Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
Jedná se o starý osvědčený recept, podle kterého pekly už naše babičky. Rozpeky jsou skvělé jak na sladko, třeba se švestkami a cukrem, tak naslano s různými omáčkami. Někde se jedí s houbovou omáčku nebo s dušenou mrkví.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 636 kJ / 2 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,41 g |
Tuky | 21,63 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 6,61 g |
Sůl | 16,46 g |
Sacharidy | 379,21 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MYQ
Moje poznámka
Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MYQ
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
miklve před 3 hodinami
Závin z jogurtového těsta
miklve před 3 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
miklve před 3 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
miklve před 3 hodinami
Květákový nákyp s hráškem
miklve před 3 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 4 hodinami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 4 hodinami
Club sušenky
Kerstein před 4 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 5 hodinami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 7 hodinami
Tématické fráze:
rozpeky,
vdolky k mrkvi,
rozpeky od babičky,
slané vdolky pečené v troubě,
plzeňské speciality,
plzeňské vdolky,
rozpeky recept,
plzeňské rozpeky,
vdolky k čočce,
vdolek k omáčce,
obyčejné vdolky,
vdolky k omáčce,
pečené vdolky,
plzensky rozpek,
recept na rozpeky,
smažené beleše,
rozpek,
rozpeky k mrkvi,
rozpeky k čočce,
belese pecene v troube
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
tuk hera,
vejce,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl
Komentáře (60)