Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechovo-kávové řezy

Výborné řezy se hodí na sváteční příležitosti, zvlášť když potřebujeme něco lepšího než jednoduchou buchtu na plech. Upečený kakaový korpus s rumovou příchutí potřeme ořechovým krémem a doplníme piškoty máčenými v kávě. Řezy na závěr ozdobíme čokoládovou polevou.

Hodnocení receptu je 5,0 (79×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby tuhnutí moučníku

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí moučníku)

Suroviny pro 1 plech

30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 145 kJ /
5 532 kcal
Bílkoviny97,95 g
Tuky420,50 g
Vláknina23,05 g
Cholesterol 1,93 g
Sodík 628 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy327,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh a necháme stranou. Žloutky vyšleháme zvlášť s cukrem do pěny. Krok 2: Mouku, prášek do pečiva, ořechy a kakao promícháme, přidáme k žloutkové pěně a závěrem zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Krok 3: Vypracované těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme (170 °C/15-20 minut). Jestli je upečené, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout a připravíme krém. Krok 4: Krém: Pomleté ořechy promícháme s cukrem a postupně k nim vléváme studenou kávou tak, aby se utvořila hustá hmota (kávy je potřeba cca 200 ml). Máslo vymícháme dohladka a postupně do něj vmícháme ořechovou hmotu a vypracujeme krém. Krok 5: Vychladlé těsto pokapeme rumem a natřeme polovinu krému. Krok 6: Piškoty namočíme do studené kávy a klademe na krémovou vrstvu. Krok 7: Na piškoty naneseme zbytek krému, necháme ztuhnout a polijeme čokoládovou polevou.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 8. 9. 2013

Poznámka autorky Bahula

Zdroj:Nový čas pre ženy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechovo-kávové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qokG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechovo-kávové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qokG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (112)

satelit: Klasický 30x40 cm :-K

Prosím, jak velký plech jste použila? Děkuji.

magdalenka: No dneska jsem pekla, nechci si hrát na chytrou, ale to kafe do těch ořechů jsem tam nenalila najednou, ale hezky na tři až čtyři krát, aby to nebylo řídké. Pokaždé promíchla, aby se to vpilo. Každé ořechy, si berou kafe jinak a máslo jsem vyšlehala
s půlkou moučkového cukru do pěny, hezky to nabylo na objemu, takže bylo více krému. Už se chladí, bude báječný. <3 Jo a doba tepelné úpravy, je napsána 40 minut. Korpus je upečen na 170 stupňů, asi za 14 minut.

Veronika.Hrozna: čo sa ti nezdá???

:-O Vidím nové video, u mého oblíbeného receptu a dokonce se dá na něj skoro spolehnout. :-D

Koubkova: Zitra budou lepsi, teda, kdyz jeste budou.;-)

Dnes upečeno.a moc dobré jen jsem nepoužila všechnu kávu :yes:

hosta: Myslím, že to je rozumné!

hosta: To bylo, jako polévka z ořechů a kávy! A ty piškoty byly málo namočené do kávy, uvnitř by zůstaly tvrdé a nedalo by se to moc krájet. Musí být nacucány, jako manžel o posvícení!:-D Jinak to není dobré!

hosta: :yes:;-):-K

mika59: možná.... ale ten ořechový základ byl hodně řídký... no, video receptu spíš uškodilo než prospělo:-8

hosta: No když ty kousky másla vmíchává metličkou, to nemůže nikdy našlehat..to se srazí..prostě špatný postup..podle mně..;-) A když se to lehce nahřeje máslo se našlehá..

mika59: nemyslím si, že to půjde napravit nahřátím. Je tam moc toho kafe, neušlehané máslo, jak píše Veronika. Video skryji a vrátím k posouzení adminům. Díky za upozornění;-)

mika59: Já našlehám povolené máslo a pak přidávám ořechy promíchané s cukrem a kávou po lžících , ale to je tužší kaše, ne polévka:-(( , jak je na videu! :-D

Veronika.Hrozna: To když se krém srazí, tak takhle zřídne. Potom se musí trochu nahřát a vyšlehat do pěny..

Uff, ten video recept je špatný. Krém je v něm, jinak jak se dělá ! Z ořechů a kávy udělali polévku / moc kafe/, nebo tak něco a pak do toho vrazili nerozšlehané máslo! Krém musí být skoro bílý , našlehaný , jako obláček! Peču ho stále, tak si dovolím tvrdit , že to zmatlali.:-((

Dnes upečeno , 1/3 plechu je v tahu /dcerka na návštěvě/! :-O Kraje už nemá dokola! Do pondělka , uvidíme, jestli nebudu dělat další!

Vladimír 50 26. 9. 2017 03:42
Můžete mi někdo poradit,na jak velkém pekáčku to mám péct?Jinak na fotce řezy vypadají nádherně:yes::yes::yes::-K:-K

Vladimír 50: Na klasickém plechu s vyvýšeným okrajem 30x40 :-K

Chtěla bych řezy moc ráda zkusit upéct.. vypadají perfektně :-) na kolik mám péct ten korpus prosím?:))

Celkem dobrá, jen kávy jsem nalila méně, už tak se mi zdál krém řidší. ;-)

Bahulko,jako obvykle vynikající ,Vánoce bez těchto řezů se u nás nekonají. Pro jistotu jsem dělala "veliké a široké kraje" aby to nevypadalo tak ořezaně jako tužka z Ikea.Dokonce se mi to podařilo i hezky nakrájet ,kraje koláčku jsem jako obvykle již na koláčku nenašla!!!:-O

Moc děkuji za vynikající řez ,moc nám doma chutnal a vůbec není složitý.

Ořechů mám dost z chaty a tak jdu do toho<3,je to velice lákavé a věřím,že i výborné:-)jen tu polevu udělám svou,aby se to nelámalo;-)jinak dávám :yes::-K

ladus31: Chá,prý dost ! Dopadneš jako já ! Tyhle řezy jsou morové,pečeš do úmoru,nebo do posledního oříšku.

Tak z těchto řezů jsem fakt nadšená nebyla:no::no::no:

sonajara: A můžete mě prosím napsat proč jste nebyla nadšená. Za mě teda jsou tyto řezy výborné. Jáký tedy zákusek - pro mou představu- Vašemu mlsnému jazýčku by mohl chutnat ?

Včera zase tvoje řezy,dneska okrájené kraje ,dává se mi ně dobře poleva ,kraje tam už nemám!:-D

Na jak velký plech je dávka tohoto těsta?

Řezy,dort

Jsou výborné :-)

Ten recept na rezy poznám, pod iným menom. Je výborný, ja som na piskóty pokládla este kompótované (odkapané) merunky. Cokoládová poleva sa mi dobre a lahko krájala, dala som totiz do várovej cokolády kokosový olej, po natretí na zákusok som ten dala na 10 minút do chladnicky a potom vyndala a nakrájala.

anna rumpler 1. 4. 2016 11:09
rumpler@email.cz:-DVeronika.Hrozna: Mohla byste mi napsat tu měkkou čokoládovou polevu se šlehačkou? Děkuji moc :-)

anna rumpler: Na dorty a na řezy používám tuhle polevu. Proto,že jsem líná tak tu čokoládu rozpustím nalámanou na dílky přímo ve smetaně ! Nemá to vliv na konzistenci polevy je stejná jako na fotce. Je jí hodně ,takže po uvaření zbytek uložím do malých nádob do mrazáku. Stačí pak nechat povolit pomalu rozhřát v mikrovlnce a je hned použitelná,což je opravdu báječné.:-p
:yes:

Bahula: Zase mi přijde návštěva celou půl hodinu prohledávám tvoje recepty a nemohu najít nic z banánů ! Máš tam těch receptů moře a ten vyhledávač moc nefunguje. Dej mi linn! Moc prosím !:yes:

Veronika.Hrozna: Také dělám čokoládou polevu se šlehačkou a aby se nelepila přidávám kousek Omegy na polevy :-K

Bahulko já na něj dávám tu hebkou čokoládovou polevu ze smetany /někde tady je recept/,ne křupavou, takže měkounkou a ta se spíše lepí na nůž! Ále co, stejně už je v pánu,ani drobeček nezůstal ,mohla jsem ho i nalámat! :-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: Dávám do chladničky a vždy krájím až na druhý den. Pokud jsou řezy polité čokoládou jako tyhle, tak nechám čokoládu chvíli povolit, aby se nelámala a pak teprve krájít :-K

Bahula:Děkuji za vysvětlení! Krájíš vychlazené nebo dáváš i do mrazáku ,aby se to lépe krájelo?
Ten tvůj řez byl včera nakrájen /nikdo nekoukal jak a nikdo si krajů po krájení ani nevšiml/ jen se každý snažil co nejvíc kousků dát na desertní talířek!:-D Obávám se ,že i kdyby nakrájen rybičkou ,tak by to nikomu nevadilo!:-)

Veronika.Hrozna: Na mém krájení řezů naprosto nic není. Nejdříve si vystřihnu proužek papíru (šablonu), široký podle toho, jaký chci mít rozměr řezů. Na krájení používám obyčejný rovný nůž, který nahřívám v horké vodě a stále utírám. Začínám krájet špičkou nože, téměř kolmo ke korpusu a pak projedu řez ještě jednou plochou nože. Šablony se téměř nedotýkám, abych si nepokazila polevu, pouze dávám pozor, aby se mi šablona neposunula. Dlouho mi trvalo, než jsem našla, ten správný nůž https://www.toprecepty.cz/recept/23917-visnovy-zak... :-K

Veronika.Hrozna:řez jsem uložila 11,30 do lednice /bez polevy/ ať se vychladí 11,45 scházel už jeden kraj.:-S

Bahula:Bahulko jedno bys mohla,dát nám všem velké školení o krájení zakusků. Nevím jestli máš doma laser nebo tak něco ,ale koukala jsem na tvůj mandarinkový řez a vypadalo to jako krájené ve výzkumáku laserem !:-O

Veronika.Hrozna::yes::-D:-D:-K:-K:-K

Bahula: Zítra jdu péct znovu,ty tvoje řezy ,čekám velkou návštěvu ve čtvrtek a hrozně se těším na to ,jak bude řez mizet ,a to ticho....mlask,mlask.:-D

Bahula:No,jo má !:-( Děkuji za receptík!

Veronika.Hrozna::yes:má pravdu :-)):-)):-)):-K:-K:-K

Veronika.Hrozna:Dneska znovu tvoje řezy !!!! To už je chronická nemoc a ne pečení!:-D
Od rána jsou v lednici a mají ořezané všechny kraje. "Prý se mi nikdy nepodaří dát na ty kraje polevu,tak tam ty kraje být nemusí!Prohlásil manžel !:-D

Já zase dnes ty tvoje řezy ,dostala jsem v akci výborné francouzské píškoty za hubičku,no nekup to a nic jiného mi nenapadlo jen spáchat tvoje řezy ! Už jsou trošku uleželé ,tak jsem "ožrala" kraje ,sotva dýchám.Ale to se nedá přestat jíst!:-D:-D:-D :-p

Evi, řezy měly velký úspěch, ve středu budu muset opakovat ;-)
Děkuji moc za skvělý recept :yes::-K

Ivana79:Včera jsem dělala tyto řezy rovnou dva plechy. Jeden pro sousedku a jeden pro nás! Teď se chladí a kolem oběda dám polevu !
Už se mi sbíhají sliny. Udělal jsem 0,8 litru kafe na jeden a nestačilo!:-O Když se to pořádně namáčí ,tak to vezme hodně kávy.
:-K

Toto mi pripomenulo rezy z detstva ktoré piekla babka,taká pravá domáca chuť orechov,nedá sa porovnať s kupovanými :-S Vynikajúce :-p:yes:

Veronika: Já dávám obyčejné piškoty dlouhé,jaké seženu momentálně v krámě. Je to jedno! Úspěch je v tom jak se dobře namočí do kávy.
Ďělám kávu 750ml vody a 7 opravdu velkých čajových lžiček kafe kopcem vrchovatě,kolik se vejde.Pokud máš mělké lžičky tak 9 lžiček se snedno snese. Provařím to,nechám vychladit a námáčím piškoty ,pořádně jako pitomec ,kolik snesou! Nesmí se nenamočit ,pak máš tvrdé kousky piškotu v koláči. :-D Nevadí když jsou úplně rozmočené,že se se sotva drží dohromady ! Vadí jenom ty nenamočené.:-p Jo a když mám ,tak dám do kafe uvařit ještě pulku Orionky čokolády na vaření- hořkou! :-D

Veronika 6. 5. 2014 14:52
Zkusím, jen otázka, dáváte klasické dětské piškoty nebo cukrářské (jako na tiramisu)? Díky za odpověď.

Veronika.Hrozna: Tak napoprvé bez polevy,podruhé s polevou fotky jsem nestihla, do třetice vše dobré, konečně fotky s polevou. Výborný krém,málo sladký to je tím kafíčkem, chuť vynikající a okamžitě sežráno /prosím za prominutí/,ale musím to schovat než se to vychladí a mohu dát polevu. Potom,zase čekat a schovááát, než se ta poleva prochladne a vše se spojí .......:-D:-O:-K

Manavi:Jak jsem psala ,zákusek s velkým "Z". :-p Tohle se upéct vyplatí!:-p

Tak jsem tady,abych Vám řekla,že je to výborná buchtička.Byla hned snědená.:-D:-D:-D:-)):-)):-))

Manavi: To kafe z těch dobře namočených piškotu nech vsáknout do toho piškotu pod tím. Chce to aspoň 3 hodiny uležet! Já namáčela jako o život, aby ty piškoty byly opravdu hodně nasáté kafem ! Dělám 750 ml opravdu silného kafe. Pul litru je mi málo!;-) :-D

Tak piškot je upečený,krém umíchaný,ještě jsme neochutnali a už to tak voní.Asi se po něm zapráší.Dám Vám vědět.:-D:-?

Veronika.Hrozna:Dneska jsem pekla další. Dokonce jsem stihla dát i polevu :-!:-D:yes: ;-) To je fakt ,zákusek s velkým "Z" !
No při té drahotě za ořechy..... :-( Už je kilo pryč !

Ty tvoje řezy jdu péct už podruhé !:-D Jsou velmi dobré! Všem chutnají . :-D Díky za recept.:-)

Veronika.Hrozna: Řezy máš pěkné i bez čokolády. Hlavně, že chutnaly:-K:-K:-K

Posílám fotečky,ale jenom bez polevy,nebylo ji totiž už druhý den na co dát ! :-O Koláč zmizel " čest jeho památce". Příšté to líp uložím ,až na spodní poličku v lednici,aby se to dalo dokončit!:-// Byl vynikající všem to chutnalo ! ;-):-D Dík za další skvělý recept! A na malém plechu ho péct nebudu radši koupím více piškotu a dodělám víc krému. :-D

Bahula:Jo a ješté jsem zapoměla napsat ,že jsem dala Popradskou kávu čerstvě umletou je lepší jako ty zahraniční nádherně to provoněla !

Veronika.Hrozna:;-) :-D:-D:-D:-K:-K:-K

Bahula: Nevadí,přiště peču v menším plechu. :-p Na chuti to nic nezměnilo a návštěvu nečekám. A vubec i když bych někomu nabídla ,tak to jíst nemusí ,aspoň mi víc zbyde ,no ne! :-D

Veronika.Hrozna: Pekla jsem na plechu s vyvýšeným okrajem 29x37. Na pečení řezů je výborná nastavitelná forma http://eshop.tescoma.cz/peceni/formy-a-plechy/deli... :-K:-K:-K

Naprosto vynikající ,chuť skvélá no prostě báseň!/:yes: Nic jiného jsem od Bahulky nečekala!:yes: Zatím jsem okrájela kraje./ Krém lehký hodně ořechový. Zítra přidám fotečku ,nechce se mi dnes dávat polevu!
Jednu zmenu jsem udělala při šlehání žloutku ,přidala jsem 5 lžic vlažné vody ,aby se to lehce spojilo s tou moukou.Měla jsem domácí vejce a ty jsou takové hutnější.
Nevědíc jak velký plech měla Bahulka, jsem dala 35x 35 cm.;-( To jsem neměla dělat. Těsto je tenčí ,ale to vubec nevadí. Horší bylo ,že mě tak tak,stačily piškoty 20 kusu a krému bylo opravdu málo, tak ,tak,že stačil na druhou vrstvu.

Jenom stěží zakryl ty piškoty, aby se tam tak nahaté nepředváděly.:-D

Moje zkušenost všechno nechat pořádně vychladit nesmí být těsto nebo káva teplé.Ten máslový krém se začne okamžitě roztápět.:-((

Dnes jsem upekla...a musím říct že je to lahoda;-)

Zuzka: Dám mletou,máme rádi výraznější chuť kávy.:-D

Bahula:děkuji moc za radu ;-):-K

Irule:Ano, chápeš to dobře :-K:-K:-K

Můžu mít teď dotaz já? ;-) Chápu to dobře, že do krému patří část kávy a ve zbytku namáčím piškoty? Ńebo do krému patří celých 500ml kávy a na namáčení piškotů potřebuji další kávu? Děkuji moc za info.
Jinak řezy jsou nádherné, jako vždy :yes::yes::yes: a určitě moooc dobré :-p:-p:-p. Kombinace kávy a ořechů, to my můžem.;-):-K Dcera bude mít narozeniny, tak se chystám je vyzkoušet :-)

Veronika.Hrozna: Dovolím si odpovědět za Bahulku, aspoň můj názor je, že do zákusků dávám vždycky mletou kávu, je výraznější chuťově než Nescafé a víc voňavá. Některé recepty ale mají přímo v receptu uvedeno Nescafé, ty jsou jemnější a ne tak výrazné.;-)

Bahulko ! Jakou kávu si dávala obyčejnou nebo Nescafé ? V sobotu vyhrál štrúdl-repete ,jablíčka dozrávají a kdy mám příležitost aspoň na pul hodinu všem zacpat pusu štrúdlem! Ale řez už připravuji!

V sobotu vyzkoušeno a musím uznat, že je to veliká delikatesa. Dávám:yes:

Zuzka:Jsem moc ráda, že jsi řezy vyzkoušela a chutnaly. :-):-K:-K

Tak koukám, že komentářů plný hrnec, ale přesto jsem první kdo opravdu zkusil tento vynikající zákusek spáchat.... Je to neskutečně výborný, no ořechy, káva, rum, piškot, čokoláda, to snad ani nemůže být nedobrý....Rumem jsem nešetřila a dokonce i můj syn, který rum v zákuscích nesnáší, vylizoval drobečky po oslavě... Díky moc za skvělý recept, už mám na něj objednávky na oslavu u rodičů. Zasloužená 1****!

Mňam:-p:yes:

Bahulko:Díky , spáchám v sobotu, dnes upeču "štrúdl" !
Už se těším,určitě se to podaří,s tvými recepty mám ty nejlepší zkušenosti. Např.pohár s čokoládou a mascarpone ,ten nás těší velice !
Má jednu chybu,nikdy není dost!

Veronika.Hrozna:mleté :-K:-K:-K

Bahulko :Do těstíčka jdou jenom sekané ?????:-?

Bahula: Máš pravdu a hlavně u té 2.a 3. fotky je u 1.zákusku vlevo v rohu krásně vidět překrojený vlašák ;-);-):-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Alex:Ořechy jsou vlašské;-)
Nechci dělat nějaké závěry nebo klást pravidla, ale co jsem se setkala s recepty pokud není uvedeno jaké ořechy, vždy bylo myšleno vlašské, protože ty se nejvíce používají při pečení. V tomto případě by lískové v receptu byly suché:-K:-K:-K

Mám dotaz - ořechy jsou vlašské nebo lískové. Děkuji. :-K

Krásné jako z cukrárny:yes:

Vážně velice krásné:-K:yes::-p

No to je něco!:-p

Exkluzivní,to musím udělat:-K:-)):yes:

Marie:Díky za upozornění:-K, chybička se vloudila - opraveno.

Mám dotaz, do těsta jdou jen 2 polévkové lžíce cukru? A na jak velký plech těsto vystačí? Děkuji.

Inka:Těsto spadne, když je málo vyšlehané. Nejdříve se ušlehají žloutky s cukrem do pěny (pěna musí zbělat). Po trochách vmíchám sypkou směs a nakonec ručně vpracuji tuhý sníh. A to tak, že těsto nadzvedávám, nemíchám, aby nekleslo;-):-K:-K:-K

Moc pěkné, ale zajímalo by mě to těsto - takto dělám roládu, a když to zkusím udělat pod krém, vždy mě spadne a opravdu to je vysoké jako roláda. Nevíte co s tím? Děkuji

úžasnééééé:yes::-D

:-p:yes: krása:-K

Tématické fráze:
kávové řezy, ořechové rezy, řezy s ořechy, top recepty kávové řezy, řezy kávové, kavový řez, recepty na kávové řezy, ořechovo kávový řez, ořechovokávové řezy, kávové řezy recept, ořechovo kavovy zakusek, recept na kavove rezy, řezy k narozeninám, ořechove řezy recept, kávový řez recept, kavovy řezy, recept na ořechové řezy, ořechovočokoládové řezy, ořechovo kávová roláda, kavovoořechové řezy

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, ořechy mleté, tuk, mouka hrubá, ořechy mleté, cukr moučkový, káva, máslo, rum, piškoty, káva, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu