Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie404 kJ /
97 kcal
Bílkoviny0,20 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené. Krok 2: Podrobnější popis přípravy steaku je v receptu uvedeném v poznámce. Krok 3: Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat po dobu přípravy omáčky. Krok 4: Do výpeku přidáme malý kousek másla, hnědý cukr, ostružiny a tymián a necháme zkaramelizovat. Krok 5: Poté přilijeme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přidáme demi glace nebo gelový bujón. Necháme vše povařit do změknutí ostružin. Ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili semínek. Krok 6: Vrátíme na pánev, svaříme na požadovanou hustotu, dochutíme solí a pepřem a zjemníme kouskem chladného másla. Steaky osolíme a opepříme, servírujeme na nahřátý talíř.

TIP: Časté chyby při přípravě steaků

Zveřejněno 12. 9. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

http://www.toprecepty.cz/recept/35123-rib-eye-stea...

Hanger steak je "závěs" na vnitřní straně boku skotu a řezníci tento kus obvykle nedávali do prodeje a vyřezávali si tento kus jen pro svoji spotřebu (odtud také název "řeznická domácí panenka"). Také se tomuto kusu masa říká " veverka".

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkWr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkWr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Miroslav 6. 2. 2016 10:15
makaay: Dobrý den, ty hovězí líčka mě zajímají :yes:u nás je nemůžu sehnat, jezdím do Chrasti, kde že máte v Chrudimi tu masnu????? děkuji za info a zdravím M,F.:-)

dobrý den, jestli je tady někdo poblíž chrudimi, tak já osobně ve svoji masně nabízím každý den k zakoupení jak veverku tak líčka, přijdte si zakoupit

Krásný recept, hned vyzkouším:-) Mám štěstí, že sama v řeznictví dělám a veverky nám čas od času přijdou. Jsem ale hodně překvapená co lidí když jsou je odmítá s tím že neznají a jen málo kdo se nechá přesvědčit, že je to jedno z nejlepších masíček:-)

srsen milan:Tak to jsou lidé na pravém místě, pokud tohle v řeznictví neví:-S:-D Jak jsem psala, je možné maso zakoupit v Makru nebo použít běžnější maso na steak ( roštěnec, svíčkovou ...) . Nezkazí se rozhodně nic ani minutkou z krkovice či kotlety;-)

Je to nádhera ale kde to koupit v Olomouci se veverka sehnat nedá když se na ní ptám tak prodavačka kroutí jenom hlavou že to slyší poprve a ani neví že je to svalový upon bránice;-(

senky:, Jitkas:, Nikina: Děkuju holky:-K

Já jen na rychlej skok, ale tohle musím pochválit, ať mám čas, nebo ne :-D Andrej, je to krása :yes: :-K nedávno jsem tu setsakramentskou veverku sháněla, ale marně :-// Budu se muset líp snažit ;-)

Primo skvostne a jako vzdy per-fekt-ni!

Mňam, mana nebeská:yes::yes:

Cocoska:, mysulka:Mockrát díky;-):-K

:-p:yes: naprosto dokonalé:yes::-K

:-O:-O:yes::yes::yes:

magdalenka: to je blbé. Ale u řezníka už vím, co chci, takže se nevykecávám,:-D:-D:-D pokud mi není něco jasné, tak většinou mi velmi rychle odpoví, pokud si není jistý a je fronta, tak prostě sama řeknu, že počkám nebo přijdu později. Pokud si u něj něco objednám, písne mi SMS-ku, že už to má.
Lékárnu jsem si našla podle svých představ, i když není přímo v místě bydliště, ale jsou mi ochotní objednat bylinky, různé směsi, krémy,a prostě cokoli:yes::yes::yes::yes:

maria:Jak jsem již psala, kupuji maso na steaky většinou v Makru, kde je všechno popsané a spíše kupuji maso jihoamerické, brazilské nebo argentinské;-)

spagetka: ja som na kvalitného, dokonca ani na toho mojeho mäsiara (ani na mojeho lekárnika) ešte stále nenatrafila...a neviem si predstaviť, ako by som sa s ním (ale obyčajne obsluhujú ženy) vykecávala a za mnou fronta zákazníkov.:-))

maria: tady jsou nejdůležitější informace - http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/maso-a-pr...
Jinak na balíčkovém mase musej být údaje na etiketě balíčku, ale lepší je kvalitní řezník, který ti to řekne a i poradí

Panečku, tak toto je sen...vyzerá to bezvadne, hneď by som si dala. No veverku som v živote nevidela.. Bez kamoša mäsiara to isto nebude k mání :-( Každopádne to vyzerá mňamózne a efektne:yes:

Pani Andrea, teraz vás zrejme rozosmejem, no poraďte mi, ako rozoznám či je hovädzie mäso z mladého alebo starého býka.A ešte, čo to znamená, dobre odležané.Ja totiž pod týmto pojmom poznám a aj to robím, mäso, ktoré dám na 1-2 dni do tzv. pácu a potom ho už varím, pečiem, grilujem atď.Mimochodom, nečudujte sa mojej nevedomosti, variť som sa začala učiť až ako 50 ročná.
Vďaka za odpoveď a pekný deň praje Maria

maria:Steaky jdou samozřejmě připravit i z vysokého a nízkého roštěnce, v poznámce dole je jeden uvedený. Samozřejmě by to mělo být maso z mladého kusu a dobře uleželé;-)

Otázka na autorku receptu:mám veľmi rada jedlá z hovädzieho mäsa, no žiaľ, nemám známeho mäsiara, teda k takémuto druhu mäsa sa určite nedostanem.Dá sa to urobiť aj, napr. z roštenky alebo zo stehna?
Ďakujem za odpoveď, Mária

Andrejko, o této "veverce" čtu poprvé:-O, jak vidno, hodně věcí nám zůstalo utajeno;-), ale Ty sis s ní poradila báječně :-p:-p. Máš štěstí, že spíš, možná také ne, ale namlsala jsi mne pořádně ;-):-)+24:-K:yes:

:yes::-*:-K:-K:-K

Nemám slov,ani písmenka:-*Andri-máš to překrásné:-K:-p:-K

Eliza:, fb.lib: Díky vám oběma;-)

Andreo - Delikatesa :yes: +1

Krása nesmírná...:-p:yes:

Opravdu všem moc děkuju, pokud byste omáčku někdo zkusil, i třeba k jinému masu, budu velmi ráda. Díky:-K

Děvčata již vše napsaly :-p:-K je to špičkový recept Andrejko :yes::yes::-K:-p:-p

Ech, Andreo, co mám dělat, musím ti dát bod:-D S těma ostružinama je to skvělý nápad.:-p

:-O:-O nádhera luxusní:yes::yes::-K

To říkám pořád - že steak je steak.:-p A tenhle vypadá obzvlášť lákavě. :-p Jsi šikula šikovná. :yes:

Magdalenko, skot je "dobytok"...;-)

1974andrea:ja som poznámku čítala, ale nedošlo mi, čo je to bok skotu.:-D Nie som si istá významom slova skot. Slovenčina toto slovo nemá. :-)) (Škót asi nie.) Teda, si to môžem vygoogliť.:-D

1974andrea:Andrejko, máš to jídlo krásné i krásně nafocené a plno lidí by si to dala s chutí, ale upřímně, u nás ty polosyrová a nebo syrová(např.tatarák)nejíme a nemáme důvěru k syrovému masu. Já to dělat nebudu, jedině, že bych to osmažila jako minutku, ale 12.bod:yes: ti dávám, máš to krásné a že to nejíme je náš problém;-)

magdalenka:Máš to v poznámce, že se jedná o skot;-)

magdalenka:Sice si Magdi myslím, že hanger steak může být jenom hovězí , ale pro ty " neznalé" to tam teda dopíšu:-)) A jak píšu níže, zkus k jiné minutce;-)

Ja takúto "veverku" nepoznám. Asi by si mala do receptu - niekde k surovinám alebo do textu napísať, že ide o hovädzie mäso, pre takých ako som ja. (Viem, v kategoŕii už je hovězí) Fotky ma očarili.:yes: K samotným steakom sa snáď raz dopracujem. Doma mám zo surovín iba ostružiny, pepř, soľ a maslo.:-D

luxusnííí:yes::-D

1974andrea: já vím, mám ten krém ráda, asi bych to musela vyzkoušet;-):-), ale znovu říkám - máš to krásné, určitě bych si pochutnala :-p:-) - i s balsamicem;-):-))

maris:Maruško, já si myslím, že naopak podtrhnul chuť těch ostružin a krém je o něco sladší než ocet;-)

Máš to parádní;-):-p:yes:, já bych podle mé chuti asi vynechala balsamico, ostružiny mi připadají dost výrazné samy o sobě, ale to už je detail:-). Krásné fotky:yes::yes::-)

hosta:Tak zkus třeba k minutkové krkovičce, kotletě nebo panence;-)

No to je ale krásná flákota - ostružin mám dost, ještě musím chytit veverku:yes::-))

krasa, veverku maji v Praze 1kg za 179kc (v reznictvi)

Moc všem děkuju:-K Jaruško, já jsem kupovala v Makru, jinak na řeznických pultech mívá občas Albert, ale já to v těchto marketech moc radši nekupuju;-)

Nádhera, k takovému masu se asi nedostanu, nemám známého řezníka, ale recept je luxusní už po přečtení :-p:yes:

Vypadá to báječně, o chuti nepochybuji:yes:+6

Je čas ostružin, omáčka musí být výborná:-p a maso na řezu vypadá lákavě:-* Krásná fotka:yes::yes:

:-O:-D:yes:

To je nádhera ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
hovězí veverka, hovězí veverka recept, hovezi veverka recepty, hunger steak, hovezi maso veverka, co je hovězí veverka, recept hovězí veverka, hanger steak, recepty z hovezí veverky, hanger steak recept, recepty hovezi maso - veverka, steak z hovězí veverky, pokrmy z hovězí veverky, hovězí maso veverka recepty, recept na hovězí veverku, veverka maso recept, hovězí veverky, maso veverka, hovězí veverky recept, veverka maso

Suroviny:
steak hanger, sůl hrubá, pepř, ostružiny, tymián, cukr hnědý, krém, demi glace, víno, máslo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu