Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkový dort s opilým švestkovým želé

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 851 kJ /
4 267 kcal
Bílkoviny53,32 g
Tuky167,15 g
Vláknina26,22 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 529 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy574,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přísady na těsto smícháme, nalijeme do dortové formy (nejlépe rozevírací) a pečeme na 175°C asi 20 minut. Upečený korpus vyjmeme z formy na mřížku a necháme vychladnout. Krok 2: Švestky omyjeme, vypeckujeme a překrájíme na čtvrtiny. V kastrolu je zasypeme cukrem, zalijeme vínem a povaříme. Ovoce má být měkké, ale ne rozvařené. Mezitím ve vodě rozmícháme pudinkový prášek a vše nalijeme do kastrolu ke švestkám. Povaříme společně, dokud hmota nezhoustne a "nezesklovatí". Nakonec vmícháme lžíci rumu. Krok 3: Vychladlý korpus vložíme zpátky do formy a nalijeme na něj švestkové želé. Dáme dobře vychladit, nejméně na 2 hodiny. Krok 4: Šlehačku ušleháme společně s cukrem, vmícháme zakysanou smetanu a naneseme na povrch dortu. Ještě asi na hodinu vložíme do lednice ztuhnout.

Zveřejněno 15. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový dort s opilým švestkovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omB3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový dort s opilým švestkovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omB3

Komentáře (16)

:yes::yes:vypadá báječně....:yes::yes:

dotaz: překlep to určitě není, suroviny na tenhle recept odměřuji čtvrtlitrovým hrnkem;-)

mám dotaz k množství- máte uvedeno 250ml polohrubé mouky- není to překlep, nemá tam být gramů ??

Dančo, to je super, vypadá moc dobře:-p:yes:

Danuš, recept máš moc a moc krásný, mňam;-);-);-);-):yes::yes:

To muselo být dobré :-p:-p

Hmm,hmm a švestičky z Hujerovy zahrádky proměněny v báječnou dobrotu:-p:yes::-D:-D

To musí být dobrota:yes:nechala bych se na kousek pozvat:-K;-)

No mňam:-*Dančo,máš to parádní:-p:yes::-K

Dančo, vypadá to nááramně jedle, krása:-K:-K:-):yes::yes:

To může být dobré :yes::yes::yes::-K

recept se mi moc libi, urcite vyzkousim

:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K

Děvčata děkuju:-K. Původně jsem chtěla vyfotit i ty boule za ušima, co jsme před chvílí při konzumaci měli, ale to už mi rodina nedovolila... ani neví proč???:-O:-D:-D

:-O Danuš, tak to bych si s chutí dala, vypadá to skvěle :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p

Tématické fráze:
perníkový korpus, pernikovy dort, dort z perníkového těsta, perníkový korpus na dort, dortové želé recept, perníkový dort se švestkami a zakysankou, koláč se švěstkovým želé, perníkový dort, recept, dort z rozvařených švestek, měkký pernïkový dort, top recepty perníkovy dort, mňam dorty recepty, vánoční perníkový dort se švestkami, pernikovy dort se svestkami a jogurtem, jak upéct pernikovy korpus, recepty se švestkovým šmakounem, recept moučník se švestkam, mňamky recepty perníkový dort, recept na pernikovy korpus na dort, rozvírací dortové formy

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, olej, mléko, kakao, kypřící prášek, švestky, cukr, víno červené, voda, pudink vanilkový, rum, šlehačka rostlinná, cukr vanilkový, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu