Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdíčko na černém pivu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 972 kJ /
1 427 kcal
Bílkoviny10,24 g
Tuky126,70 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,43 g
Sůl6,00 g
Sacharidy42,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdíčka nakrájíme na širší plátky a pod tekoucí vodou odstraníme krvavé usazeniny. Krok 2: Do hrnce dáme špek nakrájený na širší špalíčky společně s nadrobno nakrájenou cibulí a přibližně 3minuty restujeme. Přidáme plátky masa a prudce ze všech stran osmahneme. Přidáme koření, rozmarýn, zlehka osolíme a podlijeme pivem. Na silném plameni bez pokličky necháme polovinu piva odpařit. Podlijeme 250 ml horké vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na mírném plameni 40 minut. Krok 3: Hrnec ochladíme, otevřeme a k měkkému masu přidáme ve vodě rozmíchanou mouku. Hustotu omáčky si přizpůsobíme našim zvyklostem a podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem. Jako příloha se hodí kuskus, těstoviny, rýže i knedlík.

Zveřejněno 3. 10. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Kuskus je velice rychle hotový. Můžeme si ho připravit podle návodu na obalu. Nám chutná ochucený trochou zeleniny podlehttp://www.toprecepty.cz/recept/35667-hovezi-klizk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdíčko na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J1oD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdíčko na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J1oD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Přidala jsem ještě jalovec a příloha kuskus s houbami - luxus!!!

rebeka::-K:-K

Coleta::-D:-K

krása, Drahuško:-K:-K:yes::yes:

Ivana Ch:To jsem teda nevěděla, že vepřové srdce je z drůbeže:-D:-D

U nás jakékoliv vnitřnosti, z jakékoiliv drůbeže dostanou kočky, já vím asi nejsme normální, ale prostě u nás se nic takového nejí. Výjimkou jsou krůtí játra, ale jenom někdy.

varilamyskakasicku:Bahula:Děvčata děkuji:-KDám na Vás a fotku přehodím;-):-))
Evi,u nás zase vnitřnosti můžeme všichni,ale také je dělávám jen občas:-)Ono všeho moc škodí.Jen se někdy stane,že když nás honí mlsná,tak dám do papiňáku uvařit srdíčka(vepřová,nebo drůbeží) jen tak a pak jen uzobujeme z mísy:-p:-D

hanes24:Jiříku,normálně začínám Štefince závidět;-):-DKuřecí miluji:-*:-))Jestli někdy budeš dělat s tím pivem,tak ho ale nedávej víc.Ono to potom hořkne:-!

Všem Vám moc děkuji:-K:-K

Máš krásné fotky, ta druhá je :yes::yes::yes:, bohužel u nás vnitřosti mimo jater moc nejdou :-K:-K:-K

:-K: krása :yes:

další Tvůj skvělý receptík na srdíčko:yes::-D prostě paráda;-)

Srdíčko dělávám velmi často, kvůli Štefince uvařím v papiňáku bez všeho a co zbude použiju pro sebe, pivo mně nikdy nenepadlo, to zkusím. Fotky nádhera:-D:yes::yes::yes:Taky kuřecí srdíčka dělám, v létě to máme se Štefi na půlky, ale teď už je chladno, tak půl kila tácek slupne raz dva.

Aničko, mám ráda vepřové srdíčko, dělávám v papińáku, pivečko zkusím, ta druhá fotečka je výstavní, máš to mňam:-p:yes:

Drahuško, jsi prostě skvělá kuchařka:yes::yes::-K:-p

Srdíčko jsem už dlouho nedělala musím napravit, já bych si pochutnala:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové srdíčko recepty, vepřové srdíčko na špeku, veprove srdce na cernem pivu, co uvařit ze srdicka, vepřova srdíčka, vepřové srdíčko, recept na vepřové srdíčko, recept na vepřová srdíčka, vepřová srdíčka recepty, vepřové srdce na pivu, vepřová srdíčka na špeku, vepřové srdicka, jak uvařit srdíčka, vepřové srdíčko recept, top recepty vepřová srdíčka, jak uvarit srdicko, vepřvé srdičko, recept vepřová srdíčka, co uvařit ze srdíček, vepřové srdíčko příloha

Suroviny:
srdce vepřové, cibule, špek, velkopopovický černý kozel, voda, pepř, koření nové koření, rozmarýn, mouka hladká, voda, sůl, masox hovězí, pepř mletý

Přidat fotografie receptu