Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka s domácí tarhoňou

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucous- lucous-

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 379 kJ /
330 kcal
Bílkoviny15,04 g
Tuky8,75 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy43,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme těsto na tarhoňu - vypracujeme mouku, vejce a trochu vody do tuhého stavu. Dále těsto rozdrobíme na cca 1 cm droby a necháme chvíli odpočinout. Krok 2: Do hrnce dáme lžíci oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a zprudka osmahneme (né do zlatova), dále přidáme cca 1 lžíci mleté papriky, přidáme na drobno nakrájená rajčata a zalejeme vlažnou vodou (cca 1,5 litru). Přidáme na kostky nakrájenou papriku a brambory. Přikrejeme pokličkou a vaříme. Krok 3: Mezitím si tarhoňu připravíme ve vroucí osolené vodě, poté zprudka osmahneme na pánvi na oleji a přidáme do polévky. Krok 4: Vaříme do měkka, přidáme pepř a sůl dle chuti a dobrou chuť.

Zveřejněno 6. 9. 2013

Poznámka autorky lucous-

Inspirace - z nějakého komerčního časopisu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s domácí tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LG0j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s domácí tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LG0j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

lucous-:netreba sa hneď urážať, ono máš tú tarhoňu v názve, tak preto sa o tej tarhoni bavíme. Toto skutočne nie je tarhoňa.
http://www.toprecepty.cz/recept/2345-tarhona/ - na obr. mám kúpenú tarhoňu, a v poznámke píšem, že doma robená má iný tvar, kvôli tomu strúhaniu, ako píše magdalenka.
Na tvojej polievke to nič neuberá, určite e veľmi dobrá, ale názov mätie. ;-)
Inak tarhoňa sa môže pripravovať rôzne. Môže salen uvariť, klasicky ako cestoviny. Môže sa najprv opražiť, potom zaliať vodou a dusiť na sporáku, alebo po opražení sa zaleje vodou a dusí v rúre. Ja mám najradšej ten posledný spôsob, najviac mi chutí. ;-)

magdalenka: Naprostý souhlas:yes::yes::yes:, dyk to není nic proti autorce, pokecáme o receptu, copak se musí jen "slintat" nad fotkou? O tzom vaření opravdu není.

spagetka: já to beru, ale řešíte tu, jen velikost nočků (tarhoni) ... což mi příjde opravdu blbost .... udělejte si polívčičku a zjistíte že polévka není jen o tarhoně ale o chuti jako celé.ANO už vím, že tarhoňa je menší. Tak už to neřešte přece :-D

spagetka: je možné, že autorka nevidela tarhoňu, možno by sa od skúsenejších mohla niečomu priučiť. Nielen oháňať sa nejakým časopisom.
Proti receptu nič nemám, snažila som sa jej rozšíriť obzory.

lucous-: to není nic proti tobě, neber to jako osobní urážku, prostě ber názory, jak jdou, dyk i o tom je vaření :yes::yes::yes::yes:

Já bych to nechala uschnout a nastrouhala na jemném struhadle, v podstatě, jako když dělám zavářku do polévky. Tarhoňa je opravdu mrňavá

Dámy, píšu to znova - recept je z nějakého časopisu (Blesk pro ženy,Rytmus a život nebo tak něco) ...název receptu byl: Polévka s Tarhoňou - pokud si chcete stěžovat že to mají špatně, tak snad i ten časák najdu ..nechte si to už ;-) mě ta polévka chutná a asi by mi i chutnala kdyby tam plavali noky jak ruka... :-//

lucous-: ja mám dojem, že v polievke máš nejaké halušky. Tarhoňa (či obchodná, či domáca) je predsa drobná - tú domácu strúhame na slzičkovom strúhadle - tuhé cesto.

Jitkas - jak píšu, je to recept z časopisu, Tarhoňu jsem nikdy jinak nedělala.. je možné že je to opačně. Ale takhle je to taky moc dobrý :-p

Neni to s tou tarhonou obracene? Tedy nejprve se smazi a pak vari.

Lucous, na polévky jsem zatížená a ta tvoje vypadá dobře a tak ti dávám 3.bod:yes:

dobrá:yes:

Tématické fráze:
domácí tarhoňa, tarhoňa v polevce, polévka s tarhaňou, hovězí vývar s tarhoňou, rajcatova polevka s tarhonou, zeleninová tarhoňa, zeleninová polévka s tarhoňou, tarhoňa zavarka do polévky, polévka zeleninová s tarhoňou, hovězí polévka s tarhoňou, polévka s tahroňou, tarhonova polievka, co je to tarhoňa, tarhoňa recept na těsto, recept na tarhoňu, tarhoňa ze semolínové mouky recept, polevka italska s tarhonou, italska polevka s tarhonou, polévka s torhoňou, polévka s torhoňou

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, voda, paprika sušená sladká, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, brambory, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu