Suroviny
Porce: 2-4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 983 kJ / 235 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,10 g |
| Tuky | 0,33 g |
| Vláknina | 7,26 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 22,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem.
Krok 2: Do pekáče nalijeme trošinku oleje a dáme na ně králíka. Troubu předehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s králíkem. Během zhruba 7-10 minut teplotu ubereme na cca 200 stupňů, pekáč přiklopíme.
Krok 3: Ve zhruba 2 dcl vody uvaříme 1/2 masoxu s houbami, které zruba po 25 minutách pečení nalejeme na králíka, přiklopíme a pečeme asi 1 hodinu.
Krok 4: Po této době přidáme do pekáče nakrájenou cibuli s česnekem nakrájeným na plátky, zalijeme vínem a ještě 1/2 hodiny dopékáme již odkryté.
Můžeme, ale nemusíme šťávu zahušťovat lžičkou mouky, nebo solamylu.
Můžeme, ale nemusíme šťávu zahušťovat lžičkou mouky, nebo solamylu.
Zveřejněno 19. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na houbách, zázvoru a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBmR
Moje poznámka
Králík na houbách, zázvoru a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBmR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 6 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 5 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 5 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 6 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 7 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 7 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 8 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty bezkonkurenční,
zázvorové víno,
sakra králík,
bezkonkurenční králík,
recept sakra kralik,
králíky,
králík recepty bezkonkurenční-houbách,
recept králík zázvor,
sakra králíky,
kralik na houbach,
jak dlouho péct králíka,
recept zazvor vino,
jak rozmrazit kralika,
suseni zazvoru,
pečený krá,
recepty pečený králík na víně a houbách,
králík na zázvoru,
králík na červeném víně,
recept na kralika na vine s houbami,
králík recept pečený na houbách
Suroviny:
stehno králičí,
česnek,
cibule,
víno bílé,
zázvor sušený,
sůl,
houby,
slanina,
mouka hladká
Komentáře (27)