Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí plátek na valašském bůčku s oblohou

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 467 kJ /
829 kcal
Bílkoviny5,37 g
Tuky84,26 g
Vláknina5,02 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy11,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koření smícháme v hrníčku a použijeme najednou. Krok 2: Nejprve do naklepaného plátku vetřeme koření, zatím rozehřejeme olej a na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme po obou stranách, aby se zatáhlo. Pak ho dáme stranou. Krok 3: Vložíme cibuli, česnek a bůček nakrájený na kostičky a osmahneme do růžova. Vrátíme maso a podlejeme - stačí voda, ale může být i vývar. Krok 4: Velice pomalu dusíme do měkka, podle tloušťky plátku cca 40 min. Krok 5: Občas zamícháme a během doby dušení obrátíme. Vody dáváme jen málo, aby se vytvořia kvalitní šťáva, kterou není třeba zahušťovat. Krok 6: Před dokončením - asi 5 min. vhodíme k masu půlku nakrájené papriky a vypneme plotýnku. Pak jen dáme na talíř, doplníme druhou půlkou papriky a rajčetem.

Zveřejněno 19. 1. 2009

Poznámka autorky spagetka

Množství uvádím pro 1 osobu, protože jsem to dnes dělala pro nečekanou návštěvu.Přílohu jsem nedělala,prý stačí ta zelenina. Ale určitě rýží nic nezkazíme

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátek na valašském bůčku s oblohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE8K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátek na valašském bůčku s oblohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE8K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
krůtí plátky s rýží, krůtí maso podle polreicha, koření kania, přírodní krůtí plátek, krůtí plátky v těstíčku, kania koření, krůtí stehení plátky, buček platky, krůtí plátky, kuřecí plátek po valašsku, krutí po znojemsku, krůtí s kůží recept, krůtí plátky s kůží, nejlepší krůtí plátky, krůtí kostky po srbsku, krůtí stehenní steak recept, vyvar kania, krůtí maso po valašsku, recepty kruti steheni platky, krutí prsa po srbsku

Suroviny:
prsa krůtí, bůček valašský, cibule, česnek, pepř čtyř barev, koření nové koření, koření na steaky, chilli paprika čerstvá, olej, rajče, paprika čerstvá bílá

Přidat fotografie receptu