Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi, špenát a kuřecí maso

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mikolte

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 658 kJ /
1 352 kcal
Bílkoviny203,18 g
Tuky31,51 g
Vláknina11,62 g
Cholesterol 512 mg
Sodík 658 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy28,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve jsem si naložila kuřecí maso. Prsa jsem trochu naklepala. Marinádu jsem připravila ze 70 ml bílého vína, 100 ml oleje a jednoho stroužku na jemno nakrájeného česneku. Dále jsem tam přidala trochu provensálského a grilovacího koření. Krok 2: Osolené a opepřené plátky masa jsem dala do mísy, na vrch nakrájela na půl kolečka dvě šalotky a zalila připravenou marinádou. Nakonec všechno opatrně promíchám. Krok 3: Těstoviny připravíte podle návodu na obalu, většinou se nechají vyplavat a minutku nebo dvě dodělat. Krok 4: Zbylé šalotky a česnek jsem nakrájela na jemno a na rozehřátém oleji jsem to nechala chvíli smažit. Potom jsem přidala mražený špenát. Potom, co se rozmrazil jsem přidala nakrájené houby a podlila zbylým vínem. Trochu jsem osolila a opepřila. Krok 5: Když se víno trochu zredukovalo, přilila jsem smetanu a dochutila kořením, které jsem použila na marinádu a trochou bazalky. Nechala jsem povařit, nakonec promíchala s těstovinami. Krok 6: Bohužel jsem dnes neměla parmezán, tak jsem podávala s nastrouhaným eidamem. Možná, že kdyby byl parmezán po ruce, přidala bych ho trochu i do smetany ke špenátu.

Zveřejněno 19. 9. 2013

Poznámka autorky Mikolte

O gnocchi jsem se pokoušela domácí, ale recept psát nebudu. Jelikož nejsem moc zkušená kuchařka, tak jsem byla hodně ráda, že jsem se vůbec dobrala k cíli :D.. Ale po skončení mého snažení jsem objevila video od tescomy s receptem na gnocchi, kdyby někoho zajímalo : tescoma.nova.cz/clanek/novinky/domaci-bramborove-gnocchi-3-6-2011.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi, špenát a kuřecí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qo02

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi, špenát a kuřecí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qo02

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Letní klasika, noky se špenátem a k tomu jakékoli maso, nebo vejce. Inovace se hodnotí bodem, jinak já se v tomto případě podržím klasiky:yes:

:yes::yes::yes:

jo, jo jo! tohle já můžu a klidně ve velkým :D miluju špenát na jakýkoliv způsob plus gnocchi, smetanová omáčka, masíčko.. hm a jsem v ráji :D kdybych mohla, dala bych 100 bodů :D takhle dávám 4. bodík :) :yes:

Samé pěkné suroviny :yes:

Inka1: děkuju :)

:yes: Moc pěkné :-))

Tématické fráze:
domácí gnocchi recept video, špenát s gnocchi, kureci spenat, špenát s kuřecím masem, kureci maso spenat, kuřecí maso a špenát, špenát recept, kuřecí na špenátu, gnocchi s kuřecím masem, špenát s gnochi, gnocchi špenát, kuřecí prsa špenát, kureci se spenatem, špenát kuřecí maso, špenát a kuřecí maso, kuřecí maso na špenátu, top recepty kureci s listovym spenatem smetanou a gnochi, špenát a kuřecí maso recept, recepty špenát na smetaně a česneku, špenát kuřecí

Suroviny:
gnocchi, špenát, žampióny, cibule šalotka, česnek, víno bílé, smetana, prsa kuřecí, sýr, olej olivový, koření provensálské, koření grilovací, bazalka čerstvá, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu