Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chleba Mirečka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Emine Emine

Snadný

Doba přípravy 750 min Doba přípravy: 720 min Doba tepelné úpravy: 30 min

750 min (720 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 bochník

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 506 kJ /
3 706 kcal
Bílkoviny118,40 g
Tuky22,40 g
Vláknina37,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,63 g
Sůl24,00 g
Sacharidy739,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme dohromady, podle chuti lze přidat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky... Krok 2: Těsto zakrýt utěrkou a nechat 8-12 hodin kynout podle teploty, kde stojí mísa a nebo jak se komu chce čekat:-) Ideální nechat to přes noc. Půl hodiny před vypršením doby kynutí, dát do trouby nádobu i s víkem a troubu nastavit na 230°C, aby se dostatečně nahřála. Krok 3: Do horké nádoby s víkem (pekáč, zapékací miska) pak přendat těsto. Nádoba se nemusí nijak vymazávat, stačí podložit pečicím papírem. Krok 4: Péci 30min při 230*C uprostřed trouby, sundat pokličku a dopéct ještě 15min.

Zveřejněno 4. 9. 2013

Poznámka autorky Emine

jeden bochník Vám nebude stačit :-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chleba Mirečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9jG8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chleba Mirečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9jG8

Komentáře (16)

Kdo chce psa bít,hůl si najde....mě vůbec nevadí když je recept víckrát a s úpravami,naopak,mohu ty varianty pořádně porovnat..poměr surovin,co kdo obměnil apod.....Tenhle chleba je fakt moc dobrý,peču i kváskový,peču i chléb v domácí pekárně a tenhle je bezva,pokud s tím má někdo problém,ať to prostě po přečtení surovin přeskočí a hotovo :-p :yes: <3

Ahoj...prosím o radu...hrnek vody o jakém obsahu? ono není hrnek jako hrnek.

Děkuji

Rosta: o klasickém objemu cca 250-280 ml :-)

Emine:Nenechej se otrávit,recepty dávejte dál:-K

Marie: Bohužel odrazuje mě to a za chvíli to tu bude jen a jen pro dokonalé :-(

No ono opravdu bude pro příště lepší nic nepřidávat. Nebo se podívat jinam, kde ho za údajnou chybu nebude nikdo kamenovat. Sice jsem tu 3 roky registrovaná a často jsem to tu nevyužívala. Proto mě to hned nenapadlo. Co se týče receptů, moc vařit atd neumím, proto jsem se mohla domnívat, že recepty jsou rozdílné byť v nějakém detailu. A upravovat už stávající recept bych si netroufla..
Promiňte mi, že jsem se vůbec chtěla pochlubit s něčím, co mi udělalo radost, že se mi to hned povedlo.. Příště se na to vykašlu..;-(

marie: Co je moc, to je moc.....

Holky to vůbec nevadí,že podobný chlebík tu je.Každý recept je tu vítaný.Buďte rády,že jsou tyto stránky v oblibě a nekritizujte.
Takovou kritikou kuchařinky jen odradíte od dalších receptů.:yes:

Emine:Chlebík sa ti vydaril, je krásny a skvelý.
Je pravda, že už tu recept je. Si tu zaregistrovaná tri roky, z toho by sa dalo usudzovať, že tu nie si nováčik a vieš, ako to tu chodí. Že je treba vyhýbať sa duplikátom, hoci sem-tam sa to podarí aj skúsenejším TOPákom. Je naozaj treba používať vyhľadávač pred pridaním receptu, aj ty sa to naučíš, ak budeš chcieť.
Všimni si, prosím, pri formulári na pridávanie receptov majitelia webu napísali:"Než přidáte nový recept, zkuste jej vyhledat na Topreceptech, zda už tu není. Duplicitní recepty prosím nepřidávejte, děkujeme."

Ivča: Páááni vy jste mi ale znalá a dokonalá... hmmm blahopřeji. Víte ale pro mě to novinka byla a hlavně mám radost, že se mi povedl, jsem totiž vařící a pečící antitalent.. Mohu taktéž okouknout váš profil a recepty? :-?

Hanča :No vida a já si myslela, že tu není inu, prostě mi ten recept líbil, chlebík vyšel a chutnal, tak jsem nikde nešmejdila a chtěla se s ostatními podělit o to. Sorry že nejsem chytrá jako vy a peojíždíte před vložením svých receptů všechny ostatní. A mohla bych se kouknout na váš profil a recepty?:-?

Takových chlebů (bez hnětení) je tu několik, ale každý si ho trošku upraví podle svého, tzn. podle své chuti upraví množství soli, kmínu, zrniček, druh mouky, atd. Navíc v původním receptu je mouka a voda v poměru 1 : 1,5 , což je vychytané. Tenhle recept už tu prostě neměl být. :no:

Ivča:Proč?Umíš lepší?Tak se pochlub paní neregistrovaná:-//

Jana Mašindová 4. 9. 2013 19:43
Ivča:Nechápu proč ten smajl s kyselým obličejem a palec dolů. Chlebíček se povedl, srdce se na něj směje. :-K:yes::yes::yes:

Chleba bude dobrý, ale - je tu téměř shodný recept, jen s přidáním octa. Příště se mrkni do vyhledávače, aby se recepty neopakovaly ;-)

Novinka...:no::-//

Tématické fráze:
chleba kynutý přes noc, pečeme s láďou hruškou, chléb kynutý přes noc, domácí chleba do trouby, pečeme s láďou hruškou chleba, domácí chléb kynutý přes noc, domaci chléb kynutí přes noc, domácí kynuty chleba, chleba přes noc, pečeme chleba s hruškou, domácí chleba, domácí chleba přes noc, domáci chleba kynutý přes noc, chleb přes noc, domácí chleba kynuti pres noc, domácí chleba v zapekací míse, kynuty chleba pres noc, kynutí chleba přes noc, recepty.vareni.cz chleb-bez-hneteni, domácí chleba recept

Suroviny:
mouka hladká, droždí sušené, sůl, kmín drcený, voda

Přidat fotografie receptu