Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Teplý podzimní salát

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vepet

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 960 kJ /
708 kcal
Bílkoviny59,69 g
Tuky34,24 g
Vláknina27,97 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 460 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy27,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polníček opláchneme a necháme okapat. Brokolici rozdělíme na menší růžičky, řepu oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm široká půlkolečka, žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na tenké proužky. Krok 2: Řepu povaříme v osolené a lehce okyselené vodě, brokolici nejlépe na páře (lze i ve vodě) - vše na skus, ne moc doměkka. Můžeme pro urychlení použít napařovací hrnec, kde dole ve vodě uvaříme řepu a nahoře v napařovacím hrnci s otvory brokolici. Krok 3: Plátky slaniny vypečeme na pánvi dokřupava, žampiony osmahneme na výpeku (můžeme přidat i nakrájenou slaninu) dosolíme podle potřeby: Krok 4: Z vajec uděláme sázená vejce ("vyšší" alternativou můžou být ztracená vejce). Krok 5: Na lůžko z polníčku volně navrstvíme řepu, brokolici a cibuli, osolíme a zakápneme olivovým olejem. Krok 6: Přidáme orestované žampiony, vejce a slaninu, dozdobíme čerstvě mletým pepřem

Zveřejněno 11. 9. 2013

Poznámka autorky vepet

Salát se výborně hodí např. k večeři během přicházejících chladnějších dní a vhledem k použitým surovinám (vejce, slanina) se stane oblíbenou alternativou i u jedinců, kterým v běžných salátech chybí nějaké ty bílkoviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý podzimní salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gyW3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý podzimní salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gyW3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Marie Svarcova: Maruško ty jsi fakt Colombo:-8 ve vyhledávání zajímavých receptů. Tohle je mooooc pěkné.

:-)<3:yes:recept i foto se mi líbí:-K

Naprosto dokonalá variace chutí. Manžel nechtěl a pak litoval, když ochutnal ode mě :-))

Moc děkuji za kladné ohlasy a doufám, že si pochutnáte! ;-):-K

Moc se mi líbí, co nejdříve vyzkouším.Dávám +1:-D

Mňááámka,ukládám a o víkendu vyzkouším ;-)

Jj:-K:-K:-K:yes::yes::yes: Mňam:-D

Tak tohle je trefa do mého chuťového vkusu, hned ukládám a co nejdřív udělám. Jenom to asi nebudu mít tak krásně naaranžované...

:yes:líbí:-*

yes: Jsem jedinec kterému v běžných salátech chybí bílkoviny a tento salát je vynikající. Doporučuji. :yes: :-)

:yes::yes:to se mi líbí ;-)

Tématické fráze:
podzimní saláty, podzimní salát, teplý salát, teplý salát z červené řepy, teplý salát z červené řepy, brokolice, teplý salát s brokolicí, leplé podzimní saláty, brokolicový salát teplý, podzimní salát recept, salát podzimní, teplý salát z brokolice, podzimní večeře, teplý těstovinový salát s řepou, teplý salát s žampiony, teplý brokolicový salát recept, teply salat z řepy, brokolicovy teply salát, podzimni těstovinový salát, teply brokolicovy salát, teply salat se zampionyy

Suroviny:
polníček, brokolice, řepa červená, cibule červená, žampióny, slanina anglická, vejce, olej olivový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu