Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na houbách, zázvoru a víně

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie983 kJ /
235 kcal
Bílkoviny3,10 g
Tuky0,33 g
Vláknina7,26 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem. Krok 2: Do pekáče nalijeme trošinku oleje a dáme na ně králíka. Troubu předehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s králíkem. Během zhruba 7-10 minut teplotu ubereme na cca 200 stupňů, pekáč přiklopíme. Krok 3: Ve zhruba 2 dcl vody uvaříme 1/2 masoxu s houbami, které zruba po 25 minutách pečení nalejeme na králíka, přiklopíme a pečeme asi 1 hodinu. Krok 4: Po této době přidáme do pekáče nakrájenou cibuli s česnekem nakrájeným na plátky, zalijeme vínem a ještě 1/2 hodiny dopékáme již odkryté.

Můžeme, ale nemusíme šťávu zahušťovat lžičkou mouky, nebo solamylu.

Zveřejněno 19. 9. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Jako přílohu jsem dala knedlíky od Bahuly, naprosto bezkonkurenční :-)...http://www.toprecepty.cz/recept/32723-videnske-kne...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na houbách, zázvoru a víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBmR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na houbách, zázvoru a víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBmR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Králíka mám moc ráda, super Janičko !:yes:

RubyRom: díky :-)

Irule::-):-))

Jana Remkova: Když mi chutnají :-p:-p:yes::-))

Irule: Moooc díky!! Jsi fakt zlato a těší mne, že realizuješ mé recepty!:-):yes:

Jani byl mooooc dobrej, posílám foto jako důkaz ;-);-):-)):-))

jarka skrobakova: Furt?? :-O To je po hodně dlouhé době, snad po roku první!!:-O. Tady toho jsem dostala a pokud někdy mám, tak jen ty přední hohy z Alberta.;-)

:-O Jančo, kde furt ty mycáky bereš:-?:-D Moc pěkný recept :yes::yes::-K:-p:-p:-p

:-p mňam, vypadá lahodně:-K

Bosana: Děkuji. No, králík je sušší maso, ale mi nevadí. Každopádně skvělý, marinovaný je tady ten :-)..http://www.toprecepty.cz/recept/4620-berovicky-kra...

Jdu ho rozmrazit,sakra tolik dobrých receptů,někdo neví co vařit a já nevím co rychleji:-*. Králíky máme svoje,dělala jsem v marinádě,protože brblou,že je králik suchý,ale já ho můžu na všechny způsoby a tenhle bude suprový a hříbky rostou, posílám 10 bodů.:-K:yes:

MŇAM!!!!! :-p Tak ten musí být úžasný!!!:-p Králíka mám též domácího, tak zkusím!!!;-):yes: 8.+bodík

rebeka:;-) díky, rebi:-)

vypadá to mooc dobře, Jani;-):-K:yes::yes:

Bibinka: Dostala a zaplatila Bibi domácího a moc ráda;-). Byl fakt skvělý, děkuji všem:-)

prostě úžasnéééé:yes::-D

Tématické fráze:
králík recepty bezkonkurenční, zázvorové víno, sakra králík, bezkonkurenční králík, recept sakra kralik, králíky, králík recepty bezkonkurenční-houbách, recept králík zázvor, sakra králíky, kralik na houbach, jak dlouho péct králíka, recept zazvor vino, jak rozmrazit kralika, suseni zazvoru, pečený krá, recepty pečený králík na víně a houbách, králík na zázvoru, králík na červeném víně, recept na kralika na vine s houbami, králík recept pečený na houbách

Suroviny:
stehno králičí, česnek, cibule, víno bílé, zázvor sušený, sůl, houby, slanina, mouka hladká

Přidat fotografie receptu