Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské domácí lasagne

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Angelis

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 pekáče

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dejte do hrnce smažit mleté maso, posolte ho a opepřete, přidejte olivový olej (cca 3 polévkové lžíce). Krok 2: Až je maso hotové přidejte všechen protlak, osolte, opepřte a dejte na hrnec pokličku. Průběžně to zamíchejte a podle chuti osolte a opepřete, nechte vařit minimálně 1 hodinu na mírném ohni. Krok 3: Dejte vařit vodu na těstoviny - BEZ soli! Krok 4: Jakmile je omáčka hotová, přidejte do ní bešamel (zase záleží na chuti, bešamel tomu dodá takovou kyselejší chuť). Mmíchejte tak minutu a omáčku máte hotovou. Krok 5: Mezitím, co čekáte na vodu si připravte: mísu se studenou vodou, kam lasagne vložíte, abyste si nespálili ruce. Krok 6: Jakmile vře voda, vhoďte do ní pár kousků lasagní – cca 4 a nechte vařit asi minutu. Vyndejte lasagne – vložte na chvíli do studené vody, poté je vyndejte a rozprostřete je na 2 připravené utěrky, poté přikryjte dalšími 2 utěrkami. Krok 7: Až se těstoviny trošku osuší, nalijte trochu omáčky na dno vašeho připraveného hlubokého plechu (keramické mísy, nebo co používáte na pečení), na omáčku rozložte lasagne, na lasagne nalijte další vrstvu omáčky, posypte parmezánem a naházejte navrch pár kousků mozzarelly. Takhle pravidelně pokračujte dokud nenaplníte váš plech. Krok 8: Úplně navrchu musí končit omáčka a tu posypete hodně velkým množstvím paremzánu a mozzarelly. Krok 9: Dejte do trouby, doprostřed, na cca 30-40 minut péct na 200-220°C. Lasagne jsou hotové až bude vršek krásně opečený a vytvoří se na něm křupavá vrstva

Zveřejněno 30. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské domácí lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9jW3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské domácí lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9jW3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

tejaja: Omáčku s masem je potřeba vařit právě tak dlouho, protože omáčka do sebe nasákne veškerou chuť masa..kdyby se omáčka vařila např.10 min tak bude mít chuť jenom rajčat. Jinak druhů lasagní je několik, některé se vaří předem a jiné, které se dají rovnou péct. Správné postupy jsou oba ;-)

Lasagne nikdy nevarím dopredu, na to je onáčka, v ktorej sa uvaria v rúre. Nie je na mleté mäso vyše hodiny varenia veľa? A ešte sa to 40 min pečie v rúre...:-O

JJ někdo půlku ulice, někdo jednu italskou rodinu :-D Je toho dost, mě z toho vychází vždy 2 takové plechy. :-p

no panečku:-O, to je množství, to bych nasytila půlku ulice:-))
finální produkt vypadá náramně:-p:yes:

:yes:jedlé velmi:yes:

Hezký recept,ale pro závodní kuchyň:yes:musím ingredience podělit na dvě porce,určitě uvařím:-D....do Liberce to mám co by kamenem dohodil,takže v pohodě nakoupím a vyzkouším:-K

arrefeena 30. 9. 2013 18:21
proč ty lasane vaříte bez soli? :-O

Tématické fráze:
vaří se lasagne panzani, italské lasagne, jak dlouho péct lasagne, jak dlouho vařit lasagne, jak spravně udělat bešamel, italske lasagne recept, lasagne s mletým masem recept podle itala, lasagne podle itala, domaci italske testoviny recept, recept na italské lasagne, italské lazaně, ladagne, domácí italské těstoviny, domácí těstoviny lasagne, domácí lasagne, jak dlouho se vaří lasagne, italské lasaně, grand moravia liberec, jak vařit lasagne, jak péct lasagne

Suroviny:
maso mleté, protlak rajčatový, sýr mozzarella, sýr parmazán strouhaný, těstoviny lasagne, bešamel, olej olivový, pepř, sůl,

Přidat fotografie receptu