Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slavnostní polévka z nadívané slepice

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba tepelné úpravy: 180 min

180 min (180 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 860 kJ /
684 kcal
Bílkoviny61,34 g
Tuky36,77 g
Vláknina9,48 g
Cholesterol 614 mg
Sodík 1,94 g
Sůl4,42 g
Sacharidy24,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den dopredu, vypitvanu sliepku dobre ocistime, umyjeme. Udenu krkovicku uvarime. Krok 2: Pripravime si plnku : Uvarenu a vychladnutu udenu krkovicku pomelieme v robote na jemno. Pridame k nej zltky, smotanu a dobre miesame dovtedy, kym sa nam masa nespoji. Z bielkov , stipky soli vyslahame tuhy sneh a zapracujeme ho do plnky. Pokial mate male vajcia, tak pridajte viac smotany. Zmes musi byt naozaj hladka a kompaktna. Krok 3: Takto pripravenou plnkou, naplnime sliepku a otvor zasijeme, alebo upevnime podla Vasho sposobu. Krok 4: Do vysokeho hrnca dame aspon dva litre vody, vhodime do nej bobkovy list, nove korenie, stiplavu papricku (podla Vasej chuti) a lyzicku soli. Dame ju zovriet. Krok 5: Do vriacej vody ponorime naplnenu sliepku. Voda musi naozaj vriet. Sliepka by mala byt uplne ponorena, ak treba tak si nechajte este nejaku vodu zovriet v konvici a dolejte kolko treba. Po nejakych 10 minutach, hrniec dame na stiseny plamen pod pokrievku a nechame pomaly bublat cca 3 hodiny. Resp. dovtedy pokial nebude sliepka uvarena. Krok 6: Sliepku opatrne vytiahneme a nechame dokonale vychladnut. Preto polievku varievam den pred podavanim. Krok 7: Zeleninu ocistim a nakrajam na male kusky. Cibulu len prekrojim. Urcite nevynechajte cervenu kapiovu papriku a paradajku. Paprika da polievke vynikajucu chut a niekde som citala, ze paradajka je prirodny zvyraznovac chuti. taky prirodny glutaman. Neviem co je na tom pravdy, ale riadim sa tym. Vlozim zeleninu do vyvaru a varim asi polhodinu. Ked je vsetko makke, polievku precedime. Krok 8: Ocistene zampiony naplatkujeme a nechame cisty vyvar s nimi prevriet na jeden dva kochle. Ak budete v mojej polievke hladat tie zampiky, tak marne, usmievaju sa na mna z chladnicky. Zajtra na obed ich tam nakrajam, zabudla som dnes. Krok 9: Urobime si celestinske rezance : Mlieko, vajce, muku a kypriaci prasok do peciva spolu so solou dobre vyslahame na hladku hmotu. Panvicu stetcom potrieme olejom a pecieme palacinky. Petrzlenovu vnat nasekame nadrobno. Este teple palacinky posypeme drobnou sekankou. Krok 10: Zrolujeme do pevnej roladicky a nozom ju zatisneme aby sa ako keby zlepila a pokrajame. Ked vlozite tuto zavarku do polievky tak sa nelakajte, z palacinkoveho cesta sa budu uvolnovat bublinky. Krok 11: Studenu sliepku rozkrojime, vyberieme plnku. Krok 12: Sliepku oberieme, pokrajame maso na male kocky a plnku tiez. Krok 13: Ja osobne este uvarim aj obycajne nitove rezance, je to vsetko na vas. Slepaciu polievku zohrejeme tak, ze az vrie. Naaranzujeme obidva druhy masa a celestinske rezance + zavarku podla Vas. Podavame.

Zveřejněno 3. 10. 2013

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=856

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní polévka z nadívané slepice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzjV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní polévka z nadívané slepice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzjV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

skvost mezi polévkami, přímo královská:-K:yes:

Tomu říkám poctivá silná polévka, není sice jednoduchá, ale výsledek podle stránek stojí za to, překrásný recept;-):-p:yes:

Vskutku slavnostni polevka..:yes::yes:

:-D tady už se nedá nic nového říct, všechno bylo řečeno....možná jen :-8 : tvůj muž, ten se má!!!! :yes:

Už jsem ji obdivovala u Tebe, tak tady ještě jednou:-)) - krásný recept i fotky :-):yes::yes:+19

MŇAM!!!!!!! :-p:-p:-p +17.bodík ;-):yes: Ta musí být BÁJEČNÁ!!!!!! :-p:-p:-p

Umím si představit, kolik je to práce navíc, ale výsledek je "majstrštyk" :-p:-K +16:yes:

:yes:Polievočka nádhera. Recept ukládám, ale vařit asi nikdy nebudu. Při mé vrozené lenosti je to nemyslitelné. Leda, že by mně někdo takovou polívečku uvařil. To je přímo svatební:yes::yes::yes::yes:

vybusna:Holka ty jsi úžasná kuchtilka,smekám:-KTakovou polívku jsem ještě nejedla a ani neviděla,musí to být neskutečná mňamka:-ptisknu a určitě uvařím.

Krása nebeská :-O:yes::yes:

Vyloženě luxusní polévka:-O:-p:yes::yes:jeden bod je docela málo:-8:-D nejsi ještě majitelkou michelinky - skvělé recepty i stránky:yes::-K:-K:-K

Nádherné dílo:-p:yes::yes:+

Jak říkám ... luxus:yes::yes::-K

Krásný recept, slepičí polévku máme moc rádi, krásné foto :yes::yes::-K:-p

velmi dakujem vsetkym za hodnotenie a navstevy u *mna*...no je to trochu zlozitejsie, ako obycajna slepacia. Ja som ju varila za svoj zivot len 3x, naozaj si ju nechavam na mimoriadne extrovnu udalost.

Tématické fráze:
slavnostní polévka, slavnostní polévky, poctivá slepičí polévka recept, kolik stojí slepice na na polévku, recept na slavnostní polévku, slavnostní polévky recepty, recepty - slavnostní polévky, recepty slavnostni, nebeské slavnostní řezy, složité polévky slavnostní

Suroviny:
slepice, mrkev, petržel, kedlubna, celer, květák, kapusta růžičková, cibule červená, paprika čerstvá červená, žampióny, česnek, pepř černý, koření nové koření, bobkový list, petrželka, ořech muškátový, chilli, sůl, pepř mletý, krkovice uzená, vejce, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu