Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené patizonové plátky v houbovém těstíčku

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. V misce smícháme mouku (solamyl), sůl, pepř, žampiony nasekané na kousky. Krok 2: Vmícháme vejce, sójovou omáčku, nadrcené bylinky a uzenou sypkou papriku. Uděláme si těstíčko hustší konzistence. Krok 3: Vypocené plátky patizonu potřeme napovrchu houbovým těstéčkem. Poklademe na plech s pečícím papírem a zbylé těstíčko poklademe do otvorů, které zůstaly po odstranění zrníček. Krok 4: Dáme zapéci na 180 stupňů do předehřáté trouby pod gril doměkka. Ke konci upečení posypeme plátky strouhaným sýrem (parmazánem), dokud se sýr nerozpeče. Krok 5: Podáváme s pečeným bramborem nebo s pečivem.

Zveřejněno 8. 9. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Po upečení plátky nadebereme zespodu i s upečeným houbovým středem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené patizonové plátky v houbovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vwpX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené patizonové plátky v houbovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vwpX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Ivanko. Tak to je fantazie. Dávám jedna s hvězdičkou:yes::yes::yes:

:-p:-p:-p:yes::yes:

Anna Kocikova: pořád se učím;-);-)

varilamyskakasicku:Ivuš,jsi šikula;-)Také umíš spotřebovat suroviny do mrtě:-*:-K

Anna Kocikova: napadlo mne to, až když mi těstíčko zbylo a právě to na tom bylo to nejlepší;-):-))

Myško,krásnou a voňavou dobrotu jsi připravila:-K:-pTo byl moc príma nápad naplnit otvor tou směsí:yes:

Díky holky a kluci, že jste věnovali čas receptíku;-);-)

:yes::-*:-K:-K:-K

Jana Remkova: Jani, žampiony jsou v tom moc dobré, dělala jsem to s nima a protože to bylo skvělé, tak jsem to sem dala, jasně. že houby i jiné jsou super:-p;-);-);-);-)

Ivo, moc hezké!! Určitě bych šla do toho hned zítra, ale bohužel, nemám houby a se mi zdá, že žampiony nebudou to pravé ořechové.:yes:

Inka1: to ano,houby z lesa by byly nej,na to jsem myslela, jak jsem to pekla, že by to bylo nejlepší. :-K:-K:-K

:-D Super, ted roste spousta hub, patizony taky máme :yes::yes::yes:

savlinka: zkus, já zase zkusím ten Tvůj, díky;-);-)

varilamyskakasicku:také ještě udělám dle tebe..snad ještě nějaký doroste...;-)zatím jsou malé;-)

savlinka: máš to moc pěkně udělané, jdu se ještě podívat, zůstal mi doma ještě jeden, že bych ho někdy naplnila podle Tebe mletým masem;-);-)

Tématické fráze:
patizon recepty, patizon na panvi, recepty z patizonu, patizon video recepty, patizonové pyré, patizon recept, patizon videorecepty, zapečený patizon, recept na patizon, patizon s houbami, patizonové lasagne, zapeceny patizon se zampiony, zapečené patizony s houbami, vido recepty patizon, patizon video, patizon v těstíčku v troubě, zapečený patizon s nivou, zapečený patizon se sýrem, patizonové recepty, recepty s patisony

Suroviny:
patizon, vejce, mouka hladká, žampióny, pepř, sůl, sýr tvrdý, paprika sušená uzená, petrželka, libeček, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu