Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s lanýžem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Angelis

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 007 kJ /
1 675 kcal
Bílkoviny36,42 g
Tuky79,18 g
Vláknina14,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy197,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu "al dente". Krok 2: Na pánev nalijte olivový olej, dejte smažit na mírném ohni jeden stroužek česneku dokud nezezlátne, poté česnek z pánve vyndejte. Krok 3: Následně vypněte oheň a nastrouhejte 3/4 lanýže na velmi drobné kousky (nechte si stranou větší kousek, který potom na konci nastrouháte syrový na talíř). Zapněte znovu plotnu a na mírném ohni začněte v pánvi s olejem smažit nastrouhaný lanýž, přidejte houbový bujón, vše za stálého míchání smažte cca 1 minutu, poté oheň vypněte. Na konec smíchejte těstoviny v pánvi s olejem a lanýžem na každou porci nastrouhejte čerstvý lanýž, který jste si nechali stranou, podávejte posypané parmezánem, můžeme k tomu popíjet bílé víno.

Zveřejněno 27. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s lanýžem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6M19

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s lanýžem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6M19

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dnes jsem si dělal podobné těstoviny a právě jsem použil tyto lanýže.
Vzhledem k tomu, že bylo potřeba použít 20g lanýže na dvě porce (200kč), tak žádná sláva. Houbový bujón jsem nepoužil neboť chtěl jsem si vychutnat lanýže a né bůhvíjaké houby z bujónu.
Doporučuji použít bílí lanýž, ale ten stojí 3x tolik;-)

Buon appetito!

Eraserhead: tak se prosím zeptej tvých přátel jak ho dělají oni, zajímalo by mne to. Můj tchán z Acqualagni ho dělá přesně takhle. Je třeba říct, že černý lanýž se osmahne (hodně krátkou dobu), naopak bílý lanýž nikoliv, protože jeho syrová chuť je mnohem silnější než toho černého. Pokud máš funghi porcini, tak jsou na uvaření lanýže storkát lepší, pokud ne, tak si prostě koupíš dado ai funghi porcini, rychlosol mi nic neříká.

Mám sice nerezové patro, ale nos mám jak ten z Bergeracu a čich jak ostříž oko:-p a tady souhlasím s Angelis:
No a pro toho, kdo chce zkusit "lanýž za hubičku" může vyzkoušet toto v závěru receptu: http://www.labuznik.cz/recept/risotto-s-lanyzi-a-m... :yes:

eraserhead 1. 10. 2013 05:27
Angelis:mňa ani mojich priateľov z Bastia_Umbra si nepresvedčila, každopádne dať si tam môžeš čokoľvek, napríklad aj rýchlosoľ ako tento "šéfkuchár"
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecienkova-terina...

Jelikož jsem prakticky vyrostla v kraji lanýžů Umbria-Marche a naučila jsem je takto vařit od Italů, tak ano, opravdu Italové používají na tento recept houbový masox (který chuť nepřebije ale naopak), lanýž tepelně upravují a opravdu si talíř velmi jemně posypávají parmezánem. Jak už jsem řekla, parmezánu opravdu hodně málo a masoxu taky (jinak by se jídlo přesolilo). Jinak se jedná o černý lanýž. ;-)

Ono s tim lanyzem je to asi tak, ze by bylo dobre rici o jaky se jedna. Tedy zda je cerny ci bily. Z fotografie myslim, ze cerny. Ovsem nejsem si jista. Kdyz je cerny, tak by bylo treba vedet, zda je to tartufo scorzone(letni), ci tartufo d'inverno(zimni). Podle toho se s nim naklada. V kazdem pripade masox a syr jsou mimo, primo hrich. A je-li to ten cerny, dava se ho asi na 80g testovin minimalne 15g, takze by mel byt vice videt, ale jak rikam, zalezi na kvalite. Mimo jine se tepelne neupravuje, tedy vlozi se jen do horkeho masla ci oleje, ale mimo zdroj tepla.

eraserhead 30. 9. 2013 08:48
"příliš parmezánu přebije chuť lanýže!"
chuť lanýžov ste dávno zabili tým houbovým masoxem !!!
6 sicura che sta roba qua è cucina italiana?
mo .......

Tématické fráze:
těstoviny s lanýži, lanýžové těstoviny, lanýže recepty těstoviny, recepty s lanýži, těstoviny s lanýži recept, recepty s lanýžem, recept s lanýži, spagety s lanyzi, černý lanýž recepty, spagety s lanyzem, cerny lanyz recept, lanýž těstoviny, recept s lanýžem, lanýž recepty, těstoviny s lanýž, lanýž recepty testoviny, recept těstoviny s lanýži, lanýž černý recept, lanyze s testovinami, spagety s lanyzovym olejem

Suroviny:
olej olivový, česnek, lanýž černý, těstoviny špagety, bujón houbový, parmazán

Přidat fotografie receptu