Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované kedlubny na dušené zelí

Tento recept nabízí jednoduchou metodu konzervace, jako ideální základ pro rychlou přípravu dušeného zelí. Připravte si zásobu těchto konzerv a užijte si výtečné dušené zelí kdykoli dostanete chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez 2 hodin stání

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez 2 hodin stání)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 788 kJ /
1 622 kcal
Bílkoviny84,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina120,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,92 g
Sůl54,00 g
Sacharidy252,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané a nastrouhané kedlubny dáme do velké mísy a smícháme se všemi uvedenými surovinami. Raději vše přidáváme postupně a ochutnáváme jak budou chutě vyhovovat. Krok 2: Pořádně promícháme a necháme 2 hodiny odstát, aby pustily šťávu. Občas je promícháme. Pokud by po této době pustily šťávy málo, zalijeme potřebným množstvím převařené chladné vody. Krok 3: Do dobře vymytých sklenic směs napěchujeme, nahoře by se nám měla objevit šťáva. Zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 80 °C.

Zveřejněno 20. 9. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Já jsem připravovala ze 4 kg kedlubnů a suroviny jsou k danému množství (pokud nebudete mít kedlubny příliš šťavnaté, pak ještě cca 300 ml převařené chladné vody).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované kedlubny na dušené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzG7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované kedlubny na dušené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzG7

Marie

Komentáře (11)

No vidíš?? Já to viděla a nepamatuji si to!!:-O

1974andrea:andrejka, ďakujem vám :-) vyskúšam to, mám veľmi rada kaleráb, teda tie kedlubny :yes:

Bezva nápad, moc se mi to líbí Andry :yes::yes::-K

To bude dobrota! :yes:Jasný bod:yes:Když to tak vidím, napadá mě, že by šly kedlubny i zkvasit jako zelí. Od kamaráda vím, že Rusové zkvašují všechnu zeleninu, ale i houby, nejen zelí a okurky.:yes:

Ivana Ch:Já taky ne....už jsem letos nezasadila,rodina ji nesnáší:-//

Nikdy jsem o takovém receptu neslyšela, ale jak vidno je velmi zajímavý a taky dobrý nápad jak se poprat s úrodou kedlubnů, Andri, moc se mi to líbí:yes:

To je bezva, kedlubnové zelí máme rádi, cuketové vůbec né. Já vůbec nemůžu cuketu v kuchyni používat, to už by mě vyhnali.

Taky miluji jak kedlubnové, tak cuketové zelíčko :-)

nigina:Kedlubnové zelí dělám tak, že si na másle orestuji najemno nakrájenou cibuli, poté zapráším trochou mouky. Udělám vlastně cibulovou jíšku ,na ni dám nastrouhané kedlubny. Podliji, osolím, okmínuji a vařím do změknutí. Nakonec dochutím cukrem a octem;-) Lze takto upravit i cuketu, jen se vaří krátce, aby se nerozvařila;-)

Prosím, ako sa varí kedlubny aby boli ako dusené zelí?

Paráda, kedlubny upravené na způsob zelí mám moc ráda! Podobně jsem zavařovala i ředkvičky, jen bez kmínu:-) Do několika sklínek jsem dala celé malé ředkve a do dalších nahrubo strouhané. A snědlo se to úplně všechno na rozdíl od okurek, které jsem měla ještě další rok.:yes:+2

Tématické fráze:
sterilované kedlubnové zelí, kedlubnové zelí zavařené, zavarene kedlubnove zeli, kedlubnové zelí sterilované, jak zavarit kedlubnove zeli, dušene kedlubnove zeli, nakladane kedlubnove zeli, kedlubnové zelí sterilovat, zavařování kedluben, kedlubnové zelí, kedlubnové zelí zavařování, jak zavařit kedlubny, zavařené kedlubny, kedlubnové zelí nakládané, kedlubnové zelí-zavařené, nakládané kedlubny, zavařování kedlubnového zelí, sterilované kedlubnové zelí recept, zavarovani kedlubnove zeli, zelí z kedluben

Suroviny:
kedlubna, sůl, cukr, ocet, kmín drcený

Přidat fotografie receptu