Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrách po Španělsku

Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho bylinkami a česnekem. Hrách můžeme podávat jen tak, nebo s osmaženou uzeninou.

Hodnocení receptu je 4,3 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby namáčení hrachu

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby namáčení hrachu)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 827 kJ /
2 349 kcal
Bílkoviny149,16 g
Tuky23,95 g
Vláknina78,56 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 712 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy348,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem namočený hrách uvaříme. Krok 2: Na oleji osmahneme oloupanou jemně nakrájenou cibuli, pak oloupaná pokrájená, nebo konzervovaná rajčata a dusíme. Krok 3: Za chvíli přidáme ještě strouhanku, rozmačkaný česnek, drobně pokrájená vejce natvrdo, kapary a nakrájenou cibulku s natí. Krok 4: Okořeníme bazalkou, saturejkou a přidáme i uvařený hrách. Krok 5: Všechno promícháme a už jen prohřejeme.

Zveřejněno 20. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Takto připravený hrách se dá jíst samotný, ale "masožravci" si mohou dát nějakou tu orestovanou uzeninu ap.

Zdroj: recept mám pár let z nějakého časopisu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrách po Španělsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rWx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrách po Španělsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rWx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Já vaše nadšení nesdílím, ale uznávám, že je to asi tím, že nemám moc ráda hrách. Zkusila jsem tento recept, ale přišlo mi, že na půl kila hrachu je tam všech těch ostatních ingrediencí málo - resp. ostatní chutě nevynikly a celé to bylo jak obyčejná hrachová kaše...:-/

Kalinko, jsem potěšená, že mamince chutnalo a díky, že jsi hrách uvařila:-K

Já tedy tyhle luštěninový jídla moc nemusím,ale dělala jsem pro mamku, má to ráda a nemohla si tuhle variaci vynachválit, že je to úplně jiné. Nezvyklé ale chutné :-) Letí bodík.

Jani, ale jestli máte rádi hrách, tak ho někdy vyzkoušej! Je opravdu dobrej a úplně jinej, než jsme my zvyklí a ještě máš hrachovou polévku:-D z jedný vody na čisto;-)

Teda, Bibi, to je teda, jak já říkám "achaláááj, machalááj"!!!:-D:-)) No, ale proč ne?:-p:yes:

Španělskej hrách je výbornej, výborně ochucenej-pochutnali jsme si a tak se budeme dnes radostně vznášet-no ne počasím, nebo něčím jiným, ale po hrachu:-Dvždyť vy víte čím....;-):-)) a to dělám ještě jedno papů, no těpic, aby se pidi nezačli potom stěhovat....:-O

Asi to máme ze stejného zdroje ;-) taky dělám a samozřejmě bez opečené pikantní klobásky by to prý nebylo ono :-D:yes:

Tématické fráze:
hrach recepty, hrách recept, recepty z hrachu, hrách, recepty hrách, recept hrách, jak uvařit hrach, zelený hrách recepty, hrách zelený recepty, hrách v receptech, recepty na hrách, recept na hrách, jak se vaři hrach, recept z hrachu, zelený hrách recept, hrách zelený recept, hrachová kaše z konzervovaného hrášku, recepty, hrách, co uvařit z hráchu, hrachová kaše po španělsku

Suroviny:
hrách, cibule, cibulka jarní, rajče, strouhanka, česnek, vejce, saturejka, bazalka čerstvá, nať petrželová, olej olivový, sůl, kapary

Přidat fotografie receptu