Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tousty z Brna 2

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 017 kJ /
243 kcal
Bílkoviny29,52 g
Tuky11,62 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 332 mg
Sodík 962 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy4,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šunku + korbáčiky nakrájíme na kousky a prolisujeme lisem na česnek (chce to mít čas a trpělivost). Krok 2: Do takto vzniklé velejemné hmoty přidáme vajíčko a česnek (taktéž prolisovaný). Trošku osolíme a opepříme. Přidáme ještě trošku sušené pažitky a petrželky (čerstvé jsou samozřejmě lepší). Krok 3: Pořádně směs promícháme. Krok 4: Krajíce chleba namažeme máslem (trošku i zespod) a potřeme kečupem. Krok 5: Směs přiměřeně namažeme na krajíce chleba a dáme zapéct na cca 20 minut při 190°C.

Zveřejněno 21. 9. 2013

Poznámka autora cekrops

PS: Tato směs se může rovnou namazat na chleba s máslem a sníst bez zapékání. Je opravdu velejemná a hrozně dobrá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tousty z Brna 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RXqq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tousty z Brna 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RXqq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

No Víti,tak to jsou fakt originální toustíky.Manžel mi zítra přiveze ze Slovenska Korbačiky,tak hned půjdu na to:-p

cekrops: Vítku, já bych určitě nedělala jen pro sebe;-):-):-K

ivulinka: tyčovým mixérem by se to vyplatilo , kdybych to dělal pro víc lidí . Ale pro jednoho či dva bohatě stačí lis na česnek ! :-)

Pochutnala bych si, sic mám lis na česnek, použila bych můj výkonný tyčový mixér:-D;-):yes:

Toustík vypadá velmi jedle, určitě brzy vyzkouším. Také mám ten prastarý, ale vylepšený lisovač. Je to všestraný pomocník.

Inka1:V tom lisování obyč. lisem na česnek je právě to kouzlo. Můžete si takto připravit jemnou směs i tam,kde není mixér či mlýnek na maso. Např. na chatě,dovolené,ubytovně atd... Mě to trvalo cca 15minut(100g šunky+2korbáčiky) - což není zase taková hrůza....;-)

Hella: Tento starý alumíniový lis :-) jsem taky vlastnil. Ale potom jsem ho "někam" položil a už nikdy nenašel....:-( Ale lisoval perfektně. No co už nabrečím;-( Čest jeho památce !:-):-))

Inka1: Tomu lisování se dá pomoci. Na obr. 4 jsem vyfotila můj starodávný lis na cibuli, nedávno jsem zjistila, že se zase začal prodávat. Má to o trochu větší dírky než na česnek a používám ho na cibuli, salám, sýr, okurky atd. prostě na pomazánky ideální. Navíc jím můžete ořechy - i lískové a odpeckovávat višně (to už se mi ulomilo). Jinak +2

POomazánka vypadá moc dobře a moc jedle :yes: Jen kdybych chtěla dělat víc porcí tak to budu lisovat celý den - nemám čas ani trpělivost:-// Asi bych použila mixér ;-)

určitě vyzkouším :)

Tématické fráze:
jak připravit tousty, babicovi dobroty z 21.9.2013, jak pripravit toust, babicovi dobroty ze dne21.9.2013., babicovi recepty archiv21.9.2013, jak připravit na tousty, babicovy recepty ze dne 21.9.2013, jak pripravit toasty, babicovi recepty 21.9.2013, čerstvé tousty, tousty, tousty recepty, chleba z brna, originální toust, originální recepty na toasty, stary lis, tousty ruské ořechy, lisovač vařených brambor, mlýnek na korbačiky, korbaciky z popovic

Suroviny:
šunka, sýr korbáčiky uzené, vejce, kečup sladký, česnek, sůl, pepř, pažitka, petržel

Přidat fotografie receptu