnec na tajin, kuře v tejinu, hovězí tajín, příprava jídel z tajine, příprava jídla v tajinu, kuřecí čtvtky, recepty na vaření v tajinu, marocký tajin

Suroviny:
kousky kuřecí, cibule, česnek, olej, rozinky, sůl, pepř, paprika sušená sladká, zázvor mletý, skořice, šafrán, kurkuma

Přidat fotografie receptu