Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové karbanátky nebo sekaná

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: veľa :)))

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 293 kJ /
1 982 kcal
Bílkoviny112,08 g
Tuky55,52 g
Vláknina82,60 g
Cholesterol 1,68 g
Sodík 1,67 g
Sůl3,37 g
Sacharidy221,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme čiernym korením a dusíme, kým sa nevydusí všetka tekutina. Huby spolu s vopred namočenými a vyžmýkanými rožkami zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme. Krok 2: Pridáme bajcia, cesnak, majoránku, krupičku a strúhanku. Necháme 20 minút postáť. Ak je masa riedka, zahustíme ešte trochou krupice (dáme jej prednosť pred strúhankou, fašírky sú potom jemnejšie, nie suché). Krok 3: FAŠÍRKY : Z masy opatrne formujeme fašírky ( masa má byť mäkká, nie pevná ), obalíme v strúhanke a vyprážame z oboch strán. Podávame so zemiakmi na kyslo alebo akýmkoľvek prívarkom. Krok 4: SEKANÁ: Polovicu masy dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej chlebíčkovej formy. Rozložíme na ňu uvarené vajíčka a zakryjeme zvyškom masy. Pečieme v rúre pri strenej teplote. Podávame so zemiakmi na kyslo alebo akýmkoľvek prívarkom, ale dobrá je aj studená narezaná na plátky a podávaná so zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 28. 9. 2013

Poznámka autorky tejaja

Ak mám podpňovky, čo na jeseň je vždy, tak to robím takto vo veľkom :))) Sekanú zjeme a fašírky sa dajú výborne zamraziť. V prípade potreby ich vyberiem z mrazničky, nechám cca 20min pri izbovej teplote a vyprážam. Nenechávam nikdy úplne rozmraziť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové karbanátky nebo sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxLw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové karbanátky nebo sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxLw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

magdalenka: aha, máš pravdu, díky za upozornenie, idem doplniť ;-)

Až teraz som si všimla (mám košík václaviek, tak uvažujem, čo s nimi), v postupe ti vypadli vajíčka.

tejaja: :yes: ja mám tiež strašne rada václavky, príp. zmes lesných húb. A samotné dubáky sú pre mňa trochu sladkavé. Teším sa, až mi v rajóne začne václavková sezóna.

hanes24: Áno,mášpravdu, v tomto prípade sa ešte pečú v rúre alebo vyprážajú, takže to dusenie stačí;-) Ja ich mám najradšej, lepšia polievka neexistuje zo žiadnych iných húb :-D;-)

:yes:dobrůtka:-*:-K:-K:-K

Václavky třeba dusit aspoň 30 minut i déle, obsahují nejedlé a jedovaté látky, které se ničí varem. Skvělé jídlo:yes::yes::yes::-))

Majka8: kto aké huby má a aké mu chutia Majka :-) Ja za václavky nevymaním ani dubáky:-D;-)

Barva teda nic moc,ale recept se mně zamlouvá.Mohu použít i jiné houby?Já jsem houbař amatér a Václavku bych určitě zaměnila:-//takže hříbky kozáky a hnědáci mohou taky být?Jsou to jediné houby které poznám a jediné které sbírám.

Jejda, ale houby to umí tu tmavou barvu, ale dobré to bude:-p

To musí být krásně voňavé,mňam:-p:yes::-K

yanull: áno Janka, je to správne ;-):-)

Pochopila jsem správně Terezko, že podpňovky jsou česky václavky? Pokud ano, tak je to recept pro dnešní den jako stvořený ;-):-):-K+ 1. bodík:yes:

Tématické fráze:
karbanátky z václavek, sekaná z václavek, karbenátky z václavek, houbová sekana, houbové karbanátky, babicovy dobroty recepty 28.9.2013, karbanatky s vaclavek, václavkové karbanátky, vaclavkove karbenatky, houbové karbanátky z václavek, vaclavky sekaná recept, houbová fasirka, karbanatek z vaclavek, houbové fašírky, sekaná babicovy dobroty, babicovy dobroty 28.9.2013 recepty, recepty na houbove karbanatky, houbové karb nátky, václavky recepty sekaná, hribove fasirky

Suroviny:
houby čerstvé, rohlík, cibule, česnek, sůl, majoránka, pepř, krupice dětská, strouhanka, vejce, olej, strouhanka, vejce

Přidat fotografie receptu