Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vigna čínská (lusky) na oleji a rajčatech

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 706 kJ /
647 kcal
Bílkoviny5,03 g
Tuky28,28 g
Vláknina16,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,13 g
Sůl27,27 g
Sacharidy86,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené lusky a chvilku restujeme. Poté přisypeme na kostičky pokrájená spařená a oloupaná rajčata. Krok 2: Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka. Nakonec posypeme posekanými bylinkami, použila jsem hladkolistou petržel.

Zveřejněno 24. 9. 2013

Poznámka autorky aisha

Lusky vigny cinske, nebo-li black eyed peas, cernooky hrach, cernooka fazole jsou zdravou zeleninou jemne chuti. Vyborne se hodi do polevek, salatu, k masu, nebo jako samostatna priloha.

Vice informaci na:

http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/vigna-cinska-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vigna čínská (lusky) na oleji a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzgW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vigna čínská (lusky) na oleji a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzgW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

aisha: Mám tu veľmi podobný recept, dala som do podobných. A vigna mi narástla 70 cm lusky.:-D

jarda Kadic: Jsem rada, ze u vas chutnalo..:-K:-K

Diky vsem..:-K:-K

:-p:yes: nádhera:-K

Ufff, nádhera, jen takové lusky asi neseženu:-S:yes:

To musí být velmi chutné:-p. Fazolkové lusky mám velmi ráda a letos se jich urodilo opravdu hodně (a stále dorůstají). Tvoje recepty jsou zárukou, že se povedou a budou chutnat. +14 :yes::yes:

Včera jsem dojídal rizoto,tak jsem udělal mamce z poloviční dávky,ona má takové jídlo ráda, něco k tomu chtěla,tak trošku těstovin,na večer jí zbylo trošku ještě,takže budeme občas dělat.Škoda, že nemám tu pravou fazolku,ale i tak dobré:-p

Martinko, krása nesmírná. Já miluju fazole všeho druhu, tyhle jsem ještě neviděla ale :-?:-p + bodík :yes::yes::-K:-p

Marti,moc fajn kombinace surovin;-)já bych si rozhodně pochutnala:-p:yes:mmj.ty naloupané fazolky jsou rozkošné:-*:-))

Lusky vigny jsou oproti beznym fazolovym vice jemnejsi, kremovejsi. Pokud je nekde objevite, urcite vyzkousejte..;-).

maris: Kez by, ale vypada to, ze se do Ceska dostanu az behem vanocnich svatku..:-S

hosta: Mela jsem mensi pauzu, ale to dozenu..:-8;-):-)

Vsem moc dekuji za precteni receptu a komentare..:-K:-K

Tyto fazolky znam a tak urcite tento recepis zkusim. Krasne popsane a prekrasne fotografie,tak jak vzdy od Tebe. Obdivuji Tvoje kucharske umeni.

... krása nebeská a to světlo co poskytuje Izrael pro focení je dokonalé;-);-);-)

Vignu jsem měla naklíčenou a byla výborná. Tohle vypadá báječně :-p

No už jsi měla dlouho pauzu:-)) - taky tyhle fazolky neznám, zkusím jako Jaroušek s normální zelenou keříkovou:yes:

marti - máš to moc hezké:-p:yes:, už jsem si říkala, že jsem Tě tu dlouho neviděla:-), nebyla jsi náhodou tady v Čechách ?:-)

Znam tez jen v "suchem" stavu, maji tu vyhodu, ze jsou rychle uvarene oproti jinym druhum fazoli. Jako vzdy - moooc hezke!

Tématické fráze:
vigna, fazole vigna cinska, fazole vigna, vigna recepty, recepty vigna, čínská fazole, vigma cinska, cinske fazole, cinske fazole lusk, vinga cinska, fazole vigna čínská recepty, recept na fazole vigna čínská, vigan cinska, cinska vigna fazole recepty, vigna čínska fazole, vigan cinnska, vigna číská, vigna fazolky, recepty na vignu čínskou, fazole čínská vigna

Suroviny:
rajče, cibule, bujón zeleninový, koření oregáno, olej olivový, pepř drcený, sůl mořská

Přidat fotografie receptu