Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort Doboš

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Betina

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 925 kJ /
7 391 kcal
Bílkoviny95,61 g
Tuky426,15 g
Vláknina6,96 g
Cholesterol 2,73 g
Sodík 812 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy789,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme mouku a vmícháme ušlehány sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyloženy papírem, pečeme asi 10 minut při 180°C. Krok 2: Těsto rozetřeme na tři plechy, až upečené rozřízneme na půlku, hned odlepíme od papíru a ořeřeme ještě teplé. Krok 3: Na krém uvaříme puding, přidáme cukr a šleháme, dokud není krém studený. Na závěr všleháme změklé máslo.

Zveřejněno 9. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Doboš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MXn5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Doboš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MXn5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

casino: Krém má své záludnosti, při míchání vajíček na páře, vám nejspíš upadne ruka. Pak jsem to chtěla přelít do mísy od
mixéru, aby se to za stálého míchání chladilo. Za tu vteřinu, se to na ten horký nerez přilepilo u dna! Ne moc, ale sraženina už byla vidět. Takže, skokem do dřezu se studenou vodou a míchat dál! Nejdříve schladit tu mísu, jinak bude vaječná, sladká omeleta. Rozpušteni čokolády, také oříšek, nechtělo se to rozpustit bez toho kakaového másla.Utvorila se sraženina a ta se nalepila u dna. Bála jsem se přidat máslo, je v něm voda, aby se to nespeklo do krusty, tak jsem přidala asi 60 g Cery a krásně se to vše smíchalo. S tou Cerou to byla improvizace, těsně před vyhozením 360 g čokolády. Teplou čokoládu jsem vmichala postupně do těch prochladlých vajíček. Vznikla z toho lesklá polotuhá hmota. Teď jsem si udělala kávu a čekám, až bude mít, hmota s čokoládou a našlehané máslo stejnou teplotu, abych zasejc něco nezkazila. Za hodinu smíchám a ochutnam,;-)
Krém už je doboškové chuti, opravdu se vyplatí si s ním, tu dobošku upéct. Kakao, by v něm docela chuťově neladilo a o pudinku se vůbec nezmiňuji! Pan Doboš, věděl, co dělá! :yes: Velice chutný krém! :-K

Veronika.Hrozna: Tak:-!:yes: Žádné rozmazlování:-D Ono je to totiž úplně šumák, jestli je výsledek kulatý nebo hranatý:yes:

Eja57: Jdu udělat obyčejné řezy, žádné patlání s dortem nebude! ;-) To budu péct na zkoušku. <3 Pokud "někdo" bude chtít, papat dobošku, tak se s tím bude muset duševně vyrovnat, že to jsou řezy a ne dort z Pešti. :-D Já jim dám dorta, řezy budou! Na těch 5 minut, co to vydrží na stole, ani nápad, stejně bude ořezávat kraje, už když se to bude chladit pod polevu !
Tak, a jdu udělat krém! Pak udělám těsto a když to bude jedlé a budou sedět množství krému a těsta, z těch dvou receptů , písnu kompletní recept! Uvidíme , jak to dopadne! ;-)

Veronika.Hrozna: krém v odkazu od Casino je na 22 cm průměr a 6 vrstev piškotu - to mi úplně jako mimino nepřijde....stejně jako mají být hodně tenké pláty piškotu tak je tenká i vrstva krému...a ten musí být hodně čokoládový, takže čoko tak 75-80% kakaa ( a žádné kakao práškové!!!)...
( Před lety jsem Doboše pekla podle staré maďarské kuchařky - ta někde zmizela - a pamatuji si, že jsem si to zjednodušila - natřela piškotové těsto v tenoučké vrstvě na pečící papír na velký plech, pekla fakt jen pár minut, no a ostrým okrajem dortové formy vykrájela ta kola....)

Veromika.Hrozna: Verunko, taková čokopoleva je na tom odkazu z Apetitu. A až budeš Doboše vyrábět, nezapomeň fotit a vložit! :-D;-) Přeju ti úspěch :yes: a zdravím! :-K:-K

MamlajdaD: Na ten karamel si já netroufnu! Takže jen čokoládová hebká poleva, ať se dobře krájí a neláme.

magdalenka: Pro to mě zlákalo to těsto s prdopečem, asi není tak choulostivé na to padání. I když to chvilku bude stát, než se upeče ta první várka.. Uvidíme! Ten krém od Casina, bude asi málo, budu muset přidělat , to je nějaká maličká doboška, takové mimino!

Veronika.Hrozna: Moja mamka zvykla piecť dobošku, ja som z nej ako decko nebola nadšená kvôli tomu karamelu, ku podivu...niekde mám recept po nej, ale viem, že krém bol s čokoládou, žiadne kakao. A nad parou sa šlahala vaječná hmota (celé vajcia a cukor), ktorá sa zmiešala s maslom a roztopenou čokoládou. A ešte si pamätám, že piškótové cesto nemiešala naraz, ale na trikrát, aby nepadlo.

casino: Tak ten krém, ten beru ! Vypadá dobře, mám čokošku z Rakouska, "prý" velmi dobrou, říkala dcera, tak ji obětuji na oltář pana Doboše. :-D A těsto udělám podle varecha.pravda.sk/recepty/dobosova-torta-pre-mojho-manzela-fotorecept/30008-recept.html a bude! Jdu si to sepsat a pak písnu, jak to dopadlo!

mata3636: Ten druhý recept na těsto se mi zdá lepší ! Krém je taky tmavší, až na to, že do dobošky se prý nemá dávat kakao!

Veronika.Hrozna: Verčo, ten odkaz od Casino, TO je Doboš....

Veronika.Hrozná: Verunko, mrkni na
https://www.toprecepty.cz/recept/23244-dobosuv-dor...
nebo na
https://www.apetitonline.cz/recepty/900-dobosuv-do...
Ten na Apetitu je i s polevou, ale čokoládovou. Správná poleva je asi v receptu od nofrony:
https://www.toprecepty.cz/recept/29876-dobos/
Zdravím! :-K:-K

Veronika.Hrozna:
...se chystám na tady tentok: http://chvalacokolady.blogspot.com/2016/01/dobosuv...
(když nic jiného, tak si aspoň počtete, že ;-)

fb.lib: Hledám marně dobrý krém, do Dobošova dortu, kde není pudink a recept na těsto je trošku víc rozepsaný!Podle mě, by měla mít doboška aspoň 8 - 9 vrstev tenkého těsta. Na krustu z karamelu si netroufnu, ale aspoň ten krém, ať je hodně dobrý. Ze 6 ks vajec do těsta, to na dva plechy nevidím:-(:-(:-(

To máte jako s medovníkem. Co medovník to pomalu jiný recept.:-//

Toto opravdu není Dobošův dort. Ten má svůj ustálený recept, s karamelovou krustou. Betinko, měla bys asi recept přejmenovat :-K To je, jako by někdo vytvořil obyčejné sladké rohlíky a vydával je za Helenské ;-)

Betina,žiaľ ešte nevieš ako vypadá normálna Doboška.Prepáč.

JO, jo, dělávala teta Máňa, jako malý kluk jsem říkal, slyšel a myslel Dobešovy řezy, že je teta nosí od starého Dobeša. :yes::yes:

Tématické fráze:
dobešovy řezy, dobešův dort, dort dobos, doboš dort, doboš řezy, dobešův dort recept, doboška, dobešovi řezy, dobešův řez, dort dobeš, dobes dort, dobešovy rezy recept, doboš řezy recept, rezy dobos, dobošův dort, doboš řez, doboska recept, dort doboška, dobesuv dorty, řez doboš

Suroviny:
cukr krupice, máslo, mouka hladká, vejce, mléko, máslo, cukr, pudink čokoládový

Přidat fotografie receptu