Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta po uhersku

Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa, doměkka upečeného se zeleninou a kořením, zachutnají i náročnějším strávníkům.

Hodnocení receptu je 4,9 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 323 kJ /
1 033 kcal
Bílkoviny10,25 g
Tuky85,03 g
Vláknina12,48 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,20 g
Sacharidy51,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krok 2: Krátce opečeme a vložíme maso. Přidáme oloupaná rajčata, na tenké plátky nakrájené brambory, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě doměkka. Krok 3: Během pečení maso poléváme a podléváme tak, abychom měli dostatek šťávy. Krok 4: Nakonec šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v malém množství studené vody a provaříme. Podáváme s různými druhy knedlíků nebo s kuskusem.

TIP: Top 7: Knedlíky jako příloha

Zveřejněno 30. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta po uhersku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB15

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta po uhersku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB15

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Trošku jsme si tam něco změnil podle sebe ale recept úplně výborný

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí :-K

moc nám chutnalo, můj chlap taky nemusí moc zeleniny v této podobě, ale talíř byl prázdný :-)

Airin: :-D:-D:-D:yes:

Super recept, dnes vyzkoušeno, sica jsem místo rajčet dala domácí lečo a k vepřovému jsem jsem přidala králíčí zadní stehno. Jsme ve stavu - už to ani Pinďa nežere-, ale takto připravené úplně super!!!<3:-):-*

Dobrota, zařadím do našeho "repertoáru":-):yes:

Výborné, moc mi chutnalo. Příteli moc ne, ale nevěděl proč. Nezahušťovala jsem, ani nedávala žádnou další přílohu, zelenina s brambory stačila. :yes::yes:<3<3

Výborné - ale nezahušťovala jsem ničím a místo rajčat jsem dala rajský protlak. Přílohou byly brambory.:yes:

prosciuto 25. 11. 2016 11:26
Ak sú tam už zemiaky, načo ešte knedlík alebo couscous?
Ja osobne som za halušky, tak typické pre maďarskú a uhorskú
(Maďarsko a Slovensko) kuchyňu, ale bez zemiakov.

vsichni to tu chvali,zitra zkusim.Uz ted jsem dala hodnoceni

Dobré,moc chutnalo,dělala jsem z rýží a nejvíc by se nám to líbilo z novýma brambůrkama :yes:

já jsem si pochutnala i děti:-p. Manžel trochu prskal, ikdyž jsem
zeleninu rozmixovala;-(. Ale nevadí.
Přílohu jsme měli vaše vídeňské knedlíky, které jsou jednoduché a luxusní:yes::-p

Krásný recept :yes::yes::-p:-K

:-p:yes: mňam, to je krása:-K

Bahulka: Evi, málem by mi taková dobrota utekla a byla by to škoda, je to naše parketa:-p Dávám ti 22.bod:yes:

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty, vepřová kýta, výborné recepty z vepřové kýty, recepty z vepřové kýty, vepřové plátky z kýty, vepřová kýta recept, vepřová kýta plátky recepty, veprova kyta platky, vepřová kýta recepty pro začátečníky, maso po uhersku, vepřové maso po uhersku, vepřový plátek po uhersku, vepřové plátky z kýty recept, vepřová pečeně po uhersku, vepřová kýta plátky recept, plátky z vepřové kýty, uherská vepřová pečeně, recept na vepřovou kýtu, vepřová kyta.recept, recept z veprove kyty

Suroviny:
kýta vepřová, paprika sušená sladká, slanina anglická, cibule, mrkev, petržel, celer, koření nové koření, rajče, brambory, sádlo, cukr, rozmarýn, mouka hladká, vývar masový

Přidat fotografie receptu