Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta

Moučníků s jahodami není nikdy dost. Podmáslová buchta má krásně vláčné těsto, jahody na povrchu jsou příjemně sladké a voňavé. Pomyslnou třešničkou na dortu je křupavá drobenka, posypaná mandlemi.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 5. 2012 18:30

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie26 014 kJ / 6 218 kcal
Bílkoviny105,88 g
Tuky175,06 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 534 mg
Sodík 397 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy1 034,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Internet

Pekla jsem na klasickém, velkém plechu se zvýšeným okrajem. Kdo chce a má rád vyšší vrstvu těsta, dá do menšího.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

5. 7. 2022 18:07

Annnn: autorka je 100% spolehlivá, můžeš přidat víc podmasli, někdo to psal i v diskuzi, ale ostatním to vyšlo

Annnn

5. 7. 2022 14:48

Na 400g mouky jen 250ml tekutiny, 1 vejce a dvě a půl lžíce (25ml) oleje? To se přece nemůže spojit...?

phanusov phanusov

11. 6. 2022 14:33

Vynikající! Děkuji za super recept.

Marie Svarcova Marie Svarcova

7. 6. 2022 07:48

:-)<3:yes: Jak ač nevypadá ? - vypadá krásně :yes:a mandlová drobenka je výborná pro chuť i oko :-K

casino casino

13. 5. 2021 13:05

"...a křupavou drobenkou..."
Hledám opravdu KŘUPAVOU drobenku bez příkras:-)
Příkrasami myslím mandle v drobence (a že je tu s mandlemi hafo rcp na jedno brdo:-(
A to by bylo aby mandle nekřupaly, že ;-)
Začal jsem tedy do klasické posypky přidávat ŽLOUTEK:yes:
No, ono se to blíží lineckému těstu:-8 ale křupe to i bez mandlí :-K

hladovahana hladovahana

19. 4. 2018 12:30

Dekuji za recept, upekla jsem bezlepkovou verzi a moc nam kolac zachutnal. Urcite budu pect priste, jakmile koupim jahody na trhu.:yes::-)

Lusy

5. 5. 2014 15:09

Buchtu mám v troubě a moc se těším až ji ochutnám :-p:-))

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 9. 2012 16:33

rebeka:třeba nám to někdo přeloží;-):-D

pěkná buchetka:-p;-):yes:

rebeka rebeka

19. 8. 2012 22:57

Petra Ku.: se zpožděním:-8 děkuju za krásné foto:-K:-K ale mandličkama jsi nešetřila.. mňam;-):-p:-K:-D:yes::yes:

rebeka rebeka

1. 7. 2012 08:44

senky: to sú nervy, to, to:-!:-D:-D:-D:-D:-D

senky senky

1. 7. 2012 08:31

Takže:-K:-K právě byla vsunuta do trouby tato dobrůtka v originále:-) tedy s jahůdkami :-p :-K:-K

Petra Ku. Petra Ku.

26. 6. 2012 20:06

rebeka: hotovo, fotky přidány, ale nejsou nijak pěkný, tak když tak můžeš smazat, ju? ;-)

rebeka rebeka

26. 6. 2012 17:54

Petra Ku.: děkuju za odzkoušení, doufám, že rcp nezklame a bude chutnat;-):-)

Petra Ku. Petra Ku.

26. 6. 2012 16:53

Hotovo, upečeno, vytáhnuto z trouby, chládne :-) Máš jediný štěstí, že jsem si dala socialistickej závazek a že se toho ani nechytnu, jinak bych to totiž musela ztrestat celý :-p:-8 Malinko jsem to zdrbčila - já koza jsem blbě četla a nalila tam celýho půl litru kefíru, což mi ale přišlo tak akorát. Malinko jsem zaimprovizovala i se škrobem, páč ten jsem doma jak na potforu nenašla. A místo cukru krystalu jsem do drobenky dala hnědý třtinový cukřík :-8
Fotku dodám, ale až to vychládne, ju? Zatím :yes:

rebeka rebeka

21. 6. 2012 12:25

Dana61: dělala jsi ho a s úspěchem;-):-? jsem potěšena velice:-);-):-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: podmáslová buchta s ovocem buchta s jahodami friv.com podmáslová buchta kizi4 buchta s drobenkou drobenková buchta s jahodami podmáslovy koláč s ovocem buchta s jahodama dobrá buchta s jahodami jahodová buchta s drobenkou podmáslovy kolac kizi buchty s jahodami drobenková buchta friv praskova buchta s ovocem kefirova buchta s posypkou buchta z podmáslí buchy s jahodama

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hrubá, prášek do pečiva, cukr krupice, vejce, podmáslí, olej, jahody, cukr moučkový, škrob, mouka hrubá, cukr krystal, máslo, lupínky mandlové, mouka hrubá, tuk, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1R0

Naposledy jste si prohlédli